U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Technisch applicatiebeheerder

Technisch applicatiebeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een technisch applicatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Het beroepsprofiel van de technisch applicatiebeheerder lijkt erg op dat van de applicatiebeheerder. De applicatiebeheerder zorgt ervoor dat een bepaalde applicatie (programma met een uitvoerende functie) operationeel, onderhouden, en makkelijk te gebruiken is, zodat de gebruiker tevreden is en blijft met de applicatie. Een belangrijk onderdeel van het werk is dan ook het communiceren met de gebruikers, te anticiperen op problemen die zij kunnen ondervinden en het zo snel mogelijk oplossen van deze problemen wanneer ze zich voordoen. De applicatiebeheerder is het eerste aanspreekpunt voor klanten en gebruikers. Ook moet de applicatie op bepaalde momenten opnieuw getest worden, om mogelijke problemen van gebruikers voor te blijven. Daarnaast adviseert de applicatiebeheerder over grote aanpassingen die in de applicatie nodig zijn en die hij niet zelf kan implementeren. De technisch applicatiebeheerder heeft meer diepgaande kennis over de systemen waar hij mee werkt, en kan zelfstandig complexe technische problemen oplossen.

Naast het onderhouden van de applicatie zelf, moet de documentatie die erbij hoort ook up-to-date blijven. Zo ziet de applicatiebeheerder toe op nieuwe releases of updates van de applicatie en zorgt hij ervoor dat implementaties zo vlekkeloos mogelijk verlopen. Bij dergelijke vernieuwingen kan het nodig zijn dat de applicatiebeheerder klanten ervan moet overtuigen om ook de nieuwste versie van de applicatie in te kopen. Zo fungeert hij ook als verkoper.
De kerntaken van een applicatiebeheerder bestaan dus uit controle, onderhoud, en communicatie rond de hem toegewezen applicatie(s).

Mensen vonden ons op: Job Technisch applicatiebeheerder, Baan Technisch applicatiebeheerder, Technisch applicatiebeheerder Worden, Functie-eisen Technisch applicatiebeheerder, Verantwoordelijkheden Technisch applicatiebeheerder, Functieprofiel Technisch applicatiebeheerder, Wat doet een Technisch applicatiebeheerder, Werken als Technisch applicatiebeheerder.

Technisch applicatiebeheerder worden: Opleiding tot technisch applicatiebeheerder

Er bestaat een mbo-opleiding tot applicatiebeheerder. Voor veel functies wordt echter minstens hbo-denkniveau gevraagd, waardoor een hbo-opleiding als (bedrijfskundige) informatica waarschijnlijk een betere optie is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch applicatiebeheerder, Technisch applicatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Technisch applicatiebeheerder, Scholing Technisch applicatiebeheerder, Studie Technisch applicatiebeheerder, Bijscholing Technisch applicatiebeheerder, Omscholing Technisch applicatiebeheerder.

Organisaties waar een technisch applicatiebeheerder doorgaans werkzaam is

De technisch applicatiebeheerder werkt in principe voor een softwarebedrijf, maar sommige bedrijven of andersoortige organisaties (gemeenten bijvooorbeeld) hebben hun eigen applicatiebeheerders in dienst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch applicatiebeheerder, Technisch applicatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Technisch applicatiebeheerder, Scholing Technisch applicatiebeheerder, Studie Technisch applicatiebeheerder, Bijscholing Technisch applicatiebeheerder, Omscholing Technisch applicatiebeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden technisch applicatiebeheerder

Het salaris voor een technisch applicatiebeheerder op mbo-niveau begint zo rond de 1600 euro per maand en loopt op tot maximaal 3000. Op hbo-niveau kan men met voldoende ervaring een salaris van meer dan 4000 per maand verwachten.

Mensen vonden ons op: Salaris Technisch applicatiebeheerder, Loon Technisch applicatiebeheerder, Wat verdien je als Technisch applicatiebeheerder, Salarisschaal Technisch applicatiebeheerder, Salarisindicatie Technisch applicatiebeheerder, Bonus Technisch applicatiebeheerder, CAO Technisch applicatiebeheerder, Brutoloon Technisch applicatiebeheerder, Nettoloon Technisch applicatiebeheerder, Vakantiedagen Technisch applicatiebeheerder, Pensioen Technisch applicatiebeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden technisch applicatiebeheerder

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Technisch applicatiebeheerder, Vaardigheden Technisch applicatiebeheerder, Attitude Technisch applicatiebeheerder, Kwalificaties Technisch applicatiebeheerder, Competentieprofiel Technisch applicatiebeheerder.

Boeken voor het beroep technisch applicatiebeheerder

Wil je meer weten over het beroep technisch applicatiebeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je technisch applicatiebeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken technisch applicatiebeheerder te komen.

Taal & didactiek - Aanvankelijk en technisch lezen | Henk Huizenga

aanvankelijk en technisch lezen - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789001877750 | 270 pagina's

Taal & didactiek - Aanvankelijk en technisch lezen 4e druk is een boek van Henk Huizenga uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001877750 Het inleidende boek Taal & Didactiek: Aanvankelijk en technisch lezen behandelt alle belangrijke aspecten ...

Ontwerpen van technische innovaties | Inge Oskam

door onderzoek, creatief denken en samenwerken - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789001880590

Ontwerpen van technische innovaties 2e druk is een boek van Inge Oskam uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001880590 De ontwerpmethode in Ontwerpen van Technische Innovaties bestaat uit een praktisch uitgewerkt stappenplan en legt de nadruk ...

Let's focus | Marit Hilarius

Het niet-technische fotografiehandboek - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789463491877 | 184 pagina's

Boeken en handleidingen over fotografie zijn er genoeg, maar je verzandt al snel in eindeloze technische uiteenzettingen, waarbij de cijfers en ingewikkelde regeltjes je om de oren vliegen. Dat is in Let's focus helemaal anders: in dit boek leer je hoe je...

Mensen vonden ons op: boeken voor Technisch applicatiebeheerder, Technisch applicatiebeheerder ebooks, boek Technisch applicatiebeheerder.

Persoonstypen technisch applicatiebeheerder

De (technisch) applicatiebeheerder werkt ter ondersteuning van de klant en moet daarom veel geduld hebben en behulpzaam zijn, om zo steeds de gebruiker tevreden te kunnen houden (Gever). Om de applicatie zo goed mogelijk te laten werken moet er ook goed gekeken worden naar mogelijke problemen en moet de applicatiebeheerder dus gedetailleerde controles uitvoeren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Technisch applicatiebeheerder, Karakter Technisch applicatiebeheerder.

Netwerk technisch applicatiebeheerder

De applicatiebeheerder werkt vaak samen met andere beheerders, waarmee overlegd moet worden. Verder is er natuurlijk veel contact met de klanten die de applicatie gebruiken, vooral als zich problemen voordoen. Ook is de applicatiebeheerder soms de vertegenwoordiger van de applicatie tegenover de leveranciers, en zal hij veel in contact staan met het management van zijn afdeling of organisatie (afhankelijk van de grootte van de organisatie).

Mensen vonden ons op: Collega’s Technisch applicatiebeheerder, Medewerkers Technisch applicatiebeheerder.

Is het beroep technisch applicatiebeheerder iets voor jou?

Zou je graag technisch applicatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als technisch applicatiebeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Technisch applicatiebeheerder, beroepskeuzetest Technisch applicatiebeheerder, beroep Technisch applicatiebeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden technisch applicatiebeheerder

Het arbeidsmarktperspectief voor technisch applicatiebeheerders is momenteel redelijk gunstig. Er zijn voldoende vacatures te vinden, doorgaans met “prima” tot “uitstekende” secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris groeit niet zover door als dat van sommige andere ICT’ers, maar is in verhouding met andere sectoren zeker niet slecht. Doorgroeimogelijkheden bestaan er in ict-functies als software designer, ICT-consultant, informatiemanager, en dergelijke. Het is vooral het feit dat de applicatiebeheerder stressbestendig is en in korte tijd een probleem kan overzien en oplossen dat hem waardevol maakt, en hem ook geschikt maakt voor vele andere functies.

Arbeidsmarktperspectief score technisch applicatiebeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep technisch applicatiebeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Technisch applicatiebeheerder, Promotie mogelijkheden Technisch applicatiebeheerder, Carriere Technisch applicatiebeheerder.

Solliciteren op de functie technisch applicatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als technisch applicatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor technisch applicatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als technisch applicatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Technisch applicatiebeheerder, CV Technisch applicatiebeheerder, sollicitatie Technisch applicatiebeheerder.

Interviews met technisch applicatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen technisch applicatiebeheerder

Vacatures technisch applicatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch applicatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch applicatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het beroepsprofiel van de technisch applicatiebeheerder lijkt erg op dat van de applicatiebeheerder. De applicatiebeheerder zorgt ervoor dat een bepaalde applicatie (programma met een uitvoerende functie) operationeel, onderhouden, en makkelijk te gebruiken is, zodat de gebruiker tevreden is en blijft met de applicatie. Een belangrijk onderdeel van het werk is dan ook het communiceren met de gebruikers, te anticiperen op problemen die zij kunnen ondervinden en het zo snel mogelijk oplossen van deze problemen wanneer ze zich voordoen.

Beoordeling Technisch applicatiebeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Technisch applicatiebeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Technisch applicatiebeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep