U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Technisch medewerker

Technisch medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een technisch medewerker? Lees de functieomschrijving.

Technisch medewerker’ is een term die net zo losjes gedefiniëerd is als dat het lijkt. De term staat enkel voor iemand die een functie heeft op uitvoerend niveau en op een manier met techniek te maken heeft. Het kan dus evengoed gaan om iemand die machines in een fabriek onderhoudt als om iemand die technische klachten inneemt en afhandelt.

Bij vergelijkbare beroepen en netwerk (onder aan de pagina) wordt verwezen naar een aantal beroepen die in veel gevallen zullen overlappen met het beroep van technisch medewerker. De beroepen hebben wel allen gemeen dat ze hetzelfde type persoon vereisen. De technisch medewerker is in alle gevallen eerder iemand die van aanpakken weet dan iemand die keer op keer de details doordenkt. Het is iemand die wel technische kennis heeft, maar geen bijzonder diepgaande, en iemand die redelijk sociaal is, goed kan samenwerken en anderen kan ondersteunen.

Mensen vonden ons op: Job Technisch medewerker, Baan Technisch medewerker, Technisch medewerker Worden, Functie-eisen Technisch medewerker, Verantwoordelijkheden Technisch medewerker, Functieprofiel Technisch medewerker, Wat doet een Technisch medewerker, Werken als Technisch medewerker.

Technisch medewerker worden: Opleiding tot technisch medewerker

Iedere opleiding in technische richting is genoeg om érgens technisch medewerker te worden. De keuze voor een specifieke opleiding leidt je richting een bepaalde branche, bijvoorbeeld de logistiek, de bouw, de civiele techniek, enzovoorts. Mbo-niveau zal in veel gevallen voldoende zijn, hoewel hbo soms ook een eis is. Meestal geldt voor vacatures voor minder hoog opgeleiden dat er een aantal jaar werkervaring aanwezig moet zijn. Soms is werkervaring alleen al voldoende en is er geen opleiding nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch medewerker, Technisch medewerker Worden, Opleidingsniveau Technisch medewerker, Scholing Technisch medewerker, Studie Technisch medewerker, Bijscholing Technisch medewerker, Omscholing Technisch medewerker.

Organisaties waar een technisch medewerker doorgaans werkzaam is

Iedere technische organisatie of organisatie met een technische tak is een mogelijke werkplek voor een technisch medewerker.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Technisch medewerker, Technisch medewerker Worden, Opleidingsniveau Technisch medewerker, Scholing Technisch medewerker, Studie Technisch medewerker, Bijscholing Technisch medewerker, Omscholing Technisch medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden technisch medewerker

De technisch medewerker zal vaak onder de 2000 euro per maand beginnen. Denk aan een bedrag rond de 1700 á 1800. Na een aantal jaar werkervaring of bij noemenswaardige prestaties zal dit bedrag stijgen, mogelijk tot de 3000 maar meestal tot pakweg 2500 á 2700.

Mensen vonden ons op: Salaris Technisch medewerker, Loon Technisch medewerker, Wat verdien je als Technisch medewerker, Salarisschaal Technisch medewerker, Salarisindicatie Technisch medewerker, Bonus Technisch medewerker, CAO Technisch medewerker, Brutoloon Technisch medewerker, Nettoloon Technisch medewerker, Vakantiedagen Technisch medewerker, Pensioen Technisch medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden technisch medewerker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Technisch medewerker, Vaardigheden Technisch medewerker, Attitude Technisch medewerker, Kwalificaties Technisch medewerker, Competentieprofiel Technisch medewerker.

Boeken voor het beroep technisch medewerker

Wil je meer weten over het beroep technisch medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je technisch medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken technisch medewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Technisch medewerker, Technisch medewerker ebooks, boek Technisch medewerker.

Persoonstypen technisch medewerker

De technisch medewerker heeft eigenschappen van de Waarnemer: hij of zij is geïnteresseerd in de technische details van het werk, en vindt het geen probleem om bij te leren. Daarentegen is het voor de technisch medewerker belangrijker dan deze van aanpakken weet. Een doelgerichte mentaliteit (Succesvolle werker) is daarom vaak van toepassing op de technisch medewerker.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Technisch medewerker, Karakter Technisch medewerker.

Netwerk technisch medewerker

Technisch medewerkers doen vaak heel verschillend werk, soms zelfs binnen dezelfde organisatie. Vaak werken technisch medewerkers samen met andere technisch medewerkers, en dus zal een groot deel van het netwerk van de technisch medewerker dan ook bestaan uit beroepsgenoten. Verder zal hij of zij met een groot aantal andere beroepen in de technische sector in contact staan. Dit kunnen onderhoudsmonteurs, installatiemonteurs, machine-operators, elektrotechnici, constructeurs, enzovoorts zijn. Het beroep van technisch medewerker is voor ieder denkbaar technisch bedrijf in te vullen, dus het netwerk van de een zal er compleet anders uitzien dan dat van de ander.

Mensen vonden ons op: Collega’s Technisch medewerker, Medewerkers Technisch medewerker.

Is het beroep technisch medewerker iets voor jou?

Zou je graag technisch medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als technisch medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Technisch medewerker, beroepskeuzetest Technisch medewerker, beroep Technisch medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden technisch medewerker

Naar technisch medewerkers is redelijk veel vraag, een beetje zoeken op internet levert je duizenden vacatures op. De doorgroeimogelijkheden zijn dan weer wat minder gunstig. Voor de meeste technisch medewerkers is een stap omhoog in een organisatie moeilijk te maken. Wil je als technisch medewerker aanspraak maken op bijvoorbeeld de baan van technisch coördinator zul je veel motivatie moeten tonen en moeten laten zien dat je de benodigde technische vaardigheden in huis hebt.

Arbeidsmarktperspectief score technisch medewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep technisch medewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Technisch medewerker, Promotie mogelijkheden Technisch medewerker, Carriere Technisch medewerker.

Solliciteren op de functie technisch medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als technisch medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor technisch medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als technisch medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Technisch medewerker, CV Technisch medewerker, sollicitatie Technisch medewerker.

Interviews met technisch medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen technisch medewerker

Vacatures technisch medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. ‘Technisch medewerker’ is een term die net zo losjes gedefiniëerd is als dat het lijkt. De term staat enkel voor iemand die een functie heeft op uitvoerend niveau en op een manier met techniek te maken heeft. Het kan dus evengoed gaan om iemand die machines in een fabriek onderhoudt als om iemand die technische klachten inneemt en afhandelt.

Beoordeling Technisch medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Technisch medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Technisch medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep