U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Tegelzetter

Tegelzetter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een tegelzetter? Lees de functieomschrijving.

De Tegelzetter houdt zich bezig met het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Deze tegels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden, met lijm of specie. Daarnaast zijn er heel verschillende soorten tegels die elk weer een andere manier van inzetten nodig hebben. Grote tegels hebben weer hele andere moeilijkheden dan kleine tegeltjes, vooral als ze op de muur gezet moeten worden.

Een Tegelzetter werkt meestal in de kleinere ruimtes van een gebouw en zal dus vaak alleen werken. Voor wat grotere ruimtes, of het leggen van grote tegels zal men eerder in een team werken. Tegels moeten recht gelegd worden, tenzij de klant ergens anders om vraagt. De Tegelzetter moet dus, voordat hij aan de slag kan gaan, veel voorbereidend werk doen. Ten eerste wordt er een plan gemaakt, in overleg met de klant, over hoe de ruimte eruit moet komen te zien. De ruimte wordt opgemeten en de benodigde materialen bij elkaar gezocht . Als de Tegelzetter weet hoe alles bij elkaar gelegd moet worden kan hij beginnen met leggen.

Een Tegelzetter werkt heel nauwkeurig en precies, omdat hij vaak met kleine tegels te maken heeft, die soms in ingewikkelde patronen gelegd moeten worden. Er is echter ook steeds meer vraag naar grote, zware tegels. Hiervoor is een hele andere techniek nodig. Een Tegelzetter moet zich zo steeds blijven aanpassen en altijd blijven leren.

Mensen vonden ons op: Job Tegelzetter, Baan Tegelzetter, Tegelzetter Worden, Functie-eisen Tegelzetter, Verantwoordelijkheden Tegelzetter, Functieprofiel Tegelzetter, Wat doet een Tegelzetter, Werken als Tegelzetter.

Tegelzetter worden: Opleiding tot tegelzetter

Om Tegelzetter te worden is het aan te raden om de opleiding Tegelzetter (MBO niveau-2) te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Tegelzetter, Tegelzetter Worden, Opleidingsniveau Tegelzetter, Scholing Tegelzetter, Studie Tegelzetter, Bijscholing Tegelzetter, Omscholing Tegelzetter.

Organisaties waar een tegelzetter doorgaans werkzaam is

Een Tegelzetter werkt bij een aannemer of tegelzetbedrijf of als zelfstandig ondernemer. De meeste tijd zal de Tegelzetter doorbrengen op locatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Tegelzetter, Tegelzetter Worden, Opleidingsniveau Tegelzetter, Scholing Tegelzetter, Studie Tegelzetter, Bijscholing Tegelzetter, Omscholing Tegelzetter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden tegelzetter

Het salaris van een tegelzetter komt ongeveer op €1550 tot €2000 per maand uit, afhankelijk van de ervaring van de Tegelzetter en de moeilijkheid van de klus. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meestal volgens de CAO voor de Bouw geregeld, maar kunnen daar ook van afwijken.

Mensen vonden ons op: Salaris Tegelzetter, Loon Tegelzetter, Wat verdien je als Tegelzetter, Salarisschaal Tegelzetter, Salarisindicatie Tegelzetter, Bonus Tegelzetter, CAO Tegelzetter, Brutoloon Tegelzetter, Nettoloon Tegelzetter, Vakantiedagen Tegelzetter, Pensioen Tegelzetter.

Competenties, skills & vaardigheden tegelzetter

 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Nauwkeurig werken
 • Aanpassingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Tegelzetter, Vaardigheden Tegelzetter, Attitude Tegelzetter, Kwalificaties Tegelzetter, Competentieprofiel Tegelzetter.

Boeken voor het beroep tegelzetter

Wil je meer weten over het beroep tegelzetter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je tegelzetter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken tegelzetter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Tegelzetter, Tegelzetter ebooks, boek Tegelzetter.

Persoonstypen tegelzetter

Omdat tegels nogal zichtbaar zijn is het belangrijk dat de Tegelzetter netjes te werk gaat en zorgt dat er geen fouten zitten in het eindresultaat, bijvoorbeeld in de patronen of tussen de tegels (Perfectionist). Om fouten te voorkomen  moet de Tegelzetter geconcentreerd blijven en goed letten op wat hij doet (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Tegelzetter, Karakter Tegelzetter.

Netwerk tegelzetter

De Tegelzetter overlegt met de klant over hoe de ruimte eruit moet komen te zien evenals met de eventueel betrokken aannemer. Verder werkt de Tegelzetter samen met collega's als het nodig is en heeft hij contact met andere vaklui buiten het werk om.

Mensen vonden ons op: Collega’s Tegelzetter, Medewerkers Tegelzetter.

Is het beroep tegelzetter iets voor jou?

Zou je graag tegelzetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als tegelzetter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Tegelzetter, beroepskeuzetest Tegelzetter, beroep Tegelzetter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden tegelzetter

Er is werk te vinden als Tegelzetter, al zal veel van dat werk op tijdelijke basis zijn. Het meest stabiele werk is in dienst bij een aannemersbedrijf, maar men heeft kans om als zelfstandig ondernemer meer betaald te krijgen. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score tegelzetter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep tegelzetter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Tegelzetter, Promotie mogelijkheden Tegelzetter, Carriere Tegelzetter.

Solliciteren op de functie tegelzetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als tegelzetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor tegelzetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als tegelzetter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Tegelzetter, CV Tegelzetter, sollicitatie Tegelzetter.

Interviews met tegelzetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen tegelzetter

Vacatures tegelzetter

Op zoek naar een nieuwe baan als Tegelzetter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tegelzetter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Tegelzetter houdt zich bezig met het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Deze tegels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden, met lijm of specie. Daarnaast zijn er heel verschillende soorten tegels die elk weer een andere manier van inzetten nodig hebben.

Beoordeling Tegelzetter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Tegelzetter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Tegelzetter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep