U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Telecommunicatiemanager

Telecommunicatiemanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een telecommunicatiemanager? Lees de functieomschrijving.

De Telecommunicatiemanager geeft binnen een organisatie vorm aan beleid voor telematica; de combinatie van computers en telecommunicatie. De inhoud van de functie verschilt per bedrijf, de ene keer zal de Telecommunicatiemanager een adviserende rol hebben, de andere keer doet hij op basis van onderzoeksresultaten beleidsvoorstellen en levert hij dus een inhoudelijke bijdrage aan de strategische koers van een organisatie.

Onderzoek en analyse vormen de grondslag van zijn werk. Hij inventariseert de informatiebehoefte binnen bedrijf en bekijkt of bestaande systemen en componenten (als netwerken) hierin voorzien, of dat deze uitgebreid of vernieuwd moeten worden. Hij bekijkt welke nieuwe toepassingen geschikt zijn en vernieuwt systemen en voert aanpassingen door. De Telecommunicatiemanager verzorgt handleidingen en stelt protocollen op, zodat werknemers met nieuwe of uitgebreide systemen kunnen werken. Wanneer nodig geeft hij demonstraties en voorlichting en begeleidt hij het personeel bij het werken met het systeem.

Verder onderzoekt de Teleommunicatiemanager de mogelijkheden voor nieuwe communicatie(vormen) binnen een bedrijf of voor een klant. Ook hierover adviseert hij en verleent hij de nodige ondersteuning bij het gebruik van de nieuwe communicatiemiddelen. Hij kan bijvoorbeeld onderzoeken of het nuttig is om een callcenter op te zetten.

Onderzoeksresultaten, adviezen en beleidsvoorstellen verwerkt hij in rapporten die hij presenteert aan hoger management of de directie. Naast het begeleiden van werknemers kan het ook zijn dat hij personeel aanstuurt en werkzaamheden controleert.
 

Mensen vonden ons op: Job Telecommunicatiemanager, Baan Telecommunicatiemanager, Telecommunicatiemanager Worden, Functie-eisen Telecommunicatiemanager, Verantwoordelijkheden Telecommunicatiemanager, Functieprofiel Telecommunicatiemanager, Wat doet een Telecommunicatiemanager, Werken als Telecommunicatiemanager.

Telecommunicatiemanager worden: Opleiding tot telecommunicatiemanager

De Telecommunicatiemanager moet minimaal HBO werk- en denkniveau hebben. Er zijn meerdere technische studies waarmee je Telecommunicatiemanager kan worden, bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica en Informatica.
Op Universitair niveau zijn de volgende opleidingen geschikt: Bedrijfswiskunde en Informatica, Bedrijfsinformatietechnologie en Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telecommunicatiemanager, Telecommunicatiemanager Worden, Opleidingsniveau Telecommunicatiemanager, Scholing Telecommunicatiemanager, Studie Telecommunicatiemanager, Bijscholing Telecommunicatiemanager, Omscholing Telecommunicatiemanager.

Organisaties waar een telecommunicatiemanager doorgaans werkzaam is

 • Bedrijven
 • Beurzen
 • Helpdesk
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telecommunicatiemanager, Telecommunicatiemanager Worden, Opleidingsniveau Telecommunicatiemanager, Scholing Telecommunicatiemanager, Studie Telecommunicatiemanager, Bijscholing Telecommunicatiemanager, Omscholing Telecommunicatiemanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden telecommunicatiemanager

De Telecommunicatiemanager verdient rond de €2416 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer €3083 bruto per maand. Werkervaring, opleidingsniveau en precieze functieinhoud zijn van invloed op het salaris.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% van je gemiddelde maandinkomen, auto van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Telecommunicatiemanager, Loon Telecommunicatiemanager, Wat verdien je als Telecommunicatiemanager, Salarisschaal Telecommunicatiemanager, Salarisindicatie Telecommunicatiemanager, Bonus Telecommunicatiemanager, CAO Telecommunicatiemanager, Brutoloon Telecommunicatiemanager, Nettoloon Telecommunicatiemanager, Vakantiedagen Telecommunicatiemanager, Pensioen Telecommunicatiemanager.

Competenties, skills & vaardigheden telecommunicatiemanager

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Innovatief
 • Visie
 • Actuele kennis van (ontwikkelingen in) ICT
 • Leiderschap
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Telecommunicatiemanager, Vaardigheden Telecommunicatiemanager, Attitude Telecommunicatiemanager, Kwalificaties Telecommunicatiemanager, Competentieprofiel Telecommunicatiemanager.

Boeken voor het beroep telecommunicatiemanager

Wil je meer weten over het beroep telecommunicatiemanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je telecommunicatiemanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken telecommunicatiemanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Telecommunicatiemanager, Telecommunicatiemanager ebooks, boek Telecommunicatiemanager.

Persoonstypen telecommunicatiemanager

Het werk van de Telecommunicatiemanager vraagt om precisie. Hij heeft te maken met een veelheid aan onderzoeksgegevens waaruit hij de belangrijkste informatie moet kunnen halen en deze vertalen naar bruikbare adviezen. Werken in de ICT betekent sowieso werken binnen bepaalde kaders, met systemen en componenten. De Telecommunicatiemanager heeft een verantwoordelijke functie en werkt met een hoge standaard (Perfectionist).

De Telecommuncatiemanager moet verder communicatief vaardig zijn, om klanten of directie te overtuigen van het belang van zijn adviezen. Daarnaast heeft hij een leidinggevende functie en moet hij werknemers aan zich kunnen binden en enthousiasmeren voor de vernieuwingen (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Telecommunicatiemanager, Karakter Telecommunicatiemanager.

Netwerk telecommunicatiemanager

De Telecommunicatiemanager heeft veel contact met hoger management en directie (of opdrachtgever), waaraan hij rapporteert of die hij adviseert. Verder heeft hij contact met werknemers binnen een bedrijf die hij informeert over nieuwe communicatievormen en van wie hij informatie ontvangt die hij nodig heeft bij het onderzoek naar lacunes in communicatiemogelijkheden.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Telecommunicatiemanager, Medewerkers Telecommunicatiemanager.

Is het beroep telecommunicatiemanager iets voor jou?

Zou je graag telecommunicatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als telecommunicatiemanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Telecommunicatiemanager, beroepskeuzetest Telecommunicatiemanager, beroep Telecommunicatiemanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden telecommunicatiemanager

Het arbeidsmarktperspectief is niet gunstig. De Telecommunicatiemanager heeft een hogere functie in de ICT, een branche die niet is ontkomen aan de economische crisis. Vacatures zijn nauwelijks te vinden.

Eenmaal in functie kan de Telecommunicatiemanager meer leidinggevende taken naar zich toetrekken of in plaats van adviseren over beleid, beleid vorm gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score telecommunicatiemanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep telecommunicatiemanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Telecommunicatiemanager, Promotie mogelijkheden Telecommunicatiemanager, Carriere Telecommunicatiemanager.

Solliciteren op de functie telecommunicatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als telecommunicatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor telecommunicatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als telecommunicatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Telecommunicatiemanager, CV Telecommunicatiemanager, sollicitatie Telecommunicatiemanager.

Interviews met telecommunicatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen telecommunicatiemanager

 • Manager Telecommunicatiebedrijf

Vacatures telecommunicatiemanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Telecommunicatiemanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telecommunicatiemanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Telecommunicatiemanager geeft binnen een organisatie vorm aan beleid voor telematica; de combinatie van computers en telecommunicatie. De inhoud van de functie verschilt per bedrijf, de ene keer zal de Telecommunicatiemanager een adviserende rol hebben, de andere keer doet hij op basis van onderzoeksresultaten beleidsvoorstellen en levert hij dus een inhoudelijke bijdrage aan de strategische koers van een organisatie. Onderzoek en analyse vormen de grondslag van zijn werk.

Beoordeling Telecommunicatiemanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Telecommunicatiemanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Telecommunicatiemanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep