U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Telefoniste

Telefoniste worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een telefoniste? Lees de functieomschrijving.

De Telefoniste is het aanspreekpunt van het bedrijf. Veelal gaat het om een combinatie van de functie Telefoniste/Receptioniste waarmee er meteen een afwisselende bijbaan in het vizier komt. De Telefoniste staat op voorkomende, representatieve wijze klanten met vragen te woord en zorgt voor afhandeling naar tevredenheid. Niet alleen worden vragen per telefoon beantwoord maar zorgt de Telefoniste tevens voor ontvangst van bezoek op een juiste manier en verwijst ze door.  Soms houdt de Telefoniste afspraken en de agenda bij. De Telefoniste is klantvriendelijk, representatief, geordend en heeft een fijne telefoonstem. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een must, zowel mondeling als schriftelijk.  Daarnaast heeft de Telefoniste communicatieve vaardigheden en is bekend met computersystemen. Het is een allroundfunctie met het accent op klantenservice waarbij in sommige bedrijven het meer een administratieve baan betreft en in een ander geval hoofdzakelijk telefoonverkeer afhandeling en klantverwijzing.

Mensen vonden ons op: Job Telefoniste, Baan Telefoniste, Telefoniste Worden, Functie-eisen Telefoniste, Verantwoordelijkheden Telefoniste, Functieprofiel Telefoniste, Wat doet een Telefoniste, Werken als Telefoniste.

Telefoniste worden: Opleiding tot telefoniste

De Telefoniste heeft een VMBO-T, HAVO of een relevante MBO/HBO opleiding. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Daarnaast wordt een goede computerkennis vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telefoniste, Telefoniste Worden, Opleidingsniveau Telefoniste, Scholing Telefoniste, Studie Telefoniste, Bijscholing Telefoniste, Omscholing Telefoniste.

Organisaties waar een telefoniste doorgaans werkzaam is

Als Telefoniste kan men werkzaam zijn in tal van soorten organisaties zowel profit als non-profit.  De meeste zijn commerciele bedrijven maar het ook gaan om een baan in de zorg, bijvoorbeeld Telefoniste in een revalidatiecentrum of verzorgingshuis.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Telefoniste, Telefoniste Worden, Opleidingsniveau Telefoniste, Scholing Telefoniste, Studie Telefoniste, Bijscholing Telefoniste, Omscholing Telefoniste.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden telefoniste

Een Telefoniste verdient zo'n € 1600 tot € 2200 bruto per maand. Daarnaast kan er sprake zijn van een bedrijfsspaarloonregeling en een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Telefoniste, Loon Telefoniste, Wat verdien je als Telefoniste, Salarisschaal Telefoniste, Salarisindicatie Telefoniste, Bonus Telefoniste, CAO Telefoniste, Brutoloon Telefoniste, Nettoloon Telefoniste, Vakantiedagen Telefoniste, Pensioen Telefoniste.

Competenties, skills & vaardigheden telefoniste

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Telefoniste, Vaardigheden Telefoniste, Attitude Telefoniste, Kwalificaties Telefoniste, Competentieprofiel Telefoniste.

Boeken voor het beroep telefoniste

Wil je meer weten over het beroep telefoniste? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je telefoniste bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken telefoniste te komen.

De laatste getuige | Rochus Misch

ik was Hitlers koerier, telefonist en lijfwacht - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089752994 | 320 pagina's

'Misch - natuurlijk bent u nog nodig!' Zo weerklinkt in de ondergrondse Führerbuker op 22 april 1945 het barse bevel aan Rochus Misch. Vrijwel niemand verkeert tijdens de oorlogsjaren zo dicht in de onmiddellijke nabijheid van Hitler - tot diens zelfmoord...

2 Telefonist/Receptionist Competent | B. De Lannoy-Walenkamp

administratief medewerker - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789001144463 | 125 pagina's

2 Telefonist/Receptionist Competent 1e druk is een boek van B. De Lannoy-Walenkamp uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001144463 2 Telefonist/Receptionist Competent is een boek van B. De Lannoy-Walenkamp...

Der letzte Zeuge | Rochus Misch

Ich war Hitlers Telefonist, Kurier und Leibwächter - Duitstalig | Hardcover | 9783866121942

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Telefoniste, Telefoniste ebooks, boek Telefoniste.

Persoonstypen telefoniste

De Telefoniste is als eerste aanspreekpunt bij een bedrijf een grote ondersteuning voor de hogere lagen van het management (Bemiddelaar).  Het is een positie waarbij vertrouwen een sleutelpositie inneemt (een Loyalist) zowel voor collega's in alle lagen van het bedrijf als voor de klant die belt en vraagt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Telefoniste, Karakter Telefoniste.

Netwerk telefoniste

De Telefoniste staat iedere dag in contact met de klanten, zowel aan de balie als aan de telefoon. Ze is de belangrijkste eerste schakel van het bedrijf. Daarnaast heeft de Telefoniste te maken met collega's en buitendienstmedewerkers die aan de receptie verschijnen voor vragen en afspraken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Telefoniste, Medewerkers Telefoniste.

Is het beroep telefoniste iets voor jou?

Zou je graag telefoniste willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als telefoniste bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Telefoniste, beroepskeuzetest Telefoniste, beroep Telefoniste kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden telefoniste

De Telefoniste heeft een goed arbeidsperspectief om door te groeien naar een functie als secretaresse binnen een bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score telefoniste

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep telefoniste. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Telefoniste, Promotie mogelijkheden Telefoniste, Carriere Telefoniste.

Solliciteren op de functie telefoniste

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als telefoniste dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor telefoniste belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als telefoniste. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Telefoniste, CV Telefoniste, sollicitatie Telefoniste.

Interviews met telefoniste

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen telefoniste

 • Receptioniste Callcentermedewerker, Administratief medewerker

Vacatures telefoniste

Op zoek naar een nieuwe baan als Telefoniste? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telefoniste. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Telefoniste is het aanspreekpunt van het bedrijf. Veelal gaat het om een combinatie van de functie Telefoniste/Receptioniste waarmee er meteen een afwisselende bijbaan in het vizier komt. De Telefoniste staat op voorkomende, representatieve wijze klanten met vragen te woord en zorgt voor afhandeling naar tevredenheid.

Beoordeling Telefoniste

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Telefoniste' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Telefoniste

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep