U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Tennisleraar » Opleidingen

Opleidingen tot Tennisleraar

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Tennisleraar willen worden? Of ben je al Tennisleraar en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Tennisleraar, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om tennisleraar te kunnen worden, is geen speciaal werk- en denkniveau nodig. Wel moet er een speciale opleiding gevolgd worden. In Nederland loopt deze opleiding bijvoorbeeld via de KNLTB, HALO of CIOS. Na deze opleiding kan een lesgeeflicentie aangevraagd worden bij de KNLTB; het basisniveau van een volwaardig tennisleraar is A. Het is ook mogelijk om voor licentie B en C te gaan, wat betekent dat de tennisleraar op een hoger niveau mag lesgeven.

Eenmaal tennisleraar, wordt het ten zeerste aangeraden cursussen, bijscholingsdagen en seminars te blijven volgen. De tennisleraar heeft vaak zelf al jarenlange ervaring met tennis; een bepaald speelniveau is uiteraard vereist. Om aan de leraaropleiding van de KNLTB mee te mogen doen is minimaal speelsterkte 5 vereist. Er wordt echter vaak expliciet gevraagd om speelsterkte 3 of 4.