U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Testconsultant

Testconsultant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een testconsultant? Lees de functieomschrijving.

De Testconsultant adviseert een projectmanager binnen een bepaald bedrijf over verschillende testmethodes en -technieken om het testproces efficiënter te laten verlopen. Naast het adviseren over bestaande technieken en tools voor het testen, creëert de Testconsultant soms ook eigen testtechnieken, om deze dan weer aan te kunnen bieden. Een diepgaande technische kennis is dan ook vereist om een goede Testconsultant te kunnen zijn.

Als de Testconsultant de projectmanager overtuigd heeft om bepaald testmateriaal te gebruiken, moet hij de testers ondersteunen bij het gebruik ervan. Dit kan door persoonlijk advies of het geven van trainingen, maar ook door een instructiehandleiding samen te stellen. De Testconsultant moet daarom ook communicatief vaardig zijn in woord en geschrift.

Hoewel hij de testers traint en instrueert, vindt de meeste interactie van de Testconsultant plaats met de projectmanagers. Het zijn de projectmanagers die steeds overtuigd moeten worden om nieuwe ontwikkelingen in het proces te implementeren en bepaalde technieken te kiezen. Ook bepaalt projectmanager of training voor de testers nodig is. De projectmanager vormt dus de belangrijkste contactpersoon voor de Testconsultant, ook voor toekomstige werkmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Job Testconsultant, Baan Testconsultant, Testconsultant Worden, Functie-eisen Testconsultant, Verantwoordelijkheden Testconsultant, Functieprofiel Testconsultant, Wat doet een Testconsultant, Werken als Testconsultant.

Testconsultant worden: Opleiding tot testconsultant

De Testconsultant heeft een diploma op HBO  of WO niveau, in de richting van Informatica en enkele jaren ervaring als tester of testanalist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Testconsultant, Testconsultant Worden, Opleidingsniveau Testconsultant, Scholing Testconsultant, Studie Testconsultant, Bijscholing Testconsultant, Omscholing Testconsultant.

Organisaties waar een testconsultant doorgaans werkzaam is

De Testconsultant werkt ofwel op freelance basis via een eigen bedrijf of detacheringsbureau, of bij een consultancybureau.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Testconsultant, Testconsultant Worden, Opleidingsniveau Testconsultant, Scholing Testconsultant, Studie Testconsultant, Bijscholing Testconsultant, Omscholing Testconsultant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden testconsultant

Afhankelijk van het eigen kunnen, ervaring, en de functie, zal de Testconsultant ongeveer tussen de €1500 en €5000 gaan verdienen, waarbij €1500 het startsalaris is en €5000 het slaris van senioren. Verder krijgt de Testconsultant vaak aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden.

Mensen vonden ons op: Salaris Testconsultant, Loon Testconsultant, Wat verdien je als Testconsultant, Salarisschaal Testconsultant, Salarisindicatie Testconsultant, Bonus Testconsultant, CAO Testconsultant, Brutoloon Testconsultant, Nettoloon Testconsultant, Vakantiedagen Testconsultant, Pensioen Testconsultant.

Competenties, skills & vaardigheden testconsultant

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Ondernemerschap
 • Conceptueel denken
 • Procesmatig denken
 • Overtuigingskracht
Mensen vonden ons op: Kennis Testconsultant, Vaardigheden Testconsultant, Attitude Testconsultant, Kwalificaties Testconsultant, Competentieprofiel Testconsultant.

Boeken voor het beroep testconsultant

Wil je meer weten over het beroep testconsultant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je testconsultant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken testconsultant te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Testconsultant, Testconsultant ebooks, boek Testconsultant.

Persoonstypen testconsultant

De Testconsultant is erop gericht om een zo efficiënt mogelijk testproces neer te zetten, en let daarbij niet op de testers zelf, maar enkel op hun rol in het proces. Dit staat boven alles (Succesvolle werker).

Om het testproces te kunnen verbeteren moet de Testconsultant steeds op zoek gaan naar de nieuwste en geschiktste ontwikkelingen op het gebied van tests. Als deze er niet zijn moet hij ook de stap kunnen zetten om eigen testmethodes te ontwikkelen. Hiervoor heeft de Tesconsultant veel inzicht in en interesse voor het testproces nodig (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Testconsultant, Karakter Testconsultant.

Netwerk testconsultant

De Testconsultant overlegt het meeste met de projectmanager, zijn klant, om deze te adviseren over testtechnieken en op de hoogte te houden van de voortgang van het testproces. Natuurlijk is er ook consultatie en coaching nodig voor de testers, zodat deze het testproces beter kunnen laten verlopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Testconsultant, Medewerkers Testconsultant.

Is het beroep testconsultant iets voor jou?

Zou je graag testconsultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als testconsultant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Testconsultant, beroepskeuzetest Testconsultant, beroep Testconsultant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden testconsultant

Zoals vaak geldt in de consultancy, is het werk dat beschikbaar is afhankelijk van de eigen vaardigheid in het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Op de arbeidsmarkt zelf is overigens ook wel open werk te vinden, zodat men niet geheel van het netwerk afhankelijk hoeft te zijn. Vanuit de positie van Testconsultant kal men normaliter doorgroeien naar senior Testconsultant, maar men kan ook in een managementfucntie terechtkomen.

Arbeidsmarktperspectief score testconsultant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep testconsultant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Testconsultant, Promotie mogelijkheden Testconsultant, Carriere Testconsultant.

Solliciteren op de functie testconsultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als testconsultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor testconsultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als testconsultant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Testconsultant, CV Testconsultant, sollicitatie Testconsultant.

Interviews met testconsultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen testconsultant

Vacatures testconsultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Testconsultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Testconsultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Testconsultant adviseert een projectmanager binnen een bepaald bedrijf over verschillende testmethodes en -technieken om het testproces efficiënter te laten verlopen. Naast het adviseren over bestaande technieken en tools voor het testen, creëert de Testconsultant soms ook eigen testtechnieken, om deze dan weer aan te kunnen bieden. Een diepgaande technische kennis is dan ook vereist om een goede Testconsultant te kunnen zijn.

Beoordeling Testconsultant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Testconsultant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Testconsultant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep