U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Textiellaborant

Textiellaborant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een textiellaborant? Lees de functieomschrijving.

 

Een Textiellaborant is iemand die in zijn laboratorium controles uitvoert op grondstoffen en textiel dat al is afgewerkt. De Textiellaborant doet technische proeven, zoals fysische proeven op verschillende textielmaterialen en verfproeven en echtheidstesten op textiel.

De Textiellaborant bekijkt dus of de grondstoffen en het textiel voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die eraan gesteld worden. De Warenwet stelt namelijk dat van textielartikelen altijd bekend is uit welke vezels ze bestaan en in welke verhouding ze voorkomen in de stof. Zo kan vastgesteld worden of de kleding brandveilig is. Voldoen de materialen niet aan de wettelijke eisen, dan wordt het textiel niet op de markt gebracht. Pas wanneer de Textiellaborant van alle proeven positieve resultaten heeft, mogen de grondstoffen gebruikt worden voor het maken van textiel of mag het afgewerkte textiel verkocht worden. 

Mensen vonden ons op: Job Textiellaborant, Baan Textiellaborant, Textiellaborant Worden, Functie-eisen Textiellaborant, Verantwoordelijkheden Textiellaborant, Functieprofiel Textiellaborant, Wat doet een Textiellaborant, Werken als Textiellaborant.

Textiellaborant worden: Opleiding tot textiellaborant

 

Om Textiellaborant te worden, kunnen bijvoorbeeld de bachelors Textieltechnologie (HBO) of Ingenieurswetenschappen: Materiaalkunde (WO) gedaan worden. Vervolgens kunnen de masters Chemie en Textiel (HBO), Ingenieurswetenschappen: Materiaalkunde: Textielkunde (WO) en Textile Engineering (WO) gevolgd worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Textiellaborant, Textiellaborant Worden, Opleidingsniveau Textiellaborant, Scholing Textiellaborant, Studie Textiellaborant, Bijscholing Textiellaborant, Omscholing Textiellaborant.

Organisaties waar een textiellaborant doorgaans werkzaam is

Een Textiellaborant kan aan de slag bij een textielbedrijf. Een textielbedrijf wil winst maken en hoort daarom bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Textiellaborant, Textiellaborant Worden, Opleidingsniveau Textiellaborant, Scholing Textiellaborant, Studie Textiellaborant, Bijscholing Textiellaborant, Omscholing Textiellaborant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden textiellaborant

 

Een Textiellaborant kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2800,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en de ervaring van de medewerker.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden onder andere een jaarlijkse vakantietoeslag van acht procent van het loon en een veilige werkomgeving. Ook kan de werkgever relevante cursussen betalen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Textiellaborant, Loon Textiellaborant, Wat verdien je als Textiellaborant, Salarisschaal Textiellaborant, Salarisindicatie Textiellaborant, Bonus Textiellaborant, CAO Textiellaborant, Brutoloon Textiellaborant, Nettoloon Textiellaborant, Vakantiedagen Textiellaborant, Pensioen Textiellaborant.

Competenties, skills & vaardigheden textiellaborant

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Textiellaborant, Vaardigheden Textiellaborant, Attitude Textiellaborant, Kwalificaties Textiellaborant, Competentieprofiel Textiellaborant.

Boeken voor het beroep textiellaborant

Wil je meer weten over het beroep textiellaborant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je textiellaborant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken textiellaborant te komen.

Verordnung ber Die Berufsausbildung Zum Textillaborant / Zur Textillaborantin | Ohne Autor

Duitstalig | Paperback | 9783732614394 | 20 pagina's

Text der Verordnung uber die Berufsausbildung zum Textillaborant / zur Textillaborantin."...

Niemand Ist Perfekt Aber ALS Textillaborant Bist Du Verdammt Nah Dran | Dennex Publishing

Notizbuch A5 blanko 120 Seiten, Notizheft / Tagebuch / Reise Journal, perfektes Geschenk f r Textillaboranten - Duitstalig | Paperback | 9781076107640 | 122 pagina's

...

Niemand Ist Perfekt Aber ALS Textillaborant Bist Du Verdammt Nah Dran | Dennex Publishing

Notizbuch A5 liniert 120 Seiten, Notizheft / Tagebuch / Reise Journal, perfektes Geschenk f r Textillaboranten - Duitstalig | Paperback | 9781076154460 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Textiellaborant, Textiellaborant ebooks, boek Textiellaborant.

Persoonstypen textiellaborant

 

Persoonstypen die passen bij een Textiellaborant zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Textiellaborant moet gedreven zijn en efficiënt en doelgericht te werk gaan (Succesvolle Werker).

Daarnaast is het van belang dat een Textiellaborant heel secuur is. Er mogen geen fouten gemaakt worden, want als textielartikelen niet voldoen aan de wettelijke eisen, kan dit een gevaar vormen voor mensen die het aanschaffen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Textiellaborant, Karakter Textiellaborant.

Netwerk textiellaborant

Een Textiellaborant werkt soms alleen, maar vaak werkt hij samen met andere Textiellaboranten. Bijkomend voordeel is dat de medewerkers elkaar kunnen controleren. De Textiellaboranten krijgen leiding van een Leidinggevende. Ook kunnen ze bij hem terecht als er problemen of vragen zijn. Bovendien kan het zijn dat een Textiellaborant contact heeft met een tussenpersoon. Deze persoon zorgt dat de goedgekeurde textielproducten in de verkoop gaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Textiellaborant, Medewerkers Textiellaborant.

Is het beroep textiellaborant iets voor jou?

Zou je graag textiellaborant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als textiellaborant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Textiellaborant, beroepskeuzetest Textiellaborant, beroep Textiellaborant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden textiellaborant

 

Er zijn niet veel vacatures voor Textiellaboranten. Vaak wordt enige jaren ervaring gevraagd. Ook moet iemand goed met de computer overweg kunnen, secuur kunnen werken en niet kleurenblind zijn.

Doorgroeimogelijkheden voor een Textiellaborant kunnen bestaan uit het krijgen van meer verantwoordelijkheden en het leidinggeven over een team.
 

Arbeidsmarktperspectief score textiellaborant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep textiellaborant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Textiellaborant, Promotie mogelijkheden Textiellaborant, Carriere Textiellaborant.

Solliciteren op de functie textiellaborant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als textiellaborant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor textiellaborant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als textiellaborant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Textiellaborant, CV Textiellaborant, sollicitatie Textiellaborant.

Interviews met textiellaborant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen textiellaborant

Vacatures textiellaborant

Op zoek naar een nieuwe baan als Textiellaborant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Textiellaborant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Textiellaborant is iemand die in zijn laboratorium controles uitvoert op grondstoffen en textiel dat al is afgewerkt. De Textiellaborant doet technische proeven, zoals fysische proeven op verschillende textielmaterialen en verfproeven en echtheidstesten op textiel. De Textiellaborant bekijkt dus of de grondstoffen en het textiel voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die eraan gesteld worden.

Beoordeling Textiellaborant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Textiellaborant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Textiellaborant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep