U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Thaibokstrainer

Thaibokstrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een thaibokstrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als thaibokstrainer train je een of meerdere groepen in thaiboksen. De thaibokstrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de thaibokstrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de thaibokstrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De thaibokstrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de thaibokstrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De thaibokstrainerverzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de thaibokstrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de thaibokstrainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Thaibokstrainer, Baan Thaibokstrainer, Thaibokstrainer Worden, Functie-eisen Thaibokstrainer, Verantwoordelijkheden Thaibokstrainer, Functieprofiel Thaibokstrainer, Wat doet een Thaibokstrainer, Werken als Thaibokstrainer.

Thaibokstrainer worden: Opleiding tot thaibokstrainer

 

De thaibokstrainer kan in principe les geven in thaiboksen als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de thaibokstrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de thaibokstrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de thaibokstrainer, hoe hoger het niveau van de thaibokstrainer zelf moet zijn .            

Echter, als de thaibokstrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de thaibokstrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de thaibokstrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De thaibokstrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

  

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Thaibokstrainer, Thaibokstrainer Worden, Opleidingsniveau Thaibokstrainer, Scholing Thaibokstrainer, Studie Thaibokstrainer, Bijscholing Thaibokstrainer, Omscholing Thaibokstrainer.

Organisaties waar een thaibokstrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de thaibokstrainer werkzaam is. Als de thaibokstrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de thaibokstrainer maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de thaibokstrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Thaibokstrainer, Thaibokstrainer Worden, Opleidingsniveau Thaibokstrainer, Scholing Thaibokstrainer, Studie Thaibokstrainer, Bijscholing Thaibokstrainer, Omscholing Thaibokstrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden thaibokstrainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de thaibokstrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de thaibokstrainer  het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de thaibokstrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de thaibokstrainer  . Als de thaibokstrainer  al jaren lesgeeft in thaiboksen dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere thaibokstrainers. Dan zal de thaibokstrainer  ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Thaibokstrainer, Loon Thaibokstrainer, Wat verdien je als Thaibokstrainer, Salarisschaal Thaibokstrainer, Salarisindicatie Thaibokstrainer, Bonus Thaibokstrainer, CAO Thaibokstrainer, Brutoloon Thaibokstrainer, Nettoloon Thaibokstrainer, Vakantiedagen Thaibokstrainer, Pensioen Thaibokstrainer.

Competenties, skills & vaardigheden thaibokstrainer

 • Energie
 • Coachen
 • Motiveren
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Thaibokstrainer, Vaardigheden Thaibokstrainer, Attitude Thaibokstrainer, Kwalificaties Thaibokstrainer, Competentieprofiel Thaibokstrainer.

Boeken voor het beroep thaibokstrainer

Wil je meer weten over het beroep thaibokstrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je thaibokstrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken thaibokstrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Thaibokstrainer, Thaibokstrainer ebooks, boek Thaibokstrainer.

Persoonstypen thaibokstrainer

 

Als thaibokstrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De thaibokstrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor thaibokstrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de thaibokstrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de thaibokstrainer een goede waarnemer is. De thaibokstrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de thaibokstrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Thaibokstrainer, Karakter Thaibokstrainer.

Netwerk thaibokstrainer

 

De thaibokstrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere thaibokstrainers. Zeker als de thaibokstrainer werkzaam bij een thaiboksclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de thaibokstrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de thaibokstrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De thaibokstrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Thaibokstrainer, Medewerkers Thaibokstrainer.

Is het beroep thaibokstrainer iets voor jou?

Zou je graag thaibokstrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als thaibokstrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Thaibokstrainer, beroepskeuzetest Thaibokstrainer, beroep Thaibokstrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden thaibokstrainer

 

Voor de thaibokstrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van thaibokstrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de thaibokstrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de thaibokstrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de thaibokstrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De thaibokstrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

 

Arbeidsmarktperspectief score thaibokstrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep thaibokstrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Thaibokstrainer, Promotie mogelijkheden Thaibokstrainer, Carriere Thaibokstrainer.

Solliciteren op de functie thaibokstrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als thaibokstrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor thaibokstrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als thaibokstrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Thaibokstrainer, CV Thaibokstrainer, sollicitatie Thaibokstrainer.

Interviews met thaibokstrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen thaibokstrainer

Vacatures thaibokstrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Thaibokstrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Thaibokstrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als thaibokstrainer train je een of meerdere groepen in thaiboksen. De thaibokstrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de thaibokstrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Thaibokstrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Thaibokstrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Thaibokstrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep