U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Theateragent

Theateragent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een theateragent? Lees de functieomschrijving.

 

Een Theateragent is iemand die bemiddelt tussen Theaterproducenten en Acteurs. Het kan zijn dat een Theateragent alleen een pauzeact levert bij een feestelijke opening, maar het kan ook zijn dat hij alle artiesten voor het hele evenement regelt. In het laatste geval regelt de Theateragent al het personeel, vraagt hij subsidies aan en zorgt hij voor publiciteit.

De Theateragent haalt nieuwe opdrachten binnen, regelt toneel-, muziek- of dansgezelschappen, onderhoudt contact met de Acteurs, Musici of Dansers en Theaterproducenten, behartigt de belangen van de Acteurs, plant de verschillende werkzaamheden en coördineert deze. De Theateragent houdt de concurrentie scherp in de gaten en bewaakt het budget.

Mensen vonden ons op: Job Theateragent, Baan Theateragent, Theateragent Worden, Functie-eisen Theateragent, Verantwoordelijkheden Theateragent, Functieprofiel Theateragent, Wat doet een Theateragent, Werken als Theateragent.

Theateragent worden: Opleiding tot theateragent

 

Om Theateragent te worden, kunnen bijvoorbeeld de WO-studies Algemene Cultuurwetenschappen, Theaterwetenschappen of Kunst, Cultuur en Media gedaan worden, of de HBO-opleidingen Theater of Media en Entertainment Management.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Theateragent, Theateragent Worden, Opleidingsniveau Theateragent, Scholing Theateragent, Studie Theateragent, Bijscholing Theateragent, Omscholing Theateragent.

Organisaties waar een theateragent doorgaans werkzaam is

 

Een Theateragent werkt bij een Theaterbureau. Hij heeft een eigen bureau of werkt daar in loondienst. Het bedrijf hoort bij de profitsector, want het streeft naar winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Theateragent, Theateragent Worden, Opleidingsniveau Theateragent, Scholing Theateragent, Studie Theateragent, Bijscholing Theateragent, Omscholing Theateragent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden theateragent

Een Theateragent kan rekenen op zo’n €1600,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt echter heel erg af van de taken per project. Het spreekt voor zich dat een Theateragent meer verdient naarmate hij meer Artiesten moet regelen, subsidieaanvragen moet doen enzovoort.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een onregelmatigheidstoeslag en een auto van de zaak gelden. 

Mensen vonden ons op: Salaris Theateragent, Loon Theateragent, Wat verdien je als Theateragent, Salarisschaal Theateragent, Salarisindicatie Theateragent, Bonus Theateragent, CAO Theateragent, Brutoloon Theateragent, Nettoloon Theateragent, Vakantiedagen Theateragent, Pensioen Theateragent.

Competenties, skills & vaardigheden theateragent

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Ambitie
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Theateragent, Vaardigheden Theateragent, Attitude Theateragent, Kwalificaties Theateragent, Competentieprofiel Theateragent.

Boeken voor het beroep theateragent

Wil je meer weten over het beroep theateragent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je theateragent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken theateragent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Theateragent, Theateragent ebooks, boek Theateragent.

Persoonstypen theateragent

 

Persoonstypen die passen bij een Theateragent zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Het is van belang dat een Theateragent veel energie heeft, ambitieus is en gericht is op een goed eindresultaat. Ook kan hij goed samenwerken en kan hij mensen aansturen (Succesvolle Werker).

Ook moet een Theateragent alles perfect regelen. De Acteurs, Musici of Dansers moeten passen bij de wensen van het publiek en de Producent en alles moet soepel verlopen. De Theateragent is veeleisend en nauwkeurig (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Theateragent, Karakter Theateragent.

Netwerk theateragent

Een Theateragent is de schakel tussen Acteurs, Musici, Dansers en de Theaterproducent. Aan beide kanten wordt veel overleg gepleegd en er worden afspraken gemaakt. Zo geeft de Theateragent mogelijk geschikte Artiesten door aan de Theaterproducent en vertelt hij de Artiesten wanneer ze worden verwacht, wat er van ze wordt verwacht door de Producent enzovoort.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Theateragent, Medewerkers Theateragent.

Is het beroep theateragent iets voor jou?

Zou je graag theateragent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als theateragent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Theateragent, beroepskeuzetest Theateragent, beroep Theateragent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden theateragent

 

Het kan lastig zijn om een baan te vinden als Theateragent. Door de crisis wordt er soms minder uit de kast getrokken bij een evenement en hoeft er dus minder geregeld te worden. Alle Theaterevenementen, hoe groot of klein ook, heeft echter Artiesten nodig en personeel en dergelijke. De tussenkomst van een Theateragent is dus bijna niet weg te denken en er is dus altijd wel vraag naar Theateragents.

Als een Theateragent een goede naam heeft opgebouwd en een groot netwerk heeft, kan hij gevraagd worden voor steeds grotere theaterproducties. Een Theateragent in loondienst kan zijn eigen Theaterbureau oprichten.
 

Arbeidsmarktperspectief score theateragent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep theateragent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Theateragent, Promotie mogelijkheden Theateragent, Carriere Theateragent.

Solliciteren op de functie theateragent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als theateragent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor theateragent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als theateragent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Theateragent, CV Theateragent, sollicitatie Theateragent.

Interviews met theateragent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen theateragent

Vacatures theateragent

Op zoek naar een nieuwe baan als Theateragent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Theateragent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Theateragent is iemand die bemiddelt tussen Theaterproducenten en Acteurs. Het kan zijn dat een Theateragent alleen een pauzeact levert bij een feestelijke opening, maar het kan ook zijn dat hij alle artiesten voor het hele evenement regelt. In het laatste geval regelt de Theateragent al het personeel, vraagt hij subsidies aan en zorgt hij voor publiciteit.

Beoordeling Theateragent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Theateragent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Theateragent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep