U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Theaterrecensent

Theaterrecensent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een theaterrecensent? Lees de functieomschrijving.

Een theaterrecensent schrijft recensies over theatervoorstellingen.

De theaterrecensent schrijft recensies, artikelen, columns en interviews met betrekking tot of over theatervoorstellingen. De theaterrecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een krant, tijdschrift of website. De theaterrecensent heeft verstand van de verschillende vormen en genres van theater, heeft veel voorstellingen gezien en heeft een objectieve en kritische kijk op de voorstellingen.

De theaterrecensent gaat naar een theatervoorstelling en beoordeelt deze vervolgens op een aantal punten en factoren. Deze punten en factoren kunnen per genre verschillen. Waar de theaterrecensent bij een cabaretvoorstelling naar de originaliteit, de uitvoering en de kwaliteit van de teksten, liedjes, gedichten en grappen kijkt richt hij zich bij het kijken van een dansvoorstelling meer op de vormgeving, de manier waarop licht en geluid in de voorstelling geïntegreerd is en de choreografie van de dansers.

De theaterrecensent kijkt over het algemeen (ongeacht de genre van de voorstelling) sowieso naar de kwaliteit van de voorstelling, de originaliteit van de voorstelling, het script van de voorstelling en of de voorstelling wat toevoegt of bijdraagt in de huidige theaterwereld.

Naast het schrijven van recensies kan de theaterrecensent ook interviews afnemen met scriptschrijvers, acteurs, dansers of cabaretiers en kan hij ook columns en artikelen over theatervoorstellingen schrijven. De theaterrecensent schrijft objectieve en kritische maar ook tekstueel kwalitatieve en (afhankelijk van de doelgroep) leuk en interessant leesbare artikelen.

 

Mensen vonden ons op: Job Theaterrecensent, Baan Theaterrecensent, Theaterrecensent Worden, Functie-eisen Theaterrecensent, Verantwoordelijkheden Theaterrecensent, Functieprofiel Theaterrecensent, Wat doet een Theaterrecensent, Werken als Theaterrecensent.

Theaterrecensent worden: Opleiding tot theaterrecensent

Voor het beroep van theaterrecensent is geen specifieke opleiding. Wel kan de theaterrecensent een journalistieke opleiding hebben gevolgd. Dit is zowel op MBO als HBO niveau (4 jarig) mogelijk. Daarnaast kan de theaterrecensent een opleiding hebben gevolgd aan een schrijversvakschool.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Theaterrecensent, Theaterrecensent Worden, Opleidingsniveau Theaterrecensent, Scholing Theaterrecensent, Studie Theaterrecensent, Bijscholing Theaterrecensent, Omscholing Theaterrecensent.

Organisaties waar een theaterrecensent doorgaans werkzaam is

De theaterrecensent werkt op zowel profit als non-profit basis voor websites, kranten, tijdschriften of televisieprogramma's.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Theaterrecensent, Theaterrecensent Worden, Opleidingsniveau Theaterrecensent, Scholing Theaterrecensent, Studie Theaterrecensent, Bijscholing Theaterrecensent, Omscholing Theaterrecensent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden theaterrecensent

Het salaris van de theaterrecensent ligt tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand en is afhankelijk van het aantal artikelen dat hij schrijft en of hij in vaste dienst of als freelancer werkzaam is. Wanneer de theaterrecensent minder artikelen schrijft kan hij ook minder verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Theaterrecensent, Loon Theaterrecensent, Wat verdien je als Theaterrecensent, Salarisschaal Theaterrecensent, Salarisindicatie Theaterrecensent, Bonus Theaterrecensent, CAO Theaterrecensent, Brutoloon Theaterrecensent, Nettoloon Theaterrecensent, Vakantiedagen Theaterrecensent, Pensioen Theaterrecensent.

Competenties, skills & vaardigheden theaterrecensent

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
 • Zelfkennis
 • Zelfontwikkeling
 • Tekstueel vaardig
 • Verstand van theater
 • Objectief
Mensen vonden ons op: Kennis Theaterrecensent, Vaardigheden Theaterrecensent, Attitude Theaterrecensent, Kwalificaties Theaterrecensent, Competentieprofiel Theaterrecensent.

Boeken voor het beroep theaterrecensent

Wil je meer weten over het beroep theaterrecensent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je theaterrecensent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken theaterrecensent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Theaterrecensent, Theaterrecensent ebooks, boek Theaterrecensent.

Persoonstypen theaterrecensent

De theaterrecensent is een echte waarnemer. Hij observeert de theatervoorstelling, kijkt objectief en kritisch naar de voorstellingen en heeft verstand van de verschillende onderdelen binnen de theatervoorstelling.

Daarnaast is de theaterrecensent ook een levensgenieter. Hij verdient zijn geld met zijn hobby; het kijken naar theatervoorstellingen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Theaterrecensent, Karakter Theaterrecensent.

Netwerk theaterrecensent

Het netwerk van de theaterrecensent bestaat uit theaterorganisaties, verschillende opdrachtgevers (en eindredacteuren), collega's en theatermakers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Theaterrecensent, Medewerkers Theaterrecensent.

Is het beroep theaterrecensent iets voor jou?

Zou je graag theaterrecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als theaterrecensent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Theaterrecensent, beroepskeuzetest Theaterrecensent, beroep Theaterrecensent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden theaterrecensent

Het arbeidsmarktperspectief voor de theaterrecensent is gemiddeld. Hij kan altijd wel voor websites aan de slag maar het is lastiger om voor kranten of tijdschriften te gaan werken omdat er veel theaterrecensenten werkzaam zijn en deze vaak liever met bekendere en betrouwbare recensenten werken. Daarom is het voor de theaterrecensent belangrijk om zoveel mogelijk artikelen te schrijven, zo objectief en kritisch mogelijk naar voorstellingen te kijken en een unieke en kwalitatief goede schrijfstijl te ontwikkelen om zo binnen het aanbod van de theaterrecensenten op te vallen en zo meer opdrachten te krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score theaterrecensent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep theaterrecensent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Theaterrecensent, Promotie mogelijkheden Theaterrecensent, Carriere Theaterrecensent.

Solliciteren op de functie theaterrecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als theaterrecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor theaterrecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als theaterrecensent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Theaterrecensent, CV Theaterrecensent, sollicitatie Theaterrecensent.

Interviews met theaterrecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen theaterrecensent

Vacatures theaterrecensent

Op zoek naar een nieuwe baan als Theaterrecensent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Theaterrecensent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een theaterrecensent schrijft recensies over theatervoorstellingen. De theaterrecensent schrijft recensies, artikelen, columns en interviews met betrekking tot of over theatervoorstellingen. De theaterrecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een krant, tijdschrift of website.

Beoordeling Theaterrecensent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Theaterrecensent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Theaterrecensent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep