U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Toezichthouder

Toezichthouder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een toezichthouder? Lees de functieomschrijving.

Als toezichthouder wordt je door de overheid aangesteld en ben je een onafhankelijk en onpartijdig instituut dat toeziet op de naleving van wet- en regelgeving door verschillende organisaties. Een toezichthouder houdt zich bezig met het voorkomen van maatschappelijk ongewenste effecten en richt zich op bescherming van zwakke belangen zoals het mileu. als toezicthouder hou je je ook bezig met het beperken van risico's, zoals bij de opslag van gevaarlijke stoffen. Als toezichthouder werk je mee aan de verhoging van de kwaliteit van de samenleving en de vergroting van veiligheid en het vertrouwen van individuele burgers in de samenleving. Als toezichthouder kun je informatie verstrekken, kun je hulp aanbieden aan organisaties en wanneer nodig dwang toepassen in de vorm van onder andere een boete of bestuursdwang. Je bent als toezichthouder bezig met handhaving van de Nederlandse (en soms ook Europese) wet- en regelgeving.

Mensen vonden ons op: Job Toezichthouder, Baan Toezichthouder, Toezichthouder Worden, Functie-eisen Toezichthouder, Verantwoordelijkheden Toezichthouder, Functieprofiel Toezichthouder, Wat doet een Toezichthouder, Werken als Toezichthouder.

Toezichthouder worden: Opleiding tot toezichthouder

Er is geen specifieke opleiding tot de functie van toezichthouder. Afhankelijk van de organisatie waar je als toezichthouder komt te werken, is het verstandig cursussen te volgen die inzicht geven in de inhoudelijke taken die passen bij de functie van toezichthouder.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Toezichthouder, Toezichthouder Worden, Opleidingsniveau Toezichthouder, Scholing Toezichthouder, Studie Toezichthouder, Bijscholing Toezichthouder, Omscholing Toezichthouder.

Organisaties waar een toezichthouder doorgaans werkzaam is

Als toezichthouder wordt je door de overheid aangesteld en ben je een onafhankelijk en onpartijdig instituut dat toeziet op de naleving van Nederlandse wet- en regelgeving door verschillende organisaties. Als toezichthouder werk je dus voor de Nederlandse overheid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Toezichthouder, Toezichthouder Worden, Opleidingsniveau Toezichthouder, Scholing Toezichthouder, Studie Toezichthouder, Bijscholing Toezichthouder, Omscholing Toezichthouder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden toezichthouder

Het is salaris van een toezichthouer is afhankelijk van de organisatie waar je als toezichthouder komt te werken, maar ligt gemiddeld rond de 3300 euro per maand. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie voor een toezicthouder.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Toezichthouder, Loon Toezichthouder, Wat verdien je als Toezichthouder, Salarisschaal Toezichthouder, Salarisindicatie Toezichthouder, Bonus Toezichthouder, CAO Toezichthouder, Brutoloon Toezichthouder, Nettoloon Toezichthouder, Vakantiedagen Toezichthouder, Pensioen Toezichthouder.

Competenties, skills & vaardigheden toezichthouder

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Conflicten beheersen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Toezichthouder, Vaardigheden Toezichthouder, Attitude Toezichthouder, Kwalificaties Toezichthouder, Competentieprofiel Toezichthouder.

Boeken voor het beroep toezichthouder

Wil je meer weten over het beroep toezichthouder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je toezichthouder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken toezichthouder te komen.

Financiën voor commissarissen en toezichthouders | Mieke Pigeaud

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762954 | 136 pagina's

In dit boek geven de auteurs inzicht in financiële aspecten waarmee interne toezichthouders (commissarissen) kunnen worden geconfronteerd in hun toezichthoudende rol. Wat is een jaarverslag, wat is een jaarrekening en hoe moet ik de posten in die jaarreke...

Goede raad voor commissarissen | Puck Dinjens

21 inzichten voor toezichthouders en bestuurders - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789490463625 | 160 pagina's

Toezichthouden is al lang niet meer iets dat 'je er bij doet'. Het is een vak. Met verschillende disciplines die de toezichthouder zich eigen moet maken. Dat kan specialistische kennis betreffen, maar vooral ook gaan over niet-alledaagse invalshoeken, zoa...

Hectiek in de bestuurskamer | Jan Moen

de warrige wereld van bestuurders en toezichthouders - Nederlands | Druk: 2016 ed. | Paperback | 9789036813211

"Hectiek in de bestuurskamer 1e druk is een boek van Jan Moen uitgegeven bij Springer Media B.V.. ISBN 9789036813211 Dit boek gaat over effectief leiderschap en bevat levenslessen voor bestuurders, directeuren en toezichthouders over de kunst van het 'ver...

Mensen vonden ons op: boeken voor Toezichthouder, Toezichthouder ebooks, boek Toezichthouder.

Persoonstypen toezichthouder

Als toezichthouder vervul je een belangrijke functie en zie je toe op de naleving van wet- en regelgeving. Als toezichthouder hou je verschillende partijen in de gaten en grijp je in als je dingen waarneemt die niet geoorloofd zijn. Je analyseert op afstand en grijpt in wanneer nodig.

Verder ben je als toezichthouder ook een succesvolle werker. Je werkt vol ijver naar een succes toe. In het werk van de toezichthouder betekent dit dat je foutieve praktijken waarneemt en dat je hier maatregelen tegen neemt waardoor foutieve effecten voorkomen worden.

 

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Toezichthouder, Karakter Toezichthouder.

Netwerk toezichthouder

Als toezichthouder heb je ten eerste veel contact met andere organisaties waarover je toezicht houdt. Je gaat dagelijks in gesprek met werknemers van deze bedrijven om de bedrijven op de goede weg te krijgen of te houden. Verder heb je ook contact met je eigen organisatie en leg je verantwoording af over je werkzaamheden.

Als toezichthouder heb je soms ook contact met toezichthouders van andere bedrijven om bepaalde casussen te bespreken of omdat je samen met deze andere toezichthouders een zaak toegewezen krijgt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Toezichthouder, Medewerkers Toezichthouder.

Is het beroep toezichthouder iets voor jou?

Zou je graag toezichthouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als toezichthouder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Toezichthouder, beroepskeuzetest Toezichthouder, beroep Toezichthouder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden toezichthouder

Toezicht is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse samenleving en het arbeidsperspectief van een toezichthouder is ook relatief goed. Afhankelijk van de organisatie waarin je werkzaam bent, heeft een toezichthouder goede of slechte doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score toezichthouder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep toezichthouder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Toezichthouder, Promotie mogelijkheden Toezichthouder, Carriere Toezichthouder.

Solliciteren op de functie toezichthouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als toezichthouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor toezichthouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als toezichthouder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Toezichthouder, CV Toezichthouder, sollicitatie Toezichthouder.

Interviews met toezichthouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen toezichthouder

Vacatures toezichthouder

Op zoek naar een nieuwe baan als Toezichthouder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Toezichthouder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als toezichthouder wordt je door de overheid aangesteld en ben je een onafhankelijk en onpartijdig instituut dat toeziet op de naleving van wet- en regelgeving door verschillende organisaties. Een toezichthouder houdt zich bezig met het voorkomen van maatschappelijk ongewenste effecten en richt zich op bescherming van zwakke belangen zoals het mileu. als toezicthouder hou je je ook bezig met het beperken van risico's, zoals bij de opslag van gevaarlijke stoffen.

Beoordeling Toezichthouder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Toezichthouder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Toezichthouder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep