U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Toezichthouder Kinderopvang

Toezichthouder Kinderopvang worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een toezichthouder Kinderopvang? Lees de functieomschrijving.

De Toezichthouder Kinderopvang (ook wel Inspecteur Kinderopvang genoemd) houdt toezicht op de gang van zaken bij kinderopvangcentra, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, gastouders, gastouderbureaus en buitenschoolse opvang. Dit vindt plaats in het kader van de Wet Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

 

De Toezichthouder Kinderopvang bezoekt de diverse instellingen in zijn of haar regio. De Inspecteur Kinderopvang toetst het beleid op het gebied van pedagogiek, gezondheid, veiligheid en regelgeving. De Toezichthouder verzamelt de benodigde informatie en stelt aan de hand hiervan rapportages op. Deze gaan naar het management, maar er wordt ook advies gegeven aan de gemeente omtrent de handhaving van reglementen en het beleid.

 

De Toezichthouder Kinderopvang verzamelt informatie, observeert en neemt interviews af. De bevindingen worden afgewogen en op basis hiervan wordt een professioneel oordeel gevormd over het beleid en de praktijk. De Toezichthouder maakt afspraken met de instellingen over het naleven van de Wet Kinderopvang en Peuterspeelzalen. De Toezichthouder bouwt hierdoor contact op met de verschillende instellingen.

 

De Inspecteur moet goed kunnen signaleren waar problemen liggen en eventuele klachten over instellingen discreet kunnen onderzoeken. De Toezichthouder Kinderopvang moet analytisch sterk zijn en beschikken over voldoende inspectievaardigheden. Ook moet de Toezichthouder Kinderopvang beschikken over goede communicatieve vaardigheden om een goed netwerk en goed contact met de instellingen op te bouwen.

Mensen vonden ons op: Job Toezichthouder Kinderopvang, Baan Toezichthouder Kinderopvang, Toezichthouder Kinderopvang Worden, Functie-eisen Toezichthouder Kinderopvang, Verantwoordelijkheden Toezichthouder Kinderopvang, Functieprofiel Toezichthouder Kinderopvang, Wat doet een Toezichthouder Kinderopvang, Werken als Toezichthouder Kinderopvang.

Toezichthouder Kinderopvang worden: Opleiding tot toezichthouder Kinderopvang

De Toezichthouder Kinderopvang heeft vaak een pedagogische achtergrond een heeft bijvoorbeeld de opleiding Pedagogiek succesvol afgerond. Vaak volgt de Toezichthouder Kinderopvang hierna nog een aparte training of opleiding voor de rol van inspecteur. Hierin worden de gewenste vaardigheden aangeleerd en de wet- en regelgeving besproken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Toezichthouder Kinderopvang, Toezichthouder Kinderopvang Worden, Opleidingsniveau Toezichthouder Kinderopvang, Scholing Toezichthouder Kinderopvang, Studie Toezichthouder Kinderopvang, Bijscholing Toezichthouder Kinderopvang, Omscholing Toezichthouder Kinderopvang.

Organisaties waar een toezichthouder Kinderopvang doorgaans werkzaam is

De Toezichthouder Kinderopvang werkt vaak voor een organisatie die inspecties uitvoert. Deze inspecties worden vaak in opdracht uitgevoerd. De Toezichthouder Kinderopvang werkt voornamelijk in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Toezichthouder Kinderopvang, Toezichthouder Kinderopvang Worden, Opleidingsniveau Toezichthouder Kinderopvang, Scholing Toezichthouder Kinderopvang, Studie Toezichthouder Kinderopvang, Bijscholing Toezichthouder Kinderopvang, Omscholing Toezichthouder Kinderopvang.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden toezichthouder Kinderopvang

Het salaris van de Toezichthouder Kinderopvang ligt gemiddeld tussen de €2500,- en €3400,-. Dit is afhankelijk van de ervaring van de inspecteur. Vaak zijn er ook goede overige arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Toezichthouder Kinderopvang, Loon Toezichthouder Kinderopvang, Wat verdien je als Toezichthouder Kinderopvang, Salarisschaal Toezichthouder Kinderopvang, Salarisindicatie Toezichthouder Kinderopvang, Bonus Toezichthouder Kinderopvang, CAO Toezichthouder Kinderopvang, Brutoloon Toezichthouder Kinderopvang, Nettoloon Toezichthouder Kinderopvang, Vakantiedagen Toezichthouder Kinderopvang, Pensioen Toezichthouder Kinderopvang.

Competenties, skills & vaardigheden toezichthouder kinderopvang

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Netwerken
 • Sociabiliteit
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Toezichthouder Kinderopvang, Vaardigheden Toezichthouder Kinderopvang, Attitude Toezichthouder Kinderopvang, Kwalificaties Toezichthouder Kinderopvang, Competentieprofiel Toezichthouder Kinderopvang.

Boeken voor het beroep toezichthouder kinderopvang

Wil je meer weten over het beroep toezichthouder kinderopvang? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je toezichthouder kinderopvang bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken toezichthouder kinderopvang te komen.

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ollie & Tigger kinderopvang dagboek, gastouder kinderdagverblijf dagboekje Olifant | Ollie & Tigger

Nederlands | Spiraalgebonden | 7433607118183 | 120 pagina's

Het unieke olifant designkinderopvang en gastouder dagboekje van Ollie & Tigger heeft 120 pagina’s voor 120 opvangdagen. Het vernieuwde kinderopvang en gastouder dagboekje heeft meer ruimte voor ouders en ruimte voor extra informatie omtrent eten en slape...

Ollie & Tigger kinderopvang dagboek, gastouder kinderdagverblijf dagboekje Koe | Ollie & Tigger

Nederlands | Spiraalgebonden | 7433607119128 | 120 pagina's

Het unieke koe design kinderopvang en gastouder dagboekje van Ollie & Tigger heeft 120 pagina’s voor 120 opvangdagen. Het vernieuwde kinderopvang en gastouder dagboekje heeft meer ruimte voor ouders en ruimte voor extra informatie omtrent eten en slapen. ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Toezichthouder Kinderopvang, Toezichthouder Kinderopvang ebooks, boek Toezichthouder Kinderopvang.

Persoonstypen toezichthouder Kinderopvang

De Toezichthouder Kinderopvang moet goed observaties kunnen uitvoeren, analyses kunnen maken en aan de hand hiervan rapportages kunnen opstellen (Waarnemer). De Toezichthouder Kinderopvang moet ook beschikken over goede communicatieve vaardigheden en een goed netwerk op kunnen bouwen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Toezichthouder Kinderopvang, Karakter Toezichthouder Kinderopvang.

Netwerk toezichthouder Kinderopvang

De Toezichthouder Kinderopvang komt veel langs bij diverse instellingen die zorgen voor de opvang van kinderen. De inspecteur moet een goed netwerk opbouwen en proberen een band te creëren met de verschillende instellingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Toezichthouder Kinderopvang, Medewerkers Toezichthouder Kinderopvang.

Is het beroep toezichthouder Kinderopvang iets voor jou?

Zou je graag toezichthouder Kinderopvang willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als toezichthouder Kinderopvang bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Toezichthouder Kinderopvang, beroepskeuzetest Toezichthouder Kinderopvang, beroep Toezichthouder Kinderopvang kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden toezichthouder Kinderopvang

Er is voldoende vraag naar Toezichthouders Kinderopvang. Vaak heeft de Toezichthouder Kinderopvang al eerder in een kinderopvang gewerkt en is vanuit die functie doorgegroeid naar een meer leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score toezichthouder Kinderopvang

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep toezichthouder Kinderopvang. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Toezichthouder Kinderopvang, Promotie mogelijkheden Toezichthouder Kinderopvang, Carriere Toezichthouder Kinderopvang.

Solliciteren op de functie toezichthouder Kinderopvang

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als toezichthouder Kinderopvang dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor toezichthouder Kinderopvang belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als toezichthouder Kinderopvang. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Toezichthouder Kinderopvang, CV Toezichthouder Kinderopvang, sollicitatie Toezichthouder Kinderopvang.

Interviews met toezichthouder Kinderopvang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen toezichthouder Kinderopvang

Vacatures toezichthouder kinderopvang

Op zoek naar een nieuwe baan als Toezichthouder Kinderopvang? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Toezichthouder Kinderopvang. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Toezichthouder Kinderopvang (ook wel Inspecteur Kinderopvang genoemd) houdt toezicht op de gang van zaken bij kinderopvangcentra, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, gastouders, gastouderbureaus en buitenschoolse opvang. Dit vindt plaats in het kader van de Wet Kinderopvang en Peuterspeelzalen.   De Toezichthouder Kinderopvang bezoekt de diverse instellingen in zijn of haar regio.

Beoordeling Toezichthouder Kinderopvang

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Toezichthouder Kinderopvang' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Toezichthouder Kinderopvang

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Een toezicht houder kinderopvang werkt altijd bij de GGD en dit is volgens mij een non profit organisatie...

Door: Cindy

Reageer op dit beroep