U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Tolk Gebarentaal

Tolk Gebarentaal worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een tolk Gebarentaal? Lees de functieomschrijving.

Een Tolk Gebarentaal verzorgt de communicatie tussen dove en horende mensen. Dove mensen hebben verschillende vormen van communiceren. De Tolk Gebarentaal vertaalt de originele boodschap in een van deze communicatievormen. Andersom kan hij ook van gebarentaal naar gesproken taal vertalen voor mensen die de gebarentaal niet beheersen.

Een Tolk Gebarentaal werkt overal waar communicatie nodig is tussen dove, slechthorende en horende mensen. De situaties waarin vertaling gewenst is lopen sterk uiteen, daarom is een goede algemene ontwikkeling erg belangrijk. Voorbeelden van waar een Tolk Gebarentaal nodig is, zijn: doktersbezoek, een vergadering of een kerkdienst.

Er is een beroepscode Tolken Gebarentaal.

Mensen vonden ons op: Job Tolk Gebarentaal, Baan Tolk Gebarentaal, Tolk Gebarentaal Worden, Functie-eisen Tolk Gebarentaal, Verantwoordelijkheden Tolk Gebarentaal, Functieprofiel Tolk Gebarentaal, Wat doet een Tolk Gebarentaal, Werken als Tolk Gebarentaal.

Tolk Gebarentaal worden: Opleiding tot tolk Gebarentaal

Sinds 1998 is er een officieel erkende HBO opleiding tot Tolk Gebarentaal.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Tolk Gebarentaal, Tolk Gebarentaal Worden, Opleidingsniveau Tolk Gebarentaal, Scholing Tolk Gebarentaal, Studie Tolk Gebarentaal, Bijscholing Tolk Gebarentaal, Omscholing Tolk Gebarentaal.

Organisaties waar een tolk Gebarentaal doorgaans werkzaam is

Een Tolk Gebarentaal werkt zelfstandig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Tolk Gebarentaal, Tolk Gebarentaal Worden, Opleidingsniveau Tolk Gebarentaal, Scholing Tolk Gebarentaal, Studie Tolk Gebarentaal, Bijscholing Tolk Gebarentaal, Omscholing Tolk Gebarentaal.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden tolk Gebarentaal

Een Tolk Gebarentaal werkt meestal zelfstandig en verdient daarbij zo'n €40 tot €50 per uur. Vergoedingen voor reistijd, reiskosten en onregelmatigheidstoeslag komen hier bovenop.

Mensen vonden ons op: Salaris Tolk Gebarentaal, Loon Tolk Gebarentaal, Wat verdien je als Tolk Gebarentaal, Salarisschaal Tolk Gebarentaal, Salarisindicatie Tolk Gebarentaal, Bonus Tolk Gebarentaal, CAO Tolk Gebarentaal, Brutoloon Tolk Gebarentaal, Nettoloon Tolk Gebarentaal, Vakantiedagen Tolk Gebarentaal, Pensioen Tolk Gebarentaal.

Competenties, skills & vaardigheden tolk gebarentaal

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Aanpassingsvermogen
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Tolk Gebarentaal, Vaardigheden Tolk Gebarentaal, Attitude Tolk Gebarentaal, Kwalificaties Tolk Gebarentaal, Competentieprofiel Tolk Gebarentaal.

Boeken voor het beroep tolk gebarentaal

Wil je meer weten over het beroep tolk gebarentaal? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je tolk gebarentaal bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken tolk gebarentaal te komen.

Het beroep tolk gebarentaal | M.C. de Wit

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789079568024 | 50 pagina's

Het beroep tolk gebarentaal 1e druk is een boek van M.C. de Wit. ISBN 9789079568024 Het beroep tolk gebarentaal is een boek van M.C. de Wit...

Mensen vonden ons op: boeken voor Tolk Gebarentaal, Tolk Gebarentaal ebooks, boek Tolk Gebarentaal.

Persoonstypen tolk Gebarentaal

Een Tolk Gebarentaal kan goed luisteren en zich goed aanpassen, hij blijft altijd rustig en is onpartijdig (Bemiddelaar). Een Tolk Gebarentaal is ook erg sensitief en plichtsgetrouw (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Tolk Gebarentaal, Karakter Tolk Gebarentaal.

Netwerk tolk Gebarentaal

Een Tolk Gebarentaal werkt zelfstandig.

Mensen vonden ons op: Collega’s Tolk Gebarentaal, Medewerkers Tolk Gebarentaal.

Is het beroep tolk Gebarentaal iets voor jou?

Zou je graag tolk Gebarentaal willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als tolk Gebarentaal bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Tolk Gebarentaal, beroepskeuzetest Tolk Gebarentaal, beroep Tolk Gebarentaal kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden tolk Gebarentaal

Het arbeidsmarktperspectief voor een Tolk Gebarentaal is niet zo goed, er is weinig vraag naar.

Arbeidsmarktperspectief score tolk Gebarentaal

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep tolk Gebarentaal. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Tolk Gebarentaal, Promotie mogelijkheden Tolk Gebarentaal, Carriere Tolk Gebarentaal.

Solliciteren op de functie tolk Gebarentaal

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als tolk Gebarentaal dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor tolk Gebarentaal belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als tolk Gebarentaal. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Tolk Gebarentaal, CV Tolk Gebarentaal, sollicitatie Tolk Gebarentaal.

Interviews met tolk Gebarentaal

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen tolk Gebarentaal

Vacatures tolk gebarentaal

Op zoek naar een nieuwe baan als Tolk Gebarentaal? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tolk Gebarentaal. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Tolk Gebarentaal verzorgt de communicatie tussen dove en horende mensen. Dove mensen hebben verschillende vormen van communiceren. De Tolk Gebarentaal vertaalt de originele boodschap in een van deze communicatievormen.

Beoordeling Tolk Gebarentaal

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Tolk Gebarentaal' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Tolk Gebarentaal

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hoihoi,

Er zijn 200.000 Doven in Nederland en maar een paar honderd tolken, er is heel veel vraag naar. Dit klopt dus niet. 

Door: Louisa Buitenhek

Ik ben het met Louise eens, Doventolken zijn er veel en veel te weinig, daar moet echt iets in veranderen! Ik zou dus heel graag informatie ontvangen over een opleiding en opleidingsmogelijkheden

Door: jolanda

Hallo Jolanda,ik ben via Springest aan een opleiding begonnen.Zie boven,sucses,Gr.

Door: Chantal

Ik wil graag fulltime doventolken zijn. Hoe kan ik dat doen? Blanchespruit@gmail.com

Door: Blanche

Kijk eens op de site,www.nbtg.nl,of laat je informeren door  het UWV.Sucses

Door: Simon

Ik merk in de praktijk dat voor doven mensen met specifieke problemen alleen tolken zijn opgeleid maar ik mis dat niet als bij horende mensen geen differentiatie is in het tolken bij b.v. psychatrische doven of ander specifieke gedrags problemen. Vreemd genoeg want elk mensgerichte opleiding richt zich op specifieke doelgroepen. Een doventolk zou zich naast het tolken moeten bijscholen om naast het tolk zijn een specifieke doelgroep en of gedragsprobleem moeten kunnen begeleiden. Alleen doof zijn iets iets heel anders dan een combinatie van ook nog psychiatrische aandoeningen. Ik hoop dat er mensen zijn die zich hiervoor willen gaan opleiden.

Door: Hill Baars

Ik zou mij heel graag willen opleiden in deze functie. Twijfel sterk tussen dit of maatschappelijk werk. Het arbeidsperspectief heeft me wel wat afgeschrokken. Hoe vlot kan je aan het werk, hoe start je om juiste connecties te maken met cliënten. .. Ik ga akkoord met het bovenstaande. Ik had anders wel verwacht dat er ook focus wordt gelegd op de combinatie met meest voorkomende andere aandoeningen. Zo veel weet ik er nog niet van, ben recent op zoek over deze opleiding. Tewerkstelling kan voor mij ik België of Nederland. Waar is het het beste, dat is nog zo'n vraag. Is er een groot verschil tussen Vlaamse gebarentaal en Algemeen Nederlands...?

Door: Melissa

Reageer op dit beroep