U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trade Marketeer

Trade Marketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trade Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Een Trade Marketeer is medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van marketingbeleid. Het doel hiervan is om een optimale afzet van concepten en producten te realiseren en zodoende meerwaarde te creëeren. Hierbij wordt er samengewerkt met de afdeling Sales en Product Management en wordt deze kennis gezamenlijk uitgedragen. Verder verzamelt en analyseert de Trade Marketeer gegevens aangaande de consument en de markt en brengt ontwikkelingen hierin (bijv. koopgedrag van de consument en welke vraag er bestaat) vervolgens in kaart. Aan de hand van deze ontwikkelingen worden de risico's en kansen op de markt bepaald.

De taken van de Trade Marketeer zijn het opstellen van een communicatie -en marketingplan, het ontwikkelen van marketingcampagnes, handelscommunicatie, het onderhouden van contacten met media en reclamebureaus, het samenstellen en verzorgen van promotiemateriaal, het realiseren van een maximale inbreng in het commercieel beleid, het inzichtelijk maken van kansen en ten slotte het optimaliseren van de positie van de opdrachtgever.
Daarnaast moet  een Trade Marketeer klanten kunnen overtuigen met steekhoudende argumenten, kritische vragen durven te stellen en creatief zijn in het geven van gevraagd maar ook ongevraagd advies.

Mensen vonden ons op: Job Trade Marketeer, Baan Trade Marketeer, Trade Marketeer Worden, Functie-eisen Trade Marketeer, Verantwoordelijkheden Trade Marketeer, Functieprofiel Trade Marketeer, Wat doet een Trade Marketeer, Werken als Trade Marketeer.

Trade Marketeer worden: Opleiding tot trade Marketeer

De opleiding van een Trade Marketeer moet op HBO of WO niveau zijn. De richting Marketing of Communicatie past hier het beste bij. Verder is het belangrijk dat Nederlands, Engels, Frans en vaak ook Duits in zowel woord als geschrift goed worden beheerst.

Naast een goede opleiding is circa drie jaar werkervaring in een soorgelijke functie vereist. Het betreft hier dus geen startersfunctie.

Verder is het belangrijk dat er kennis aanwezig is van het gehele MO-pakket.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trade Marketeer, Trade Marketeer Worden, Opleidingsniveau Trade Marketeer, Scholing Trade Marketeer, Studie Trade Marketeer, Bijscholing Trade Marketeer, Omscholing Trade Marketeer.

Organisaties waar een trade Marketeer doorgaans werkzaam is

Over het algemeen is de Trade Marketeer werkzaam in commerciële organisaties. De taak van een Trade Marketeer is namelijk om winsten te doen stijgen en dit is niet nodig bij een non-profit organisatie. Verder kan een Trade Marketeer bij veel verschillende typen bedrijven werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Trade Marketeer, Trade Marketeer Worden, Opleidingsniveau Trade Marketeer, Scholing Trade Marketeer, Studie Trade Marketeer, Bijscholing Trade Marketeer, Omscholing Trade Marketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trade Marketeer

Naast een salaris van tussen de €2637 en €5000, zijn er prima marktconforme arbeidsvoorwaarden van toepassing, zoals een bonus en auto van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Trade Marketeer, Loon Trade Marketeer, Wat verdien je als Trade Marketeer, Salarisschaal Trade Marketeer, Salarisindicatie Trade Marketeer, Bonus Trade Marketeer, CAO Trade Marketeer, Brutoloon Trade Marketeer, Nettoloon Trade Marketeer, Vakantiedagen Trade Marketeer, Pensioen Trade Marketeer.

Competenties, skills & vaardigheden trade marketeer

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Overtuigen
 • Betrokkenheid
 • Secuur
 • Werken in teamverband
 • Flexibel
Mensen vonden ons op: Kennis Trade Marketeer, Vaardigheden Trade Marketeer, Attitude Trade Marketeer, Kwalificaties Trade Marketeer, Competentieprofiel Trade Marketeer.

Boeken voor het beroep trade marketeer

Wil je meer weten over het beroep trade marketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trade marketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trade marketeer te komen.

Antifragile | Nassim Nicholas Taleb

Things That Gain from Disorder - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780812979688 | 519 pagina's

Antifragile is a standalone book in Nassim Nicholas Taleb's landmark Incerto series, an investigation of opacity, luck, uncertainty, probability, human error, risk, and decision-making in a world we don't understand. The other books in the series are Fool...

The Only Astrology Book You'll Ever Need | Joanna Martine Woolfolk

Twenty-First-Century Edition - Engels | Druk: Twenty-First-Century Edition | Paperback | 9781589796539 | 560 pagina's

This new edition of The Only Astrology Book You'll Ever Need is packed with updated information on Sun signs, Moon signs, Ascending signs, the placement of Planets in your Houses, and the latest astronomical discoveries. This book provides the compatibili...

The Millionaire Next Door | Thomas J. Stanley

The Surprising Secrets of America's Wealthy - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781589795471 | 272 pagina's

The bestselling The Millionaire Next Door identifies seven common traits that show up again and again among those who have accumulated wealth. Most of the truly wealthy in this country don't live in Beverly Hills or on Park Avenue-they live next door. Thi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trade Marketeer, Trade Marketeer ebooks, boek Trade Marketeer.

Persoonstypen trade Marketeer

Het karakter van een Trade Marketeer kan gekenmerkt worden door de volgende twee persoonstypen:

De Perfectionist is een persoonlijkheidstype wat gekenmerkt wordt door de gedrevenheid en de wil om een correct leven te leiden. Positieve eigenschappen hierbij zijn: eerlijkheid, productiviteit, gedisciplineerdheid en betrouwbaarheid. Daar staat tegenover dat Perfectionisten tevens oordelend, inflexibel, dominant en kritisch kunnen zijn. In relaties hebben ze hoge verwachtingen en kunnen ze toegewijd, pietluttig, star en loyaal zijn.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trade Marketeer, Karakter Trade Marketeer.

Netwerk trade Marketeer

De Trade Marketeer heeft zowel intern als extern veel contacten. Intern heeft de Trade Marketeer voornamelijk contact met de afdeling Sales, het Account Management en Product Management. Extern heeft de Trade Marketeer veel te maken met reclamebureaus en klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Trade Marketeer, Medewerkers Trade Marketeer.

Is het beroep trade Marketeer iets voor jou?

Zou je graag trade Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trade Marketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trade Marketeer, beroepskeuzetest Trade Marketeer, beroep Trade Marketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trade Marketeer

Er is een gemiddeld arbeidsmarktperspectief. Er zijn over het algmeen veel vacatures voor Trade Marketeers, maar aangezien het geen functie is met zeer hoge eisen zal er meer aanbod dan vraag zijn. Er zijn echter voldoende doorgroeimogelijkheden en ambitie wordt gestimuleerd. Het betreft een dynamische markt waardoor doorgroeien in de hand word gewerkt. 

Arbeidsmarktperspectief score trade Marketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trade Marketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trade Marketeer, Promotie mogelijkheden Trade Marketeer, Carriere Trade Marketeer.

Solliciteren op de functie trade Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trade Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trade Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trade Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trade Marketeer, CV Trade Marketeer, sollicitatie Trade Marketeer.

Interviews met trade Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures trade marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Trade Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trade Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Trade Marketeer is medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van marketingbeleid. Het doel hiervan is om een optimale afzet van concepten en producten te realiseren en zodoende meerwaarde te creëeren. Hierbij wordt er samengewerkt met de afdeling Sales en Product Management en wordt deze kennis gezamenlijk uitgedragen.

Beoordeling Trade Marketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trade Marketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trade Marketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep