U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trainer Body pump

Trainer Body pump worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trainer Body pump? Lees de functieomschrijving.

 

De trainer Body pump heeft body pump trainingen in een sportschool. De trainer Body pump is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Bij de sport Body pump worden alle spieren in het lichaam getraind door het herhalen van oefeningen met gewichten. De trainer Body pump werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Body pump geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Body pump goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Body pump dient op de hele groep te letten. Omdat body pump klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Body pump het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Body pump elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Body pump vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Body pump neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Body pump deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Body pump de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Body pump meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft.  

Mensen vonden ons op: Job Trainer Body pump, Baan Trainer Body pump, Trainer Body pump Worden, Functie-eisen Trainer Body pump, Verantwoordelijkheden Trainer Body pump, Functieprofiel Trainer Body pump, Wat doet een Trainer Body pump, Werken als Trainer Body pump.

Trainer Body pump worden: Opleiding tot trainer Body pump

 

Om trainer Body pump te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Body pump bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Body pump. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Body pump heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Body pump precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Body pump, Trainer Body pump Worden, Opleidingsniveau Trainer Body pump, Scholing Trainer Body pump, Studie Trainer Body pump, Bijscholing Trainer Body pump, Omscholing Trainer Body pump.

Organisaties waar een trainer Body pump doorgaans werkzaam is

 

De trainer Body pump zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Body pump zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Body pump belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Body pump. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Body pump, Trainer Body pump Worden, Opleidingsniveau Trainer Body pump, Scholing Trainer Body pump, Studie Trainer Body pump, Bijscholing Trainer Body pump, Omscholing Trainer Body pump.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trainer Body pump

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Body pump het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Body pump het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Body pump. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Body pump kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen.  

Mensen vonden ons op: Salaris Trainer Body pump, Loon Trainer Body pump, Wat verdien je als Trainer Body pump, Salarisschaal Trainer Body pump, Salarisindicatie Trainer Body pump, Bonus Trainer Body pump, CAO Trainer Body pump, Brutoloon Trainer Body pump, Nettoloon Trainer Body pump, Vakantiedagen Trainer Body pump, Pensioen Trainer Body pump.

Competenties, skills & vaardigheden trainer body pump

 • Energie
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Trainer Body pump, Vaardigheden Trainer Body pump, Attitude Trainer Body pump, Kwalificaties Trainer Body pump, Competentieprofiel Trainer Body pump.

Boeken voor het beroep trainer body pump

Wil je meer weten over het beroep trainer body pump? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trainer body pump bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trainer body pump te komen.

Voeding en Sport | Anja van Geel

een handboek voor trainers, begeleiders en (topsporters) - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789021563169 | 160 pagina's

Voeding en Sport 8e druk is een boek van Anja van Geel uitgegeven bij de Vrieseborch. ISBN 9789021563169 Sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans geven in Voeding en sport informatie over de juiste voeding voor verschillende t...

De sportleider als trainer coach | Patrick Tummers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037226454 | 308 pagina's

De sportleider als trainer coach 1e druk is een boek van Patrick Tummers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037226454 Angerenstein Sport en bewegen is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstein Sport en be...

Van deskundige naar trainer | Karin de Galan

trainen als tweede beroep - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789462720107 | 192 pagina's

Van deskundige naar trainer 6e druk is een boek van Karin de Galan uitgegeven bij Uitgeverij Thema. ISBN 9789462720107 Geef je trainingen over je vak en wil je meer resultaat bereiken, meer interactie krijgen én er meer plezier aan beleven? In dit boek le...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trainer Body pump, Trainer Body pump ebooks, boek Trainer Body pump.

Persoonstypen trainer Body pump

 

Als trainer Body pump is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Body pump staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Body pump en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Body pump niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Body pump ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Body pump een goede waarnemer is. De trainer Body pump moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Body pump in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trainer Body pump, Karakter Trainer Body pump.

Netwerk trainer Body pump

 

De trainer Body pump heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Body pump ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Body pump aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Body pump de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Body pump kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.

Mensen vonden ons op: Collega’s Trainer Body pump, Medewerkers Trainer Body pump.

Is het beroep trainer Body pump iets voor jou?

Zou je graag trainer Body pump willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trainer Body pump bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trainer Body pump, beroepskeuzetest Trainer Body pump, beroep Trainer Body pump kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trainer Body pump

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Body pump de opleiding voor Body pump al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Body pump om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Body pump les kan geven dan kan de trainer Body pump hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Body pump nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

Arbeidsmarktperspectief score trainer Body pump

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trainer Body pump. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trainer Body pump, Promotie mogelijkheden Trainer Body pump, Carriere Trainer Body pump.

Solliciteren op de functie trainer Body pump

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trainer Body pump dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trainer Body pump belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trainer Body pump. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trainer Body pump, CV Trainer Body pump, sollicitatie Trainer Body pump.

Interviews met trainer Body pump

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trainer Body pump

Vacatures trainer body pump

Op zoek naar een nieuwe baan als Trainer Body pump? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trainer Body pump. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De trainer Body pump heeft body pump trainingen in een sportschool. De trainer Body pump is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Bij de sport Body pump worden alle spieren in het lichaam getraind door het herhalen van oefeningen met gewichten.

Beoordeling Trainer Body pump

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trainer Body pump' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trainer Body pump

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep