U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trainer Pilates

Trainer Pilates worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trainer Pilates? Lees de functieomschrijving.

 

De trainer Pilates heeft Pilates trainingen in een sportschool. De trainer Pilates is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Bij Pilates is het de bedoeling dat je door middel van concentratie soms lastige bewegingen vloeiend kunt laten zijn waarbij meestal de romp van het lichaam als basis wordt genomen. De trainer Pilates werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Pilates geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Pilates goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Pilates dient op de hele groep te letten. Omdat Pilates klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Pilates het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Pilates elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Pilates vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Pilates neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Pilates deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Pilates de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Pilates meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft. 

Mensen vonden ons op: Job Trainer Pilates, Baan Trainer Pilates, Trainer Pilates Worden, Functie-eisen Trainer Pilates, Verantwoordelijkheden Trainer Pilates, Functieprofiel Trainer Pilates, Wat doet een Trainer Pilates, Werken als Trainer Pilates.

Trainer Pilates worden: Opleiding tot trainer Pilates

 

Om trainer Pilates te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Pilates bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Pilates. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Pilates heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Pilates precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Pilates, Trainer Pilates Worden, Opleidingsniveau Trainer Pilates, Scholing Trainer Pilates, Studie Trainer Pilates, Bijscholing Trainer Pilates, Omscholing Trainer Pilates.

Organisaties waar een trainer Pilates doorgaans werkzaam is

 

De trainer Pilates zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Pilates zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Pilates belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Pilates. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Pilates, Trainer Pilates Worden, Opleidingsniveau Trainer Pilates, Scholing Trainer Pilates, Studie Trainer Pilates, Bijscholing Trainer Pilates, Omscholing Trainer Pilates.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trainer Pilates

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Pilates het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Pilates het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Pilates. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Pilates kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Trainer Pilates, Loon Trainer Pilates, Wat verdien je als Trainer Pilates, Salarisschaal Trainer Pilates, Salarisindicatie Trainer Pilates, Bonus Trainer Pilates, CAO Trainer Pilates, Brutoloon Trainer Pilates, Nettoloon Trainer Pilates, Vakantiedagen Trainer Pilates, Pensioen Trainer Pilates.

Competenties, skills & vaardigheden trainer pilates

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Trainer Pilates, Vaardigheden Trainer Pilates, Attitude Trainer Pilates, Kwalificaties Trainer Pilates, Competentieprofiel Trainer Pilates.

Boeken voor het beroep trainer pilates

Wil je meer weten over het beroep trainer pilates? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trainer pilates bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trainer pilates te komen.

Pilates Anatomy of Fitness | Isabel Eisen

Trainer's Inside Guide - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781743080085 | 192 pagina's

...

Nur Zur Info | Pilates Trainer

Ich Mache Pilates Also Egal Was Du Versuchst Du Ziehst Immer Den K rzeren Notizbuch: - Notizbuch Mit 110 Linierten Seiten - Format 6x9 Din A5 - Soft Cover Matt - - Duitstalig | Paperback | 9781093451740 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trainer Pilates, Trainer Pilates ebooks, boek Trainer Pilates.

Persoonstypen trainer Pilates

 

Als trainer Pilates is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Pilates staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Pilates en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Pilates niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Pilates ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Pilates een goede waarnemer is. De trainer Pilates moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Pilates in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trainer Pilates, Karakter Trainer Pilates.

Netwerk trainer Pilates

 

De trainer Pilates heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Pilates ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Pilates aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Pilates de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Pilates kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.

Mensen vonden ons op: Collega’s Trainer Pilates, Medewerkers Trainer Pilates.

Is het beroep trainer Pilates iets voor jou?

Zou je graag trainer Pilates willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trainer Pilates bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trainer Pilates, beroepskeuzetest Trainer Pilates, beroep Trainer Pilates kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trainer Pilates

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Pilates de opleiding voor Pilates al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Pilates om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Pilates les kan geven dan kan de trainer Pilates hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Pilates nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

Arbeidsmarktperspectief score trainer Pilates

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trainer Pilates. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trainer Pilates, Promotie mogelijkheden Trainer Pilates, Carriere Trainer Pilates.

Solliciteren op de functie trainer Pilates

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trainer Pilates dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trainer Pilates belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trainer Pilates. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trainer Pilates, CV Trainer Pilates, sollicitatie Trainer Pilates.

Interviews met trainer Pilates

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trainer Pilates

Vacatures trainer pilates

Op zoek naar een nieuwe baan als Trainer Pilates? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trainer Pilates. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De trainer Pilates heeft Pilates trainingen in een sportschool. De trainer Pilates is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Bij Pilates is het de bedoeling dat je door middel van concentratie soms lastige bewegingen vloeiend kunt laten zijn waarbij meestal de romp van het lichaam als basis wordt genomen.

Beoordeling Trainer Pilates

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trainer Pilates' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trainer Pilates

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Je kunt ook (personal) training geven op speciale Pilates apparatuur!

Door: Erica van Stralen

Reageer op dit beroep