U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trainer Welzijn

Trainer Welzijn worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trainer Welzijn? Lees de functieomschrijving.

Een Trainer Welzijn is een coach op het gebied van zorg en welzijn. Hij coördineert of leidt cursussen waarin mensen worden opgeleid of worden bijgeschoold in bepaalde aspecten die nodig zijn binnen de zorg. Zo kan het zijn dat er een training nodig is over het omgaan met agressie binnen de verslavingszorg of een training communicatie voor mensen die veel in contact staan met vrienden en familie van bejaarden die opgenomen worden in een bejaardentehuis. Trainers Welzijn leveren zo een bijdrage aan de professionalisering van zorgpersoneel.

Een Trainer Welzijn is vaak werkzaam als zelfstandige en biedt (eventueel i.s.m. andere trainers) een uitgebreid pakket aan trainingsmogelijkheden die eventueel aangepast kunnen worden aan de wensen van een zorginstelling. Een zelfstandig Trainer Welzijn is vaak ook verantwoordelijk voor de inhoud en opzet van de training, die eveneens aangepast kan worden aan de wensen van de opdrachtgever. Het aantal deelnemers, de cursusduur en het niveau zijn verschillend. Vooraf maken Trainer en opdrachtgever duidelijke afspraken over kosten en verwachtingen.

De naam Trainer Welzijn wordt ook gebruikt voor mensen die vrijwilligers in de zorg begeleiden bij hun werkzaamheden, bijvoorbeeld het voeren van individuele gesprekken met patiënten in een kliniek.

Mensen vonden ons op: Job Trainer Welzijn, Baan Trainer Welzijn, Trainer Welzijn Worden, Functie-eisen Trainer Welzijn, Verantwoordelijkheden Trainer Welzijn, Functieprofiel Trainer Welzijn, Wat doet een Trainer Welzijn, Werken als Trainer Welzijn.

Trainer Welzijn worden: Opleiding tot trainer Welzijn

Om Trainer Welzijn te worden kun je het best een HBO opleiding Pedagogiek, Sociaal Pedagogisch Medewerker of Maatschapperlijk Werk en Dienstverlening of Culturele Maatschappelijke Vorming. Deze studies duren vier jaar en geven je de theorie en praktijkervaring die nodig is om in het welzijnswerk terecht te komen. Het is ook mogelijk een driejarige MBO opleiding te doen (SPW), maar daarna is het raadzaam om passende bijscholing te zoeken in bepaalde richting van de zorg. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Welzijn, Trainer Welzijn Worden, Opleidingsniveau Trainer Welzijn, Scholing Trainer Welzijn, Studie Trainer Welzijn, Bijscholing Trainer Welzijn, Omscholing Trainer Welzijn.

Organisaties waar een trainer Welzijn doorgaans werkzaam is

Zorginstellingen

 • GZ/GGZ
 • Verslavingszorg
 • Verzorgingstehuizen
 • Ziekenhuizen
 • TBS klinieken
 • Eigen bedrijf
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Welzijn, Trainer Welzijn Worden, Opleidingsniveau Trainer Welzijn, Scholing Trainer Welzijn, Studie Trainer Welzijn, Bijscholing Trainer Welzijn, Omscholing Trainer Welzijn.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trainer Welzijn

Het startsalaris van een Trainer Welzijn ligt ongeveer op de €2205. Dit kan oplopen tot ongeveer €3507 bruto per maand, afhankelijk van je takenpakket, opleiding en ervaring. Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden zijn reiskostenvergoeding, vakantietoeslag en 13de maand. 

Vaak zijn Trainers Welzijn actief als zelfstandige en rekenen zij een uurloon of kosten per cursusdeelnemer. Inkomsten zijn dan afhankelijk van succes.

Mensen vonden ons op: Salaris Trainer Welzijn, Loon Trainer Welzijn, Wat verdien je als Trainer Welzijn, Salarisschaal Trainer Welzijn, Salarisindicatie Trainer Welzijn, Bonus Trainer Welzijn, CAO Trainer Welzijn, Brutoloon Trainer Welzijn, Nettoloon Trainer Welzijn, Vakantiedagen Trainer Welzijn, Pensioen Trainer Welzijn.

Competenties, skills & vaardigheden trainer welzijn

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Ambitie
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Communicatief vaardig
 • Overtuigen
 • Didactisch vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Trainer Welzijn, Vaardigheden Trainer Welzijn, Attitude Trainer Welzijn, Kwalificaties Trainer Welzijn, Competentieprofiel Trainer Welzijn.

Boeken voor het beroep trainer welzijn

Wil je meer weten over het beroep trainer welzijn? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trainer welzijn bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trainer welzijn te komen.

Ontwikkeling en activiteiten PW | ThiemeMeulenhof bv

traject Welzijn - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622232 | 220 pagina's

Ontwikkeling en activiteiten PW 3e druk is een boek uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622232 Als pedagogisch werker houd je je veel bezig met het bedenken, organiseren en begeleiden van activiteiten. Dat doe je niet zomaar. Je stimuleert met...

Traject Welzijn - Methodiek MZ niveau 3/4 Theorieboek | E.J.F. Bertels

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622072 | 174 pagina's

Traject Welzijn - Methodiek MZ niveau 3/4 Theorieboek 3e druk is een boek van E.J.F. Bertels uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622072 Als beroepskracht Maatschappelijke Zorg werk je werken bij een welzijnsorganisatie. Dat is heel divers, maa...

Traject Welzijn - Methodiek PW Theorieboek niveau 3/4 | R.F.M. van Midde

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622195 | 156 pagina's

Traject Welzijn - Methodiek PW Theorieboek niveau 3/4 3e druk is een boek van R.F.M. van Midde uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622195 Als Pedagogisch Werker houd je je bezig met de opvoeding (pedagogiek) en opvang van kinderen en jongeren ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trainer Welzijn, Trainer Welzijn ebooks, boek Trainer Welzijn.

Persoonstypen trainer Welzijn

De Trainer Welzijn heeft leidinggevende kwaliteiten. Hij moet het overzicht bewaren tijdens de trainingen en moet in staat zijn de cursisten te motiveren en iets te leren, zodat niet allen hij tevreden kan zijn, maar ook zijn opdrachtgever (Baas).

De Trainer moet goed met diverse mensen overweg kunnen. Hij is erg sociaal vaardig, heeft empatisch vermogen en een goed gevoel voor de behoeftes van anderen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trainer Welzijn, Karakter Trainer Welzijn.

Netwerk trainer Welzijn

De Trainer Welzijn komt eigenlijk in contact met vrijwel alle beroepen binnen de gezondheidszorg, maar voornamelijk vrijwilligers, gezien de hoeveelheid ervaring die zij vaak tekort komen. Hierdoor is het een behoorlijk afwisselend beroep. De Trainer moet vaak de resultaten terugkoppelen naar de leidinggevende of opdrachtgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Trainer Welzijn, Medewerkers Trainer Welzijn.

Is het beroep trainer Welzijn iets voor jou?

Zou je graag trainer Welzijn willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trainer Welzijn bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trainer Welzijn, beroepskeuzetest Trainer Welzijn, beroep Trainer Welzijn kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trainer Welzijn

Tot op het heden is er nogal een tekort aan banen in de zorg, wat gevolgen heeft voor de Trainer Welzijn.

Wanneer een Trainer Welzijn zou willen doorgroeien wordt het al snel een eigen praktijk opzetten en leiding geven aan andere Trainers.

Arbeidsmarktperspectief score trainer Welzijn

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trainer Welzijn. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trainer Welzijn, Promotie mogelijkheden Trainer Welzijn, Carriere Trainer Welzijn.

Solliciteren op de functie trainer Welzijn

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trainer Welzijn dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trainer Welzijn belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trainer Welzijn. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trainer Welzijn, CV Trainer Welzijn, sollicitatie Trainer Welzijn.

Interviews met trainer Welzijn

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trainer Welzijn

Vacatures trainer welzijn

Op zoek naar een nieuwe baan als Trainer Welzijn? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trainer Welzijn. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Trainer Welzijn is een coach op het gebied van zorg en welzijn. Hij coördineert of leidt cursussen waarin mensen worden opgeleid of worden bijgeschoold in bepaalde aspecten die nodig zijn binnen de zorg. Zo kan het zijn dat er een training nodig is over het omgaan met agressie binnen de verslavingszorg of een training communicatie voor mensen die veel in contact staan met vrienden en familie van bejaarden die opgenomen worden in een bejaardentehuis.

Beoordeling Trainer Welzijn

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trainer Welzijn' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trainer Welzijn

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep