U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trainer Zumba

Trainer Zumba worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trainer Zumba? Lees de functieomschrijving.

 

 

De trainer Zumba heeft Zumba trainingen in een sportschool. De trainer Zumba is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Zumba is een dans sport waarbij alle spieren worden getraind en de motivatie ontstaat door de hele vrolijke muziek en sfeer. De trainer Zumba werkt dus voor een sportschool maar heeft wel zijn/haar eigen klassen en mag zelf de lessen invulling geven. De trainer Zumba geeft deze lessen meestal meerder keren per week en heeft ook klasjes met verschillend niveau. Het is belangrijk dat de trainer Zumba goed in kan schatten welke oefeningen een groep nodig heeft om beter te worden. De trainer Zumba dient op de hele groep te letten. Omdat Zumba klasjes uit meerder mensen bestaat is het belangrijk dat de trainer Zumba het overzicht houdt en ervoor zorgt dat de leerlingen de oefeningen allemaal goed uitvoeren. Tevens dient de trainer Zumba elke leerling individuele aandacht te geven omdat een leerling door specifieke aanwijzingen beter wordt. Ook dient de trainer Zumba vragen te beantwoorden die de leerlingen stellen over de sport. De trainer Zumba neemt ook zijn/haar eigen muziek mee naar de les als de trainer Zumba deze wil gebruiken. Op deze manier worden de leerlingen in het klasje meer gestimuleerd om mee te doen en het is ook goed voor het groepsgevoel. Zelf dient de trainer Zumba de sport goed te beoefenen en los daarvan ook zeer sportief aangelegd te zijn. Omdat de trainer Zumba meerder klasjes per week en soms ook per dag heeft, is het belangrijk dat de trainer in kwestie een ijzersterke conditie heeft. 

Mensen vonden ons op: Job Trainer Zumba, Baan Trainer Zumba, Trainer Zumba Worden, Functie-eisen Trainer Zumba, Verantwoordelijkheden Trainer Zumba, Functieprofiel Trainer Zumba, Wat doet een Trainer Zumba, Werken als Trainer Zumba.

Trainer Zumba worden: Opleiding tot trainer Zumba

 

Om trainer Zumba te worden, is het goed als je veel verstand hebt van sport in het algemeen. Zo zou de trainer Zumba bijvoorbeeld als vooropleiding de ALO op HBO niveau kunnen volgen of het CIOS op MBO niveau. Echter iemand kan ook zonder een van deze opleidingen aan de slag gaan als trainer Zumba. Wel is het van belang dat de persoon in kwestie een cursus Zumba heeft afgerond of een interne opleiding doet binnen de sportschool om zo les te kunnen geven. In deze opleiding leert de toekomstig trainer Zumba precies welke oefeningen belangrijk zijn, hoe deze gedoceerd kunnen worden en hoe je een groep blijft motiveren

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Zumba, Trainer Zumba Worden, Opleidingsniveau Trainer Zumba, Scholing Trainer Zumba, Studie Trainer Zumba, Bijscholing Trainer Zumba, Omscholing Trainer Zumba.

Organisaties waar een trainer Zumba doorgaans werkzaam is

 

De trainer Zumba zal vooral in profit organisaties werken. Sportscholen zijn meestal op winst gericht en schenken heel veel aandacht aan de sales. De trainer Zumba zal ook meer lessen kunnen geven als de sales op orde zijn in de spotschool en er genoeg klanten zijn. Het is dus ook voor de trainer Zumba belangrijk dat er winst wordt gemaakt omdat dit direct invloed heeft op de werkgelegenheid van de trainer Zumba. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainer Zumba, Trainer Zumba Worden, Opleidingsniveau Trainer Zumba, Scholing Trainer Zumba, Studie Trainer Zumba, Bijscholing Trainer Zumba, Omscholing Trainer Zumba.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trainer Zumba

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de trainer Zumba het werk parttime doet naast een andere baan. Als de trainer Zumba het werk fulltime doet dan kan het in het begin nog afhangen van de ervaring van de trainer Zumba. Een sportschool zal in principe meer betalen voor iemand die al veel les heeft gegeven omdat ze er dan minder in te hoeven investeren. Echter, de trainer Zumba kan deze ervaring ook opdoen in de sportschool zelf en zal dan na een tijdje op dit salaris uitkomen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Trainer Zumba, Loon Trainer Zumba, Wat verdien je als Trainer Zumba, Salarisschaal Trainer Zumba, Salarisindicatie Trainer Zumba, Bonus Trainer Zumba, CAO Trainer Zumba, Brutoloon Trainer Zumba, Nettoloon Trainer Zumba, Vakantiedagen Trainer Zumba, Pensioen Trainer Zumba.

Competenties, skills & vaardigheden trainer zumba

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Trainer Zumba, Vaardigheden Trainer Zumba, Attitude Trainer Zumba, Kwalificaties Trainer Zumba, Competentieprofiel Trainer Zumba.

Boeken voor het beroep trainer zumba

Wil je meer weten over het beroep trainer zumba? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trainer zumba bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trainer zumba te komen.

Happiness = Zumba | Danny Trainer

Zumba Journal for Tracking Workouts - Engels | Paperback | 9781091169142 | 110 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trainer Zumba, Trainer Zumba ebooks, boek Trainer Zumba.

Persoonstypen trainer Zumba

 

Als trainer Zumba is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De trainer Zumba staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor trainer Zumba en naar hem/haar luisteren.
Daarvoor is het belangrijk dat de trainer Zumba niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van de sport maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de trainer Zumba ook zien als leider. Tevens is het zaak dat de trainer Zumba een goede waarnemer is. De trainer Zumba moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de trainer Zumba in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trainer Zumba, Karakter Trainer Zumba.

Netwerk trainer Zumba

 

De trainer Zumba heeft veel te maken met leerlingen in de sportschool. In principe komen er elke week dezelfde leerlingen bij de trainer in de groep maar dit kan ook variëren. Echter, de basis van de groep is hetzelfde dus er zal veel contact zijn met dezelfde leerlingen.
Tevens is er contact met andere sport docenten. Dit kunnen docenten zijn van andere groepslessen maar ook personal trainers die zich meer met fitness bezig houden.
Tot slot dient de trainer Zumba ten alle tijden verantwoording af te leggen aan het hoofd van de sportschool. Dit is degene die de trainer Zumba aanneemt, die het salaris bepaalt en die samen met de trainer Zumba de lessen in deelt. Als er iets voorvalt of de trainer Zumba kan een keer geen les geven dan moet er altijd contact zijn met het hoofd van de sportschool.

Mensen vonden ons op: Collega’s Trainer Zumba, Medewerkers Trainer Zumba.

Is het beroep trainer Zumba iets voor jou?

Zou je graag trainer Zumba willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trainer Zumba bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trainer Zumba, beroepskeuzetest Trainer Zumba, beroep Trainer Zumba kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trainer Zumba

 

 

In dit beroep gaat het er heel erg om dat je enthousiast bent. Er zijn veel sportieve mensen maar de docenten moeten en sportief zijn en enthousiast. Als de trainer Zumba de opleiding voor Zumba al heeft afgerond zal het redelijk makkelijk zijn om een aantal lessen te kunnen geven in een sportschool. Het kan wel zo zijn dat dit in het begin slechts twee lessen per week zijn maar later een aantal per dag. Ook is het mogelijk voor de trainer Zumba om op verschillende sportscholen les te geven om zo meer uren te maken.
Het is niet echt mogelijk om binnen dit beroep door te groeien. Als de trainer Zumba les kan geven dan kan de trainer Zumba hooguit meer ervaring opdoen maar daarmee kan de trainer Zumba nog steeds alleen les geven aan klasjes in een sportschool. 

Arbeidsmarktperspectief score trainer Zumba

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trainer Zumba. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trainer Zumba, Promotie mogelijkheden Trainer Zumba, Carriere Trainer Zumba.

Solliciteren op de functie trainer Zumba

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trainer Zumba dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trainer Zumba belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trainer Zumba. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trainer Zumba, CV Trainer Zumba, sollicitatie Trainer Zumba.

Interviews met trainer Zumba

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trainer Zumba

Vacatures trainer zumba

Op zoek naar een nieuwe baan als Trainer Zumba? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trainer Zumba. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.     De trainer Zumba heeft Zumba trainingen in een sportschool. De trainer Zumba is ingehuurd door de sportschool om de klanten les te geven hierin en beter te laten worden in deze sport. Zumba is een dans sport waarbij alle spieren worden getraind en de motivatie ontstaat door de hele vrolijke muziek en sfeer.

Beoordeling Trainer Zumba

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trainer Zumba' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trainer Zumba

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep