U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trainingscoördinator

Trainingscoördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trainingscoördinator? Lees de functieomschrijving.

De trainingscoördinator is verantwoordelijk voor het goed verlopen van de training. De trainingscoördinator plant, al dan niet in overleg met de trainingsmanager, de trainingen in en wijst een trainer en een locatie aan de training toe. De trainingscoördinator stelt de trainers op de hoogte van de nieuwe planning en zorgt dat potentiële deelnemers weten dat de trainingen beschikbaar zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid en de wensen van de klant, kan de training in de eigen faciliteit of op locatie bij de klant worden aangeboden.

De communicatie omtrent de training is tevens een verantwoordelijkheid van de trainingscoördinator. Deelnemers ontvangen een uitnodiging en voor vragen kunnen zij bij de trainingscoördinator terecht. Indien nodig neemt de trainingscoördinator ook de voorafgaande toets af, om zo het kennisniveau van de deelnemers te toetsen.
Gedurende de dag is de trainingscoördinator vaak op de locatie aanwezig om zo zorg te dragen voor een soepel verloop van de dag. De facilitaire taken (aanwezigheid van een projector, koffie en lunch, etc) vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de trainingscoördinator.
Na afloop van de training zorgt de trainingscoördinator dat de deelnemers een evaluatie invullen en de trainingscoördinator communiceert de uitkomsten van de deze evaluatie aan de trainingsmanager en de trainer. Indien de training een deelnamecertificaat bevat, zorgt de trainingscoördinator ook dat de deelnemers deze ontvangen. Afhankelijk van de senioriteit van de trainingscoördinator, valt de coördinatie van de update van de trainingsmaterialen ook onder de verantwoordelijkheden. Inhoudelijk zal de trainingscoördinator meestal niet de kennis hebben om de materialen te toetsen, maar een regelmatige controle van de inhoud van de trainingsmaterialen is noodzakelijk om de kwaliteit van de training te waarborgen. De trainingscoördinator houdt zicht op een regelmatige update door mensen met de beschikbare kennis. Meestal zijn dit de trainers.

Mensen vonden ons op: Job Trainingscoördinator, Baan Trainingscoördinator, Trainingscoördinator Worden, Functie-eisen Trainingscoördinator, Verantwoordelijkheden Trainingscoördinator, Functieprofiel Trainingscoördinator, Wat doet een Trainingscoördinator, Werken als Trainingscoördinator.

Trainingscoördinator worden: Opleiding tot trainingscoördinator

Voor de baan van trainingscoördinator bestaat geen specifieke vooropleiding. Voor een junior trainingscoördinator rol is een algemene MBO opleiding voldoende. Voor een meer senior rol van trainingscoördinator, met meer verantwoordelijkheden, is een HBO werk- en denk niveau een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainingscoördinator, Trainingscoördinator Worden, Opleidingsniveau Trainingscoördinator, Scholing Trainingscoördinator, Studie Trainingscoördinator, Bijscholing Trainingscoördinator, Omscholing Trainingscoördinator.

Organisaties waar een trainingscoördinator doorgaans werkzaam is

Ieder bedrijf dat trainingen aanbiedt, kan een trainingscoördinator voor de organisatie hiervan in dienst hebben. Grote bedrijven hebben vaak zelf een trainingsafdelingen waar eigen personeel en klanten op training kunnen. Bij middelgrote bedrijven die bijvoorbeeld trainingen aan klanten van hun product aanbieden, maar onvoldoende trainingen geven om fulltime hiervoor iemand in dienst te hebben, is de rol van trainingscoördinator vaak toebedeeld aan een marketingmedewerker of een evenementencoördinator. Ook zijn er trainingscentra die primair gericht zijn op het faciliteren van trainingen die een trainingscoördinator in dienst hebben.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Trainingscoördinator, Trainingscoördinator Worden, Opleidingsniveau Trainingscoördinator, Scholing Trainingscoördinator, Studie Trainingscoördinator, Bijscholing Trainingscoördinator, Omscholing Trainingscoördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trainingscoördinator

Een beginnende trainingscoördinator verdient zo rond de 1850 euro bruto per maand. Afhankelijk van de senioriteit in de rol kan dit doorgroeien tot zo’n 3400 euro bruto. Secundaire voorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de trainingscoördinator werkzaam is. 

 
Mensen vonden ons op: Salaris Trainingscoördinator, Loon Trainingscoördinator, Wat verdien je als Trainingscoördinator, Salarisschaal Trainingscoördinator, Salarisindicatie Trainingscoördinator, Bonus Trainingscoördinator, CAO Trainingscoördinator, Brutoloon Trainingscoördinator, Nettoloon Trainingscoördinator, Vakantiedagen Trainingscoördinator, Pensioen Trainingscoördinator.

Competenties, skills & vaardigheden trainingscoördinator

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Trainingscoördinator, Vaardigheden Trainingscoördinator, Attitude Trainingscoördinator, Kwalificaties Trainingscoördinator, Competentieprofiel Trainingscoördinator.

Boeken voor het beroep trainingscoördinator

Wil je meer weten over het beroep trainingscoördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trainingscoördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trainingscoördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Trainingscoördinator, Trainingscoördinator ebooks, boek Trainingscoördinator.

Persoonstypen trainingscoördinator

Een perfectionist en een waarnemer zijn het meest geschikt voor de baan als trainingscoördinator omdat bij de organisatie van trainingen veel details zijn waarop gelet moet worden. Hoe beter de details in de gaten worden gehouden, hoe beter de kwaliteit van de training.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trainingscoördinator, Karakter Trainingscoördinator.

Netwerk trainingscoördinator

De trainingscoördinator werkt nauw samen met de trainingsmanager en de trainers. Voor de facilitaire zaken omtrent de training, werkt de trainingscoördinator samen met de facilitair medewerker. Daarnaast is er bij de organisatie van klantentrainingen nauw contact met de accountmanager van de betreffende klant 

Mensen vonden ons op: Collega’s Trainingscoördinator, Medewerkers Trainingscoördinator.

Is het beroep trainingscoördinator iets voor jou?

Zou je graag trainingscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trainingscoördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trainingscoördinator, beroepskeuzetest Trainingscoördinator, beroep Trainingscoördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trainingscoördinator

Als de economie slechter gaat, investeren bedrijven minder in de opleiding van hun personeel en is de vraag naar trainingscoördinatoren minder. Waar mogelijk voegen bedrijven de rol van trainingscoördinator toe aan het takenpakket van een marketingmedewerker of een evenementencoördinator.

De trainingscoördinator heeft de doorgroeimogelijkheid tot trainingsmanager.

Arbeidsmarktperspectief score trainingscoördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trainingscoördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trainingscoördinator, Promotie mogelijkheden Trainingscoördinator, Carriere Trainingscoördinator.

Solliciteren op de functie trainingscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trainingscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trainingscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trainingscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trainingscoördinator, CV Trainingscoördinator, sollicitatie Trainingscoördinator.

Interviews met trainingscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trainingscoördinator

 • Trainingsmanager

Vacatures trainingscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Trainingscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trainingscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De trainingscoördinator is verantwoordelijk voor het goed verlopen van de training. De trainingscoördinator plant, al dan niet in overleg met de trainingsmanager, de trainingen in en wijst een trainer en een locatie aan de training toe. De trainingscoördinator stelt de trainers op de hoogte van de nieuwe planning en zorgt dat potentiële deelnemers weten dat de trainingen beschikbaar zijn.

Beoordeling Trainingscoördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trainingscoördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trainingscoördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep