U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Traiteur

Traiteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een traiteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Traiteur bereidt verse maaltijden en verkoopt die in een Traiterie of brengt die bij klanten, zoals bedrijven of particulieren.

De Traiteur maakt bijvoorbeeld lekkere gerechten, soepen, broodjes en maaltijden. Ook maakt de Traiteur buffetten voor feesten en recepties. De Traiteur zal altijd creatief moeten zijn om iets extra’s te bieden en beter te zijn dan concurrenten. De Traiteur bedenkt nieuwe producten en nieuwe presenteermogelijkheden. Hij speelt hierbij in op de wensen van klanten en culinaire trends.

De Traiteur houdt zich verder onder meer bezig met het adviseren van de klant, het beheren van de voorraad, marketing, administreren en reinigen en desinfecteren. De Traiteur houdt zich strikt aan de hygiëneregels. Hij houdt zich strikt aan de hygiëneregels van de Europese Unie en de Vleeswarenwet.
 

Mensen vonden ons op: Job Traiteur, Baan Traiteur, Traiteur Worden, Functie-eisen Traiteur, Verantwoordelijkheden Traiteur, Functieprofiel Traiteur, Wat doet een Traiteur, Werken als Traiteur.

Traiteur worden: Opleiding tot traiteur

 

Een mogelijke opleiding tot Traiteur is Slager-Traiteur (MBO niveau 3). De student leert alles over het bedenken en bereiden van producten, productpresentatie, voorraadbeheer, calculeren, reinigen en klanten adviseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Traiteur, Traiteur Worden, Opleidingsniveau Traiteur, Scholing Traiteur, Studie Traiteur, Bijscholing Traiteur, Omscholing Traiteur.

Organisaties waar een traiteur doorgaans werkzaam is

Een Traiteur is werkzaam bij een Slagerij of een Traiterie. Hij werkt daar in loondienst of is de eigenaar van de zaak. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Traiteur, Traiteur Worden, Opleidingsniveau Traiteur, Scholing Traiteur, Studie Traiteur, Bijscholing Traiteur, Omscholing Traiteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden traiteur

 

Een Traiteur kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, ervaring en taken van de Traiteur. Als een Traiteur eigen baas is, hangen zijn inkomsten onder andere af van zijn aanbod, de economie en de concurrentie.

Als secundaire voorwaarden gelden onder andere een onregelmatigheidstoeslag en vakantiegeld. 

Mensen vonden ons op: Salaris Traiteur, Loon Traiteur, Wat verdien je als Traiteur, Salarisschaal Traiteur, Salarisindicatie Traiteur, Bonus Traiteur, CAO Traiteur, Brutoloon Traiteur, Nettoloon Traiteur, Vakantiedagen Traiteur, Pensioen Traiteur.

Competenties, skills & vaardigheden traiteur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Ondernemerschap
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Traiteur, Vaardigheden Traiteur, Attitude Traiteur, Kwalificaties Traiteur, Competentieprofiel Traiteur.

Boeken voor het beroep traiteur

Wil je meer weten over het beroep traiteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je traiteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken traiteur te komen.

Delicatessen kookboek | Rossoo

wereldse recepten van een beroemde traiteur uit New York - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789027467515 | 358 pagina's

Verfrissend: zo werden de gerechten van Julee Rosso en Sheila Lukins genoemd toen zij zich in het hartje van New York als traiteur vestigden. In een mum van tijd was The Silver Palate hèt adres voor goed en lekker eten. Zij werken met eenvoudige ingrediën...

Edu4all HBR - Werken in de gezonde schoolkantine Werkboek Keuzevak traiteur | Martin Hilgen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037225068

Edu4all HBR - Werken in de gezonde schoolkantine Werkboek Keuzevak traiteur 1e druk is een boek van Martin Hilgen uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037225068 Met de werkboeken van Edu4all leer je alles wat je moet weten en kunnen voor het beroepsgericht...

The Incident Under the Overpass | Anne Mcclane

Book One of the Traiteur Trilogy - Engels | E-book | 9780997779417

It's been fifteen months since Lacey Becnel's unfaithful husband suddenly passed away, leaving her to sort her feelings of anger, love, and loss. Her dead-end job, once a life raft but now just endless days of boredom, leave her wondering where exactly he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Traiteur, Traiteur ebooks, boek Traiteur.

Persoonstypen traiteur

 

Persoonstypen die passen bij een Traiteur zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Traiteur moet hard werken om goede, innovatieve producten aan te kunnen bieden. Hij steekt niet alleen tijd in de bereiding van maaltijden, maar ook in het volgen van trends door bijvoorbeeld naar beurzen te gaan. De Traiteur is gedreven, heeft veel energiek en is klantgericht. Bovendien is hij nauwkeurig en gedisciplineerd (Succesvolle Werker).

De Traiteur houdt tevens zijn omgeving in de gaten. Hij volgt de culinaire innovaties en de markt. De Traiteur speelt in op wensen van de klant en dient daarom inzichtelijk en onderzoekend te zijn (Waarnemer). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Traiteur, Karakter Traiteur.

Netwerk traiteur

Een Traiteur verzorgt buffetten aan huis, maar kan ook producten verkopen in zijn winkel. Hij komt onder andere in contact met klanten, een Chef (als hij niet zelf de Chef is), Verkoopmedewerkers en Leveranciers van verse producten. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Traiteur, Medewerkers Traiteur.

Is het beroep traiteur iets voor jou?

Zou je graag traiteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als traiteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Traiteur, beroepskeuzetest Traiteur, beroep Traiteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden traiteur

 

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Traiteurs. Toch zullen mensen bij een slechte economie vaker kiezen zelf eten te bereiden voor een feest of iets kant-en-klaars bij een supermarkt te halen. Dit heeft invloed op het aantal vacatures of op de kans om zelf een goedlopende zaak te beginnen.

Bij goed functioneren kan een Traiteur in loondienst steeds meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken krijgen. De Traiteur kan opklimmen tot Chef of zijn eigen zaak beginnen. Een Traiteur met een eigen zaak kan eventueel uitbreiden, zich specialiseren in één keuken of juist zijn assortiment uitbreiden, of bijvoorbeeld workshops aanbieden. Ook kan een Traiteur ook serveerdiensten gaan verlenen bij grote(re) partijen. Een Traiteur werkt dan tevens als Cateringbeheerder

Arbeidsmarktperspectief score traiteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep traiteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Traiteur, Promotie mogelijkheden Traiteur, Carriere Traiteur.

Solliciteren op de functie traiteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als traiteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor traiteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als traiteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Traiteur, CV Traiteur, sollicitatie Traiteur.

Interviews met traiteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen traiteur

Vacatures traiteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Traiteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Traiteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Traiteur bereidt verse maaltijden en verkoopt die in een Traiterie of brengt die bij klanten, zoals bedrijven of particulieren. De Traiteur maakt bijvoorbeeld lekkere gerechten, soepen, broodjes en maaltijden. Ook maakt de Traiteur buffetten voor feesten en recepties.

Beoordeling Traiteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Traiteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Traiteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep