U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Transportgeleider

Transportgeleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een transportgeleider? Lees de functieomschrijving.

Een Transportgeleider is iemand die het vervoer van onder meer gedetineerden, arrestanten, tbs’ers en vreemdelingen leidt.

De Transportgeleider is in dienst van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) van Justitie. Vanuit diverse locaties in het hele land vervoert de Transportgeleider samen met een collega en een Beveiliger arrestanten, vreemdelingen enzovoort. De Transportgeleider zorgt ervoor dat de te vervoeren persoon niet in gevaar komt, maar ook dat de buitenwereld niet in gevaar is.

Transportgeleiders vervoeren bijvoorbeeld gedetineerden die overgeplaatst worden, naar de rechtbank moeten of een bijzonder bezoek mogen afleggen zoals een bruiloft of een begrafenis. Er kan soms sprake zijn van vuurwapengevaarlijkheid of liquidatiegevaar, dus moet de Transportgeleider goed op zijn hoede zijn. De Transportgeleider doet het vervoer daarom ook nooit alleen. De Transportgeleider blijft de hele tijd bij de persoon in kwestie. De Transportgeleider gaat dus mee naar de bruiloft, rechtbank etcetera om hem in de gaten te houden, samen met een collega en een Beveiliger. De Transportgeleider kleedt zich overigens meestal niet opvallend, zodat er niet teveel aandacht op hem gevestigd wordt.

Mensen vonden ons op: Job Transportgeleider, Baan Transportgeleider, Transportgeleider Worden, Functie-eisen Transportgeleider, Verantwoordelijkheden Transportgeleider, Functieprofiel Transportgeleider, Wat doet een Transportgeleider, Werken als Transportgeleider.

Transportgeleider worden: Opleiding tot transportgeleider

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Transportgeleider. Je volgt een aantal maanden cursussen bij de DV&O. Je begint altijd met transporten met weinig gevaar, later kun je solliciteren naar een baan als transportgeleider van vuurgevaarlijke mensen etc. Daar moet je ook weer cursussen voor doen. Tevens worden sport- en psychologische testen afgenomen. Ook word je elk jaar weer getest of je nog geschikt bent en moet je verplicht af en toe oefenen op de schietbaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Transportgeleider, Transportgeleider Worden, Opleidingsniveau Transportgeleider, Scholing Transportgeleider, Studie Transportgeleider, Bijscholing Transportgeleider, Omscholing Transportgeleider.

Organisaties waar een transportgeleider doorgaans werkzaam is

Een Transportgeleider werkt voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), namelijk voor de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). De DV&O bestaat uit 16 landelijke locaties van waaruit het vervoer van onder andere arrestanten en tbs’ers geregeld wordt. De Transportgeleider werkt dus in de non-profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Transportgeleider, Transportgeleider Worden, Opleidingsniveau Transportgeleider, Scholing Transportgeleider, Studie Transportgeleider, Bijscholing Transportgeleider, Omscholing Transportgeleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden transportgeleider

Een Transportgeleider kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2600,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en ervaring van de Transportgeleider.

De secundaire arbeidsvoorwaarden bij de Overheid zijn over het algemeen heel goed. Zo is het vaak mogelijk om een baan te combineren met de thuissituatie. Tevens is het mogelijk opleidingen te volgen.

Mensen vonden ons op: Salaris Transportgeleider, Loon Transportgeleider, Wat verdien je als Transportgeleider, Salarisschaal Transportgeleider, Salarisindicatie Transportgeleider, Bonus Transportgeleider, CAO Transportgeleider, Brutoloon Transportgeleider, Nettoloon Transportgeleider, Vakantiedagen Transportgeleider, Pensioen Transportgeleider.

Competenties, skills & vaardigheden transportgeleider

 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Conflicten beheersen
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
 • Zelfverzekerd
Mensen vonden ons op: Kennis Transportgeleider, Vaardigheden Transportgeleider, Attitude Transportgeleider, Kwalificaties Transportgeleider, Competentieprofiel Transportgeleider.

Boeken voor het beroep transportgeleider

Wil je meer weten over het beroep transportgeleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je transportgeleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken transportgeleider te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Transportgeleider, Transportgeleider ebooks, boek Transportgeleider.

Persoonstypen transportgeleider

Persoonstypen die goed passen bij een Transportgeleider zijn Baas en Waarnemer.

De Transportgeleider moet een natuurlijke overmacht hebben. Heeft hij dat niet, dan ontstaan gevaarlijke situaties. De Transportgeleider moet altijd controle hebben over de te vervoeren persoon. De Transportgeleider is dus zelfverzekerd, duidelijk en beschermend (Baas).

Bovendien moet de Transportgeleider de omgeving altijd goed in de gaten houden. Hij moet eventueel gevaar op tijd signaleren en correct reageren. De Transportgeleider is analytisch, onderzoekend en objectief (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Transportgeleider, Karakter Transportgeleider.

Netwerk transportgeleider

Een Transportgeleider komt vanzelfsprekend veel in contact met de te vervoeren personen, zoals arrestanten, gedetineerden, tbs’ers en vreemdelingen. Hij doet dit werkt altijd samen met collega’s, zoals andere Transportgeleiders en Beveiligers. De Transportgeleider zal ook contact hebben met de Vervoersplanner.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Transportgeleider, Medewerkers Transportgeleider.

Is het beroep transportgeleider iets voor jou?

Zou je graag transportgeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als transportgeleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Transportgeleider, beroepskeuzetest Transportgeleider, beroep Transportgeleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden transportgeleider

Een baan als Transportgeleider ligt niet voor het oprapen. Er zijn ook niet veel mensen met deze baan. Tevens is de selectieprocedure zwaar.

Een Transportgeleider kan doorgroeien van Junior Transportgeleider naar Senior Transportgeleider. Hij krijgt dan meer verantwoordelijkheden. Hij moet meer beslissingen nemen en anderen aansturen. Een Transportgeleider begint altijd met transporten met weinig gevaar, later kan hij solliciteren naar een baan als transportgeleider van vuurgevaarlijke mensen etc. Hij moet dan wel extra cursussen volgen.

Arbeidsmarktperspectief score transportgeleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep transportgeleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Transportgeleider, Promotie mogelijkheden Transportgeleider, Carriere Transportgeleider.

Solliciteren op de functie transportgeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als transportgeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor transportgeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als transportgeleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Transportgeleider, CV Transportgeleider, sollicitatie Transportgeleider.

Interviews met transportgeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen transportgeleider

Vacatures transportgeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Transportgeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Transportgeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Transportgeleider is iemand die het vervoer van onder meer gedetineerden, arrestanten, tbs’ers en vreemdelingen leidt. De Transportgeleider is in dienst van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) van Justitie. Vanuit diverse locaties in het hele land vervoert de Transportgeleider samen met een collega en een Beveiliger arrestanten, vreemdelingen enzovoort.

Beoordeling Transportgeleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Transportgeleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Transportgeleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte medewerkers  van  Transportgeleider (DV&O),

 

Naar aanleiding van uw vacature op NationaleVacaturebank.nl ontvangt u hierbij mijn sollicitatie voor de functie "Transportgeleider.

 

Na het lezen van de functiebeschrijving dacht ik meteen: 

dat is een baan voor mij! Graag vertel ik u waarom.                                                      

Zoals u kunt lezen in mijn cv ben ik in het bezit van de eigenschappen en vaardigheden zoals omschreven in de vacature. Ik ben in het bezit van een chauffeur pas en heb ruime ervaring met het groep kinderen vervoeren.

Ik kan goed zelfstandig functioneren en ik ben stressbestendig.

Gezien mijn werkervaring denk ik goed te passen in deze functie en word ik dan ook graag door u uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

 

 

Met vriendelijke groet,

Aquilino Cabral

Door: A.A.Cabral

Beste Aquilino,je moet toch echt via de Nationale Vacaturebank proberen deze baan te bemachtigen.Als het niet lukt,vraag dan of iemand je kan helpen.Gr.

Door: Dave

Ik werk bij Dienst Vervoer en Ondersteuning als medewerker voorbereiding. Mijn ambitie is om transportgeleider te werken. Graag wil ik weten hoe ik daarvoor in aanmerking kan komen.

Door: Ronald

Ik denk dat je bij de stichtingverkeersregelaars aan het goede adres aanklopt en die kunnen je ongetwijfeld verder helpen.Suxses

Door: Dirk

beetje jammer

Door: alex

Extreem flexibel zijn en slecht betaald!

Door: J.S.

Particuliere beveiliging betaald beter.

Door: Amin

Slechte werkgever en betaald inderdaad zeer slecht. 

Door: Robin

Allemaal onzin... Het is een mooie baan..betaald goed..

Door: Alex

Mocht zo'n functie ambiëren solliciteer dan als complexbeveiliger bij de Dienst Vervoer&Ondersteuning. Zo heb je nog kans om bij het gedetineerden transport te werk worden gesteld. De functie transportgeleider als zodanig wordt afgebouwd. Als complexbeveiliger wordt je breed opgeleid en ingezet.

Door: Nico

Een hele mooie baan ,

voor mij is dit mijn droombaan ( werkende bij de DV&O)

Door: Hi

Reageer op dit beroep