U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Transportmanager

Transportmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een transportmanager? Lees de functieomschrijving.

 

Een Transportmanager is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het transportbeleid van een distributiebedrijf.

De Transportmanager maakt een planning voor het transport van goederen naar winkels of direct naar klanten. De Transportmanager zorgt ervoor dat de goederen op tijd geleverd worden, zodat klanten tevreden zijn over de levering. Hij streeft naar een zo efficiënt mogelijk logistiek en distributief proces. De Transportmanager heeft veel kennis van wet- en regelgeving wat betreft logistieke processen.

Tevens zorgt de Transportmanager ervoor dat alle goederen netjes en op een logische manier zijn opgeslagen in het magazijn. Hij controleert het assortiment en zorgt dat er nieuwe goederen besteld worden.  Ook houdt de Transportmanager contact met klanten, fabrikanten en leveranciers.

Veel Transportmanagers beginnen in middenkaderfuncties als Inkoper, Transport Coördinator of Logistiek Adviseur en groeien later door naar Transportmanager.

Mensen vonden ons op: Job Transportmanager, Baan Transportmanager, Transportmanager Worden, Functie-eisen Transportmanager, Verantwoordelijkheden Transportmanager, Functieprofiel Transportmanager, Wat doet een Transportmanager, Werken als Transportmanager.

Transportmanager worden: Opleiding tot transportmanager

 

Om Transportmanager te worden, kun je de HBO-opleiding Logistiek Management of Logistiek & Economie doen met een specialisatie in transportmanagement. Deze opleidingen duren vier jaar. Er bestaan ook relevante MBO-opleidingen, maar dan is het moeilijker een goede baan te vinden en duurt het langer om promotie te maken. Verstandig, doch niet verplicht, is om op de middelbare school economie in je pakket te hebben. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Transportmanager, Transportmanager Worden, Opleidingsniveau Transportmanager, Scholing Transportmanager, Studie Transportmanager, Bijscholing Transportmanager, Omscholing Transportmanager.

Organisaties waar een transportmanager doorgaans werkzaam is

 

Een Transportmanager werkt bij een goederendistributiebedrijf, dat aan winkels of direct aan klanten levert. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Transportmanager, Transportmanager Worden, Opleidingsniveau Transportmanager, Scholing Transportmanager, Studie Transportmanager, Bijscholing Transportmanager, Omscholing Transportmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden transportmanager

 

Een Transportmanager kan rekenen op zo’n €4000,- tot €7000,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Transportmanager. Wel moet gemeld worden dat je niet zomaar Transportmanager bent. Er is zeker vijf tot tien jaar ervaring nodig om door te groeien naar Transportmanager.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het cao, maar meestal gelden in elk geval een dertiende maand, onregelmatigheids- en bonusregelingen en een leaseauto. 

Mensen vonden ons op: Salaris Transportmanager, Loon Transportmanager, Wat verdien je als Transportmanager, Salarisschaal Transportmanager, Salarisindicatie Transportmanager, Bonus Transportmanager, CAO Transportmanager, Brutoloon Transportmanager, Nettoloon Transportmanager, Vakantiedagen Transportmanager, Pensioen Transportmanager.

Competenties, skills & vaardigheden transportmanager

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
 • Onderhandelen
 • Overzicht hebben
Mensen vonden ons op: Kennis Transportmanager, Vaardigheden Transportmanager, Attitude Transportmanager, Kwalificaties Transportmanager, Competentieprofiel Transportmanager.

Boeken voor het beroep transportmanager

Wil je meer weten over het beroep transportmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je transportmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken transportmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Transportmanager, Transportmanager ebooks, boek Transportmanager.

Persoonstypen transportmanager

 

Persoonstypen die passen bij een Transportmanager zijn Baas en Perfectionist.

Het is van belang dat een Transportmanager goed is in het aansturen van mensen. De Transportmanager staat stevig in zijn schoenen, is resultaatgericht en is loyaal aan de mensen onder zich (Baas).

Bovendien stelt een Transportmanager hoge eisen aan zichzelf en zijn werknemers, zodat het transport tot in de puntjes geregeld is (Perfectionist). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Transportmanager, Karakter Transportmanager.

Netwerk transportmanager

 

Een Transportmanager heeft contact met veel verschillende partijen. Zo geeft hij leiding aan een distributieteam. Vaak rapporteert de Transportmanager de vorderingen, planningen enzovoort aan een Leidinggevende. Verder heeft de Transportmanager contact met klanten, leveranciers en fabrikanten. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Transportmanager, Medewerkers Transportmanager.

Is het beroep transportmanager iets voor jou?

Zou je graag transportmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als transportmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Transportmanager, beroepskeuzetest Transportmanager, beroep Transportmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden transportmanager

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Transportmanager is redelijk. Meestal kan iemand niet meteen aan de slag als Transportmanager, maar start hij in lagere posities en groeit hij naar een aantal jaren door naar Transportmanager.

Een Transportmanager kan niet veel doorgroeien, omdat hij al een hoge functie heeft. Wel kan hij een seniorfunctie krijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score transportmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep transportmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Transportmanager, Promotie mogelijkheden Transportmanager, Carriere Transportmanager.

Solliciteren op de functie transportmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als transportmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor transportmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als transportmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Transportmanager, CV Transportmanager, sollicitatie Transportmanager.

Interviews met transportmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen transportmanager

Vacatures transportmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Transportmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Transportmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Transportmanager is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het transportbeleid van een distributiebedrijf. De Transportmanager maakt een planning voor het transport van goederen naar winkels of direct naar klanten. De Transportmanager zorgt ervoor dat de goederen op tijd geleverd worden, zodat klanten tevreden zijn over de levering.

Beoordeling Transportmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Transportmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Transportmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep