U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Treasurer

Treasurer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een treasurer? Lees de functieomschrijving.

De Treasurer overziet de financiën van een organisatie. In organisaties kan doorgaans veel geld omgaan en het is de taak van de Treasurer om deze geldstromen te reguleren, om ervoor te zorgen dat het bedrijf winst blijft maken en het geld op de goede plekken terecht komt.

Naast het bewaken van de boekhouding houdt de Treasurer zich vaak ook bezig met investeringen en het beleggen van geld. Hierbij geldt dat als de Treasurer zijn werk niet goed doet, er veel geld van het bedrijf op de beurs verloren gaat en de organisatie mogelijk zelfs failiet gaat. De Treasurer mag dus wel risico's nemen, maar niet teveel.

Bij het reguleren en investeren van de bedrijfsfinanciën is de Treasurer vooral gericht op de toekomst van zijn organisatie en wat er voor nodig is om de toekomst veilig te stellen. Hij moet hiervoor analytisch zijn, veel inzicht hebben in de financiële wereld en zijn kennis hiervan altijd actueel houden. Een Treasurer in de moderne zin is zoveel meer dan alleen de bewaker van het geld.

Mensen vonden ons op: Job Treasurer, Baan Treasurer, Treasurer Worden, Functie-eisen Treasurer, Verantwoordelijkheden Treasurer, Functieprofiel Treasurer, Wat doet een Treasurer, Werken als Treasurer.

Treasurer worden: Opleiding tot treasurer

Om Treasurer te worden zijn er meerdere opleidingen op HBO of WO niveau te volgen, waaronder Accountancy of Economie.  Als men zo'n opleiding achter de rug heeft, dient men vaak eerst wel in andere financiële functies ervaring op te doen, voordat het mogelijk wordt om de functie van Treasurer te vervullen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Treasurer, Treasurer Worden, Opleidingsniveau Treasurer, Scholing Treasurer, Studie Treasurer, Bijscholing Treasurer, Omscholing Treasurer.

Organisaties waar een treasurer doorgaans werkzaam is

Elke grote organisatie kan een Treasurer gebruiken, maar vooral als de organisatie geen duidelijke bron van inkomsten heeft en er iemand nodig is om de financiën in de gaten te houden. Een Universiteit is hier het voornaamste voorbeeld van, maar ook een bank of multinational heeft vaak een Treasurer in dienst. In particuliere organisaties wordt ook wel gebruik gemaakt van treasury consultants, waarbij de spil-functie dan ook anders ingedeeld zal zijn of door het bestuur geregeld wordt. Zo is het mogelijk om als Treasurer een zelfstandig consultant te zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Treasurer, Treasurer Worden, Opleidingsniveau Treasurer, Scholing Treasurer, Studie Treasurer, Bijscholing Treasurer, Omscholing Treasurer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden treasurer

Het salaris van een Treasurer ligt bij aanvang tegen de €5400. Als men op een belangrijke positie terecht komt, en dus ook voldoende ervaring heeft opgedaan, komt een salaris van €8700 per maand in beeld. Hierbij horen natuurlijk ook een aantal riante arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Treasurer, Loon Treasurer, Wat verdien je als Treasurer, Salarisschaal Treasurer, Salarisindicatie Treasurer, Bonus Treasurer, CAO Treasurer, Brutoloon Treasurer, Nettoloon Treasurer, Vakantiedagen Treasurer, Pensioen Treasurer.

Competenties, skills & vaardigheden treasurer

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Financieel bewustzijn
 • Aanpassingsvermogen
 • Toekomstvisie
Mensen vonden ons op: Kennis Treasurer, Vaardigheden Treasurer, Attitude Treasurer, Kwalificaties Treasurer, Competentieprofiel Treasurer.

Boeken voor het beroep treasurer

Wil je meer weten over het beroep treasurer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je treasurer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken treasurer te komen.

The Strategic Treasurer | Craig A. Jeffery

A Partnership for Corporate Growth - Engels | E-book | 9780470508053 | 336 pagina's

The current period of market and governmental turbulence is the most challenging—yet rewarding—time to be a treasurer. Now, as perhaps never before, the treasurer's visions, skills, and worth will be tested and proven. A useful reference, The Strategic Tr...

Corporate Cash Management | Steven M Bragg

Second Edition: A Treasurer's Guide - Engels | Paperback | 9781938910371 | 262 pagina's

Corporate Cash Management describes how to forecast cash, and also covers methods for collecting and disbursing cash, plus the characteristics of the major cash concentration systems. It also investigates ways to improve cash flow, and how to raise funds ...

Courageous Leadership | Bill Treasurer

A Program for Using Courage to Transform the Workplace Participant Workbook - Engels | Paperback | 9780470537138 | 80 pagina's

People seek safety from fearful places. And the American workplace is rife with fear. The Courageous Leadership training package offers consultants and facilitators a step-by-step approach to teaching leaders how to counteract fear and adversity in the wo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Treasurer, Treasurer ebooks, boek Treasurer.

Persoonstypen treasurer

Een Treasurer moet veel tijd en energie in zijn werk steken om goed resultaat te leveren en heeft de financiële toekomst van de organisatie in handen. Hierom is het belangrijk dat hij loyaal is en steeds de organisatie in de gaten houdt (Loyalist). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Treasurer mogelijkheden grijpt als die zich aandienen en effciënt werkt, om zo het rendement van zijn werk hoog te houden (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Treasurer, Karakter Treasurer.

Netwerk treasurer

Binnen de eigen organisatie staat de Treasurer net onder de Raad van Bestuur en legt hij enkel daar verantwoordelijkheid aan af. Externe contacten zijn er met experts op financieel gebied, zoals beleggers, en met financieel-administratief medewerkers van banken die helpen om de financiële zaken te regelen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Treasurer, Medewerkers Treasurer.

Is het beroep treasurer iets voor jou?

Zou je graag treasurer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als treasurer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Treasurer, beroepskeuzetest Treasurer, beroep Treasurer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden treasurer

Het is niet eenvoudig om zomaar aan een positie als Treasurer te komen. Het betreft hier een senior functie, waarvoor dus veel werkervaring vereist is. Alleen mensen met ervaring en met een omvangrijk netwerk in de financiële wereld zullen in aanmerking komen voor de functie van Treasurer. De Treasurer heeft een van de hoogste niet-bestuurlijke posities. Alleen in die richting zou er nog groei mogelijk kunnen zijn.

Arbeidsmarktperspectief score treasurer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep treasurer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Treasurer, Promotie mogelijkheden Treasurer, Carriere Treasurer.

Solliciteren op de functie treasurer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als treasurer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor treasurer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als treasurer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Treasurer, CV Treasurer, sollicitatie Treasurer.

Interviews met treasurer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen treasurer

Vacatures treasurer

Op zoek naar een nieuwe baan als Treasurer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Treasurer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Treasurer overziet de financiën van een organisatie. In organisaties kan doorgaans veel geld omgaan en het is de taak van de Treasurer om deze geldstromen te reguleren, om ervoor te zorgen dat het bedrijf winst blijft maken en het geld op de goede plekken terecht komt. Naast het bewaken van de boekhouding houdt de Treasurer zich vaak ook bezig met investeringen en het beleggen van geld.

Beoordeling Treasurer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Treasurer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Treasurer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

hartstikke leuk beroep.

Door: richard

Zou best een paar jaar dit willen zijn bij een grote organisatie.

Door: Frans

Een paar jaar vertrouwen winnen en dan met de kas er van door.Gr/.

Door: Nico

Zo zit een Treasurer niet in elkaar.Gr.

Door: Henri

Reageer op dit beroep