U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Ufoloog

Ufoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een ufoloog? Lees de functieomschrijving.

De Ufoloog richt op alles op het gebied van de ufologie en UFO’s. De ufologie is de wetenschap die onderzoek doet naar meldingen van UFO’s en de mogelijke verklaringen die hiervoor gegeven kunnen worden.

 

UFO’s

UFO staat voor de Engelse term Unidentified Flying Object. In het Nederlands betekent dit een ongeïdentificeerd vliegend object. Hiermee wordt elk object of fenomeen wat in de lucht wordt waargenomen maar waar de aard niet van kan worden vastgesteld bedoeld. Vaak wordt gedacht dat UFO’s mogelijke aanwijzingen voor buitenaards leven kunnen zijn. In de praktijk blijkt het echter vaak om  kunstlicht zoals lampen, vliegtuigen of natuurverschijnselen te gaan.

 

Ufologie

De ufologie doet onderzoek naar meldingen van mogelijke UFO”s en de verklaringen die voor deze objecten gegeven kunnen worden. De Ufoloog werkt hierbij vaak met een stappenplan. Dit plan begint met een veldonderzoek waarmee elke melding wordt vastgelegd en eventueel bewijs verzameld wordt. Dit wordt vervolgens geanalyseerd en systematisch verzameld. Aan de hand hiervan kunnen theorieën en evaluatie van deze theorieën gedaan worden.

 

Veel mensen staan sceptisch tegenover de ufologie. Vaak wordt het gezien als onzin en iets wat toch niet bestaat. Toch proberen Ufologen het tegendeel te bewijzen. Andere wetenschappers erkennen de ufologie ook niet als echte wetenschap. Het werk van de Ufoloog kan hierdoor belemmerd worden.

Mensen vonden ons op: Job Ufoloog, Baan Ufoloog, Ufoloog Worden, Functie-eisen Ufoloog, Verantwoordelijkheden Ufoloog, Functieprofiel Ufoloog, Wat doet een Ufoloog, Werken als Ufoloog.

Ufoloog worden: Opleiding tot ufoloog

Er is geen opleiding tot Ufoloog. Opleidingen in natuurkunde en sterrenkunde kunnen wel aansluiten bij de vaardigheden die de Ufoloog nodig heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Ufoloog, Ufoloog Worden, Opleidingsniveau Ufoloog, Scholing Ufoloog, Studie Ufoloog, Bijscholing Ufoloog, Omscholing Ufoloog.

Organisaties waar een ufoloog doorgaans werkzaam is

De Ufoloog werkt zelfstandig of voor een organisatie die zicht richt op de ufologie. De Ufoloog richt zich niet op het maken van winst en werkt daardoor vaak in een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Ufoloog, Ufoloog Worden, Opleidingsniveau Ufoloog, Scholing Ufoloog, Studie Ufoloog, Bijscholing Ufoloog, Omscholing Ufoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden ufoloog

Over het salaris van de Ufoloog is weinig informatie beschikbaar.

Mensen vonden ons op: Salaris Ufoloog, Loon Ufoloog, Wat verdien je als Ufoloog, Salarisschaal Ufoloog, Salarisindicatie Ufoloog, Bonus Ufoloog, CAO Ufoloog, Brutoloon Ufoloog, Nettoloon Ufoloog, Vakantiedagen Ufoloog, Pensioen Ufoloog.

Competenties, skills & vaardigheden ufoloog

 • Energie
 • Analytisch
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Visie
Mensen vonden ons op: Kennis Ufoloog, Vaardigheden Ufoloog, Attitude Ufoloog, Kwalificaties Ufoloog, Competentieprofiel Ufoloog.

Boeken voor het beroep ufoloog

Wil je meer weten over het beroep ufoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ufoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ufoloog te komen.

Ufo-carrousel | Vbk Media

een introductie tot de ufologie voor beginnelingen en gevorderden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789026113833 | 268 pagina's

In ons milieu manifesteert zich mogelijk al eeuwen lang een verschijnsel dat noch door waarnemers, noch door specialisten in welke discipline ook, herkend of verklaard kan worden. Deze anomalie is van fysieke aard, artificieel, technisch gestructureerd en...

Affaires étranges - Histoires authentiques Paranormal, ufologie, mystère | Joslan F. Keller

Franstalig | E-book | 9782367405896

16 histoires saissantes, à peine croyables... et pourtant parfaitement authentiques. Par Joslan F. Keller, historien de l'étrange et spécialiste du paranormal. Des ingénieurs brésiliens retrouvés morts sur une colline avec des masques de plomb sur le visa...

Paranormal Et Ufologie | Poulet Joan

Ce Que Vous Devez Savoir - Franstalig | Druk: 4 | Paperback | 9781534694644 | 102 pagina's

Bonjour vous etes pas toujours poser la question ce qui a apres la mort ? C'est quoi le paranormal et l'ufologie. C'est la question que l'humanite toute entiere se pose depuis la nuit des temps. Beaucoup parle de reincarnation, d'esprit, de paradis, de l'...

Mensen vonden ons op: boeken voor Ufoloog, Ufoloog ebooks, boek Ufoloog.

Persoonstypen ufoloog

De Ufoloog moet goed kunnen observeren, analyseren en onderzoek kunnen doen naar mogelijke UFO’s (Waarnemer). De Ufoloog moet complexere situaties kunnen overzien en energiek en optimistisch te werk gaan (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Ufoloog, Karakter Ufoloog.

Netwerk ufoloog

De Ufoloog werkt vaak samen met andere Ufologen. Ook kan de Ufoloog samenwerken met bijvoorbeeld natuurwetenschappers of sterrenkundige om meer kennis op te doen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Ufoloog, Medewerkers Ufoloog.

Is het beroep ufoloog iets voor jou?

Zou je graag ufoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ufoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Ufoloog, beroepskeuzetest Ufoloog, beroep Ufoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden ufoloog

Er is nagenoeg geen vraag naar Ufologen. Hierdoor is er maar weinig arbeidsmarktperspectief en zijn er ook geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score ufoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep ufoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Ufoloog, Promotie mogelijkheden Ufoloog, Carriere Ufoloog.

Solliciteren op de functie ufoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ufoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ufoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ufoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Ufoloog, CV Ufoloog, sollicitatie Ufoloog.

Interviews met ufoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen ufoloog

Vacatures ufoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Ufoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ufoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Ufoloog richt op alles op het gebied van de ufologie en UFO’s. De ufologie is de wetenschap die onderzoek doet naar meldingen van UFO’s en de mogelijke verklaringen die hiervoor gegeven kunnen worden.   UFO’s UFO staat voor de Engelse term Unidentified Flying Object.

Beoordeling Ufoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Ufoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Ufoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep