U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Uitbater

Uitbater worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een uitbater? Lees de functieomschrijving.

De Uitbater is de eigenaar, exploitant of ondernemer. De Uitbater is de persoon die een zaak uitbaat, die de leiding heeft over de bedrijfsactiviteiten. Vaak is dit ook de eigenaar van het bedrijf, maar ook kan de eigenaar iemand in dienst hebben die de dagelijkse leiding in handen heeft. Dit komt bijvoorbeeld voor als de zaak onderdeel is van een keten. De Uitbater is veelal werkzaam in de horeca. Denk hierbij aan de Uitbater van een café, restaurant of hotel. Maar ook kan de Uitbater de dagelijkse leiding hebben over een winkel, supermarkt of tankstation.

De Uitbater heeft de dagelijkse leiding in de zaak in handen. Dit houdt in dat de Uitbater de medewerkers aanstuurt, de financiën regelt, inkopen doet, zorgt voor de marketing en allerlei andere werkzaamheden die bij het leiden van een onderneming komen kijken. De Uitbater moet een goede ondernemersgeest hebben, over financiële kennis beschikken en leiding kunnen geven. De Uitbater moet hard werken en van de zaak een succes willen maken.

De werkzaamheden van de Uitbater zijn zeer uiteenlopend en daarom moet de Uitbater flexibel ingesteld zijn en van verschillende vakgebieden voldoende kennis hebben. Ook is klantgerichtheid vaak erg belangrijk. De Uitbater moet de klanten aan zicht weten te binden om zo voor een zo grote mogelijke omzet te kunnen zorgen. De Uitbater moet van de zaak een succes willen maken en zich hier volledig voor inzetten.

Mensen vonden ons op: Job Uitbater, Baan Uitbater, Uitbater Worden, Functie-eisen Uitbater, Verantwoordelijkheden Uitbater, Functieprofiel Uitbater, Wat doet een Uitbater, Werken als Uitbater.

Uitbater worden: Opleiding tot uitbater

De Uitbater kan een opleiding tot ondernemer volgen. Denk hierbij aan een meer economische opleiding of een specifieke horecaopleiding. Dit is echter geen eis. De Uitbater kan ook een interne opleiding volgen en zich binnen een bedrijf omhoog werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Uitbater, Uitbater Worden, Opleidingsniveau Uitbater, Scholing Uitbater, Studie Uitbater, Bijscholing Uitbater, Omscholing Uitbater.

Organisaties waar een uitbater doorgaans werkzaam is

De Uitbater werkt vaak als eigenaar of ondernemer van een horecabedrijf. Ook kan de Uitbater de leiding hebben over een winkel, supermarkt of tankstation. De Uitbater is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Uitbater, Uitbater Worden, Opleidingsniveau Uitbater, Scholing Uitbater, Studie Uitbater, Bijscholing Uitbater, Omscholing Uitbater.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden uitbater

Het salaris van de Uitbater is lastig vast te stellen. Dit is sterk afhankelijk van het type onderneming waar de Uitbater de leiding over heeft en het succes van de onderneming. Een succesvolle onderneming die veel winst maakt, biedt de Uitbater een hoger salaris. Maar als de Uitbater net een onderneming net gestart is, zal er eerst maar weinig verdiend worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Uitbater, Loon Uitbater, Wat verdien je als Uitbater, Salarisschaal Uitbater, Salarisindicatie Uitbater, Bonus Uitbater, CAO Uitbater, Brutoloon Uitbater, Nettoloon Uitbater, Vakantiedagen Uitbater, Pensioen Uitbater.

Competenties, skills & vaardigheden uitbater

 • Ondernemerschap
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Uitbater, Vaardigheden Uitbater, Attitude Uitbater, Kwalificaties Uitbater, Competentieprofiel Uitbater.

Boeken voor het beroep uitbater

Wil je meer weten over het beroep uitbater? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je uitbater bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken uitbater te komen.

Nooit een saaie dag! | Ad Baelemans

Het nachtleven van Breda door de ogen van de uitbater van Café de Huiskamer en Catch 22 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082646016 | 144 pagina's

Ad Baelemans nam in 2000 samen met zijn zakenpartner Clémentine de Graauw het café De Tempelier over, waar ze samen werkten. Ze doopten het om in Café de Huiskamer. Medio 2016 kwam daar Biercafé Catch 22 bij. Schrijven is altijd Ad's hobby en passie gewee...

Ingelanden als uitbaters | B. Wouda

sociaal-economische studies naar Oud- en Nieuw-Reijerwaard, een polder op een Zuid-hollands eiland - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789065507822 | 206 pagina's

Ingelanden als uitbaters 1e druk is een boek van B. Wouda uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065507822 Wat de polder Oud- en Nieuw-Reijerwaard vooral uniek maakt, is de hoeveelheid documentatie die is overgeleverd. Het polderarchief geeft ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Uitbater, Uitbater ebooks, boek Uitbater.

Persoonstypen uitbater

De Uitbater moet leiding kunnen geven, niet bang zijn om keuzes te maken om zo de onderneming zo succesvol mogelijk te maken (Baas). De Uitbater moet hard willen werken, zich volledig willen inzetten en flexibel ingesteld zijn (Succesvolle werker). De Uitbater heeft ook doorzettingsvermogen nodig, en moet zeker bij het starten van een onderneming niet te snel opgeven. De Uitbater moet beschikken over voldoende ondernemingsgeest, financiële kennis en kennis van de diverse bedrijfsaspecten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Uitbater, Karakter Uitbater.

Netwerk uitbater

De Uitbater heeft een groot netwerk binnen de sector waarin de Uitbater werkzaam is. Als de Uitbater niet de eigenaar is, heeft de Uitbater te maken met een leidinggevende. Daarnaast geeft de Uitbater leiding aan de andere medewerkers, heeft te maken met inkopers en natuurlijk ook met de klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Uitbater, Medewerkers Uitbater.

Is het beroep uitbater iets voor jou?

Zou je graag uitbater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als uitbater bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Uitbater, beroepskeuzetest Uitbater, beroep Uitbater kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden uitbater

Er is voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Uitbater. Er zijn diverse winkels en horecagelegenheden waar de Uitbater aan het werk kan. Met doorzettingsvermogen en een portie lef kan de Uitbater het ver schoppen. Als de Uitbater eenmaal een succesvolle onderneming heeft, kan de Uitbater kiezen om nog een onderneming te starten of de bestaande onderneming uit te breiden.

Arbeidsmarktperspectief score uitbater

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep uitbater. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Uitbater, Promotie mogelijkheden Uitbater, Carriere Uitbater.

Solliciteren op de functie uitbater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als uitbater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor uitbater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als uitbater. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Uitbater, CV Uitbater, sollicitatie Uitbater.

Interviews met uitbater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen uitbater

Vacatures uitbater

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitbater? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitbater. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Uitbater is de eigenaar, exploitant of ondernemer. De Uitbater is de persoon die een zaak uitbaat, die de leiding heeft over de bedrijfsactiviteiten. Vaak is dit ook de eigenaar van het bedrijf, maar ook kan de eigenaar iemand in dienst hebben die de dagelijkse leiding in handen heeft.

Beoordeling Uitbater

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Uitbater' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Uitbater

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep