U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Uitvaartfotograaf

Uitvaartfotograaf worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een uitvaartfotograaf? Lees de functieomschrijving.

De Uitvaartfotograaf legt bijzondere momenten tijdens de uitvaart vast. Uitvaartfotografie kan heel belangrijk zijn voor de herinneringen aan een overleden dierbare. De Uitvaartfotograaf legt discreet en respectvol de dienst, de aanwezigen en de familie vast op beeld. De bloemen op de kist, de rouwstoet, slotwoorden van vrienden en familie en de laatste hand op de kist. Allemaal dierbare momenten die vastgelegd kunnen worden door de Uitvaartfotograaf.

 

Mensen vragen bij crematies en begrafenissen steeds vaker om een Uitvaartfotograaf. Bij de uitvaart staan de emoties vaak centraal en de dag gaat vaak in een roes voorbij. Door foto’s te laten maken van de uitvaart kun je achteraf nog eens terugkijken op deze dag en de dag een plek geven in uw herinnering. Vaak helpt het om het overlijden van een dierbare te kunnen verwerken. Ook kan het steun geven aan de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn.

 

In de afgelopen tien jaar is de vraag naar Uitvaartfotograaf gestegen. Soms maken de nabestaanden zelf foto’s, maar er wordt ook steeds vaker een professionele Uitvaartfotograaf geregeld. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en het is van te voren dan ook goed om naar eerder werk van de fotograaf te kijken en te bepalen welke stijl het beste past. De Uitvaartfotograaf maakt meestal geen foto’s van de overledene. Enkel bij babysterfte of doodgeboren kindjes wordt het kindje vaak wel gefotografeerd.

 

Het is belangrijk dat de Uitvaartfotograaf de dag zo goed mogelijk weet vast te leggen, maar hierbij wel respectvol en discreet blijft. Er komen vaak veel emoties bij een uitvaart kijken en de Uitvaartfotograaf moet hierbij afstand kunnen houden. Daarnaast moet de Uitvaartfotograaf weten welke beelden belangrijk zijn en een goed beeld van de uitvaart bieden.

Mensen vonden ons op: Job Uitvaartfotograaf, Baan Uitvaartfotograaf, Uitvaartfotograaf Worden, Functie-eisen Uitvaartfotograaf, Verantwoordelijkheden Uitvaartfotograaf, Functieprofiel Uitvaartfotograaf, Wat doet een Uitvaartfotograaf, Werken als Uitvaartfotograaf.

Uitvaartfotograaf worden: Opleiding tot uitvaartfotograaf

Er zijn verschillende cursussen en opleidingen die gericht zijn op de fotografie. Daarnaast moet de fotograaf veel oefenen met verschillende instellingen en posities. De Uitvaartfotograaf kan zich na deze opleiding specialiseren in de uitvaartfotografie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Uitvaartfotograaf, Uitvaartfotograaf Worden, Opleidingsniveau Uitvaartfotograaf, Scholing Uitvaartfotograaf, Studie Uitvaartfotograaf, Bijscholing Uitvaartfotograaf, Omscholing Uitvaartfotograaf.

Organisaties waar een uitvaartfotograaf doorgaans werkzaam is

De Uitvaartfotograaf werkt meestal als zelfstandig ondernemer. De Uitvaartfotograaf werkt in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Uitvaartfotograaf, Uitvaartfotograaf Worden, Opleidingsniveau Uitvaartfotograaf, Scholing Uitvaartfotograaf, Studie Uitvaartfotograaf, Bijscholing Uitvaartfotograaf, Omscholing Uitvaartfotograaf.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden uitvaartfotograaf

De Uitvaartfotograaf verdient vaak per klus of per foto. Het salaris is hierdoor zeer gevarieerd en hangt ook af van de bekendheid en regelmaat waarmee de Uitvaartfotograaf klussen heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Uitvaartfotograaf, Loon Uitvaartfotograaf, Wat verdien je als Uitvaartfotograaf, Salarisschaal Uitvaartfotograaf, Salarisindicatie Uitvaartfotograaf, Bonus Uitvaartfotograaf, CAO Uitvaartfotograaf, Brutoloon Uitvaartfotograaf, Nettoloon Uitvaartfotograaf, Vakantiedagen Uitvaartfotograaf, Pensioen Uitvaartfotograaf.

Competenties, skills & vaardigheden uitvaartfotograaf

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Visie
Mensen vonden ons op: Kennis Uitvaartfotograaf, Vaardigheden Uitvaartfotograaf, Attitude Uitvaartfotograaf, Kwalificaties Uitvaartfotograaf, Competentieprofiel Uitvaartfotograaf.

Boeken voor het beroep uitvaartfotograaf

Wil je meer weten over het beroep uitvaartfotograaf? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je uitvaartfotograaf bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken uitvaartfotograaf te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Uitvaartfotograaf, Uitvaartfotograaf ebooks, boek Uitvaartfotograaf.

Persoonstypen uitvaartfotograaf

De Uitvaartfotograaf moet respectvol en discreet zijn. De Uitvaartfotograaf moet met de emoties van een uitvaart om kunnen gaan en de juiste beelden discreet op foto vastleggen (Bemiddelaar). De Uitvaartfotograaf moet goed met de fotocamera om kunnen gaan en de juiste foto’s met de juiste instellingen en vanaf de juiste positie kunnen maken. De Uitvaartfotograaf moet altijd op zoek zijn naar de perfecte foto (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Uitvaartfotograaf, Karakter Uitvaartfotograaf.

Netwerk uitvaartfotograaf

De Uitvaartfotograaf werkt meestal zelfstandig. Soms werkt de Uitvaartfotograaf samen met een uitvaartorganisatie. Daarnaast heeft de Uitvaartfotograaf contact met de familie en vrienden van de overledenen en probeert aan hun wensen te voldoen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Uitvaartfotograaf, Medewerkers Uitvaartfotograaf.

Is het beroep uitvaartfotograaf iets voor jou?

Zou je graag uitvaartfotograaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als uitvaartfotograaf bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Uitvaartfotograaf, beroepskeuzetest Uitvaartfotograaf, beroep Uitvaartfotograaf kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden uitvaartfotograaf

De vraag naar een Uitvaartfotograaf wordt steeds groter. Vaak specialiseren fotografen zich of doen uitvaartfotografie samen met andere soorten fotografie. Door zich verder te specialiseren en ervaring op te doen kan de Uitvaartfotograaf doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score uitvaartfotograaf

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep uitvaartfotograaf. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Uitvaartfotograaf, Promotie mogelijkheden Uitvaartfotograaf, Carriere Uitvaartfotograaf.

Solliciteren op de functie uitvaartfotograaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als uitvaartfotograaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor uitvaartfotograaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als uitvaartfotograaf. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Uitvaartfotograaf, CV Uitvaartfotograaf, sollicitatie Uitvaartfotograaf.

Interviews met uitvaartfotograaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen uitvaartfotograaf

Vacatures uitvaartfotograaf

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitvaartfotograaf? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitvaartfotograaf. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Uitvaartfotograaf legt bijzondere momenten tijdens de uitvaart vast. Uitvaartfotografie kan heel belangrijk zijn voor de herinneringen aan een overleden dierbare. De Uitvaartfotograaf legt discreet en respectvol de dienst, de aanwezigen en de familie vast op beeld.

Beoordeling Uitvaartfotograaf

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Uitvaartfotograaf' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Uitvaartfotograaf

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep