U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Universitair Hoofddocent

Universitair Hoofddocent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een universitair Hoofddocent? Lees de functieomschrijving.

Een Universitair Hoofddocent werkt bij een Universiteit, waar hij een functie vervult met brede onderwijs- en onderzoekscomponenten. Hij draagt bij aan de (inhoudelijke) ontwikkeling en evalutatie van het onderwijs op zijn faculteit. Bij het vorm geven aan de inhoud van het onderwijs houdt hij (maatschappelijke) ontwikkelingen op zijn vakgebied nauwlettend in de gaten. Hij geeft colleges, toetst studenten en doet de (scriptie)begeleiding. Ook de coördinatie van het onderwijs is in zijn handen, evenals acquisitie van contractonderwijs.

Op het gebied van onderzoek is hij ook belast met het verkrijgen van subsidies. Daarnaast verzorgt hij onderzoeksontwikkeling, voert hij onderzoek  uit en publiceert hij wetenschappelijke artikelen. Het coördineren van het onderwijs hoort ook tot zijn taken. Verder begeleidt de Universitair Hoofddocent studenten bij studie en scriptie, treedt hij op als co-promotor en heeft hij in sommige gevallen, afhankelijk van de faculteit, patiëntenzorg en laboratoriumbeheer op zijn takenlijst staan. Tot slot wordt van hem verwacht dat hij een bijdrage levert aan het publieke debat en zitting neemt in of leiding geeft aan commissies en werkgroepen.

De functie van Universitair Hoofddocent wordt ingedeeld op twee niveaus. De functie van Hoofddocent 2 is iets uitvoerender van aard, terwijl de Hoofddocent 1 meer algemeen als leidinggevende optreedt. De Hoofddocent 2 coördineert bijvoorbeeld onderzoeksprojecten en de Hoofddocent 1 het hele onderzoeksprogramma.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Universitair Hoofddocent, Baan Universitair Hoofddocent, Universitair Hoofddocent Worden, Functie-eisen Universitair Hoofddocent, Verantwoordelijkheden Universitair Hoofddocent, Functieprofiel Universitair Hoofddocent, Wat doet een Universitair Hoofddocent, Werken als Universitair Hoofddocent.

Universitair Hoofddocent worden: Opleiding tot universitair Hoofddocent

Een Universitair Hoofddocent is na een Universitaire opleiding gepromoveerd en heeft de Basiskwalificatie Onderwijs gehaald. In enkele gevallen staat ruime onderwijsgevende ervaring gelijk aan de BO.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Universitair Hoofddocent, Universitair Hoofddocent Worden, Opleidingsniveau Universitair Hoofddocent, Scholing Universitair Hoofddocent, Studie Universitair Hoofddocent, Bijscholing Universitair Hoofddocent, Omscholing Universitair Hoofddocent.

Organisaties waar een universitair Hoofddocent doorgaans werkzaam is

De Universitair Hoofddocent werkt bij een Universiteit. Universiteiten worden tot de publieke sector gerekend en zijn dus non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Universitair Hoofddocent, Universitair Hoofddocent Worden, Opleidingsniveau Universitair Hoofddocent, Scholing Universitair Hoofddocent, Studie Universitair Hoofddocent, Bijscholing Universitair Hoofddocent, Omscholing Universitair Hoofddocent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden universitair Hoofddocent

Een Universitair Hoofddocent wordt afhankelijk van de zwaarte van zijn functie en ervaring, ingedeeld in schaal 13 of 14. Zijn bruto maandloon ligt dan tusen de €4450 en €5419 of €4673 en €5953. Verder kennen Universiteiten een vakantietoeslag (8% jaarloon), eindejaarsuitkering (8,3 %) en interessante voorwaarden rond ouderschapsverlof, deeltijd werken en levensloopregelingen. Sommige Universiteiten bieden werknemers extra's als mobiele telefoons of goede regelingen rond kinderopvang.

Mensen vonden ons op: Salaris Universitair Hoofddocent, Loon Universitair Hoofddocent, Wat verdien je als Universitair Hoofddocent, Salarisschaal Universitair Hoofddocent, Salarisindicatie Universitair Hoofddocent, Bonus Universitair Hoofddocent, CAO Universitair Hoofddocent, Brutoloon Universitair Hoofddocent, Nettoloon Universitair Hoofddocent, Vakantiedagen Universitair Hoofddocent, Pensioen Universitair Hoofddocent.

Competenties, skills & vaardigheden universitair hoofddocent

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Initiatief ontplooien
 • Visie
 • Overtuigen
 • Zowel mondelinge als schriftelijke uitstekende uitdrukkingsvaardigheid
 • Coachen
 • Kritisch
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Universitair Hoofddocent, Vaardigheden Universitair Hoofddocent, Attitude Universitair Hoofddocent, Kwalificaties Universitair Hoofddocent, Competentieprofiel Universitair Hoofddocent.

Boeken voor het beroep universitair hoofddocent

Wil je meer weten over het beroep universitair hoofddocent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je universitair hoofddocent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken universitair hoofddocent te komen.

Inleiding tot de Europese rechtsgeschiedenis | Randall Lesaffer

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789058679802 | 482 pagina's

Inleiding tot de Europese rechtsgeschiedenis 3e druk is een boek van Randall Lesaffer uitgegeven bij Universitaire Pers Leuven. ISBN 9789058679802 De herontdekking van het Romeinse recht aan het einde van de 11de eeuw markeert het begin van de Europese re...

Economie van de gezondheidszorg | Erik Schut

leerboek voor universitair en hoger beroepsonderwijs - Nederlands | Druk: 6th | Hardcover | 9789036813136 | 422 pagina's

Economie van de gezondheidszorg 6e druk is een boek van Erik Schut uitgegeven bij Springer Media B.V.. ISBN 9789036813136 Deze zesde - ongewijzigde - druk van dit leerboek geeft een overzicht van de state-of-the-art gezondheidseconomische kennis en inzich...

Lineaire algebra - Tweede editie | Paul Igodt

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462700529 | 306 pagina's

Lineaire algebra - Tweede editie 1e druk is een boek van Paul Igodt uitgegeven bij Universitaire Pers Leuven. ISBN 9789462700529 Nederlandstalig handboek met online oefenmodule - Tweede uitgebreide editie! In vrijwel alle toepassingsgebieden van wiskunde ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Universitair Hoofddocent, Universitair Hoofddocent ebooks, boek Universitair Hoofddocent.

Persoonstypen universitair Hoofddocent

De Universitair Hoofddocent heeft een natuurlijke drive om dingen te willen begrijpen en verklaren. Hij zal zijn mening altijd kunnen onderbouwen, hecht waarde aan geïnformeerd zijn. Hij is opmerkzaam, maar verliest zich niet in details - hij weet het overzicht te behouden en het geheel te overzien. Hij is vernieuwend (Waarnemer). Hij moet wel stevig in zijn schoenen staan, is zelfverzekerd en onafhankelijk. De Universitair Hoofddocent weet door zijn overtuigende houding anderen aan zich te binden of voor zich te winnen. Hij is assertief en niet bang om buiten gebaande paden te denken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Universitair Hoofddocent, Karakter Universitair Hoofddocent.

Netwerk universitair Hoofddocent

De Universitair Hoofddocent speelt een belangrijke rol in de uitvoering, coördinatie en vormgeving van het onderwijs en onderzoek van zijn faculteit. Hij komt dan ook in aanraking met iedereen die iets met onderwijs of onderzoek te maken heeft. Dit zijn docenten en onderzoekers, Universitair Docenten, Hoogleraren, Promovendi en studenten. Hij voert overleg, geeft leiding en begeleidt. Vanzelfsprekend heeft hij ook contact met onderwijs- en onderzoeksondersteunende krachten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Universitair Hoofddocent, Medewerkers Universitair Hoofddocent.

Is het beroep universitair Hoofddocent iets voor jou?

Zou je graag universitair Hoofddocent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als universitair Hoofddocent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Universitair Hoofddocent, beroepskeuzetest Universitair Hoofddocent, beroep Universitair Hoofddocent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden universitair Hoofddocent

Verhoudingsgewijs neemt het aantal vacatures voor wetenschappelijke functies bij Universiteiten de laatste jaren iets toe. Een logische volgende stap voor de Hoofddocent is Hoogleraarschap, waarmee hij onderwijs en onderzoek kan blijven combineren. Later kan hij meer leidinggevende of coördinerende taken op zich nemen als Directeur Onderwijs- of Onderzoeksinstituut of als Voorzitter Capaciteitsgroep.

Arbeidsmarktperspectief score universitair Hoofddocent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep universitair Hoofddocent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Universitair Hoofddocent, Promotie mogelijkheden Universitair Hoofddocent, Carriere Universitair Hoofddocent.

Solliciteren op de functie universitair Hoofddocent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als universitair Hoofddocent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor universitair Hoofddocent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als universitair Hoofddocent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Universitair Hoofddocent, CV Universitair Hoofddocent, sollicitatie Universitair Hoofddocent.

Interviews met universitair Hoofddocent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen universitair Hoofddocent

Vacatures universitair hoofddocent

Op zoek naar een nieuwe baan als Universitair Hoofddocent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Universitair Hoofddocent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Universitair Hoofddocent werkt bij een Universiteit, waar hij een functie vervult met brede onderwijs- en onderzoekscomponenten. Hij draagt bij aan de (inhoudelijke) ontwikkeling en evalutatie van het onderwijs op zijn faculteit. Bij het vorm geven aan de inhoud van het onderwijs houdt hij (maatschappelijke) ontwikkelingen op zijn vakgebied nauwlettend in de gaten.

Beoordeling Universitair Hoofddocent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Universitair Hoofddocent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Universitair Hoofddocent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Persoonlijke Lening GELEGENHEID Ik bied de volgende soorten leningen Persoonlijke Leningen (Secure en Ongedekte) * Business Leningen (Secure en Ongedekte) * Medisch Onderwijs Leningen * Legal Education Leningen * Study Abroad Leningen Lening Collateral en niet- Onderpand leningen voor uw Business Startup: Leningen voor Iedereen, tarieven van 5% tot 15,5% contact nu via: marccpyfnds@blumail.org

Door: marc catin

Reageer op dit beroep