U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vakantiecoach

Vakantiecoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vakantiecoach? Lees de functieomschrijving.

De Vakantiecoach weet alles van vakanties, vakantie vieren en vakanties boeken. De functie van Vakantiecoach kan op twee manieren ingevuld worden. De Vakantiecoach kan mensen helpen bij het zoeken en boeken van een vakantie en de Vakantiecoach kan mensen helpen om het tijdens hun vakantie zo goed mogelijk naar de zin te maken.

 

Zoek en boek

De Vakantiecoach helpt mensen bij het zoeken en boeken van de ideale vakantie. De mensen geven aan de Vakantiecoach aan wat zij willen en wat hun budget is. De Vakantiecoach zoekt hier vervolgens de best mogelijke vakantie voor hun uit. De Vakantiecoach bespreekt dit en als de mensen akkoord gaan, boekt de Vakantiecoach de vakantie. De voordelen van een Vakantiecoach zijn dat de Vakantiecoach weet wat er in de branche speelt, wat de mogelijkheden zijn en wat de beste vakantie is.

 

Op vakantie
Ook kan de functie van Vakantiecoach ingevuld worden tijdens de vakantie. Een vakantiepark kan een Vakantiecoach in dienst nemen die als eerste aanspreekpunt voor de vakantiegangers op het park dient. De Vakantiecoach lost praktische problemen op, beantwoordt vragen van de gasten en zorgt ervoor dat de mensen zorgeloos van een heerlijke vakantie kunnen genieten.

Mensen vonden ons op: Job Vakantiecoach, Baan Vakantiecoach, Vakantiecoach Worden, Functie-eisen Vakantiecoach, Verantwoordelijkheden Vakantiecoach, Functieprofiel Vakantiecoach, Wat doet een Vakantiecoach, Werken als Vakantiecoach.

Vakantiecoach worden: Opleiding tot vakantiecoach

De Vakantiecoach heeft vaak een toeristische opleiding gevolgd. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden op MBO en HBO niveau. Deze opleidingen duren vaak twee tot vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vakantiecoach, Vakantiecoach Worden, Opleidingsniveau Vakantiecoach, Scholing Vakantiecoach, Studie Vakantiecoach, Bijscholing Vakantiecoach, Omscholing Vakantiecoach.

Organisaties waar een vakantiecoach doorgaans werkzaam is

De Vakantiecoach kan zelfstandig werken of voor een organisatie die mensen helpt bij het boeken van een vakantie. Ook kan de Vakantiecoach bij een vakantiepark werken. De Vakantiecoach is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vakantiecoach, Vakantiecoach Worden, Opleidingsniveau Vakantiecoach, Scholing Vakantiecoach, Studie Vakantiecoach, Bijscholing Vakantiecoach, Omscholing Vakantiecoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vakantiecoach

Het salaris van de Vakantiecoach is lastig in te schatten. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden van de Vakantiecoach. 

Mensen vonden ons op: Salaris Vakantiecoach, Loon Vakantiecoach, Wat verdien je als Vakantiecoach, Salarisschaal Vakantiecoach, Salarisindicatie Vakantiecoach, Bonus Vakantiecoach, CAO Vakantiecoach, Brutoloon Vakantiecoach, Nettoloon Vakantiecoach, Vakantiedagen Vakantiecoach, Pensioen Vakantiecoach.

Competenties, skills & vaardigheden vakantiecoach

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Vakantiecoach, Vaardigheden Vakantiecoach, Attitude Vakantiecoach, Kwalificaties Vakantiecoach, Competentieprofiel Vakantiecoach.

Boeken voor het beroep vakantiecoach

Wil je meer weten over het beroep vakantiecoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vakantiecoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vakantiecoach te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Vakantiecoach, Vakantiecoach ebooks, boek Vakantiecoach.

Persoonstypen vakantiecoach

De Vakantiecoach moet goed naar mensen kunnen luisteren, hen kunnen helpen en problemen op kunnen lossen. De Vakantiecoach moet daarom gevoelig zijn voor de wensen en behoeften van anderen (Gever). Ook moet de Vakantiecoach mensen een heerlijke vakantie willen bieden en voor ze klaar willen staan. De Vakantiecoach moet zelf ook positief en energiek in het leven staan (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vakantiecoach, Karakter Vakantiecoach.

Netwerk vakantiecoach

De Vakantiecoach werkt meestal zelfstandig. De Vakantiecoach die op een vakantiepark werkt, werkt vaak samen met andere medewerkers van het park en moet verantwoording afleggen aan het management.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vakantiecoach, Medewerkers Vakantiecoach.

Is het beroep vakantiecoach iets voor jou?

Zou je graag vakantiecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vakantiecoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vakantiecoach, beroepskeuzetest Vakantiecoach, beroep Vakantiecoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vakantiecoach

Er zijn op  dit moment niet veel Vakantiecoach werkzaam en er is daarom weinig vraag naar Vakantiecoaches. Ook zijn er maar weinig doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score vakantiecoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vakantiecoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vakantiecoach, Promotie mogelijkheden Vakantiecoach, Carriere Vakantiecoach.

Solliciteren op de functie vakantiecoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vakantiecoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vakantiecoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vakantiecoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vakantiecoach, CV Vakantiecoach, sollicitatie Vakantiecoach.

Interviews met vakantiecoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vakantiecoach

Vacatures vakantiecoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Vakantiecoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vakantiecoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Vakantiecoach weet alles van vakanties, vakantie vieren en vakanties boeken. De functie van Vakantiecoach kan op twee manieren ingevuld worden. De Vakantiecoach kan mensen helpen bij het zoeken en boeken van een vakantie en de Vakantiecoach kan mensen helpen om het tijdens hun vakantie zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Beoordeling Vakantiecoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vakantiecoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vakantiecoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep