U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verhuizer

Verhuizer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verhuizer? Lees de functieomschrijving.

De verhuizer houdt zich bezig met het gehele verhuizingsproces van de klant; zowel het uit het huis sjouwen van de dozen, het inladen of stuwen van de te vervoeren goederen in de vrachtwagen als het lossen hiervan. Vantevoren moeten ook voorbereidende taken verricht worden: zo moeten meubels dikwijls ook uit elkaar gehaald worden, gordijnrails gedemonteerd en spullen in dozen gepakt - dit kan echter natuurlijk ook al gedaan zijn door de klant zelf. Wanneer het grotere (bedrijfs)verhuizingen betreft, is dit meestal nog niet gebeurd.

Ook worden verhuizers in toenemende mate ingezet als er bij de verhuizing aanvullende klusjes worden gedaan. Denk hierbij aan de aansluiting van wasmachines en drogers of het ophangen van lampen. Daarbij is het dus handig meer kennis van de '(elektro)technische' kant van het verhuizen te hebben. De hoofdtaak van een verhuizer blijft echter het versjouwen en vervoeren van goederen. De verhuizer is in principe inzetbaar in heel Nederland, ongeacht woonplaats van de verhuizer, en kan zowel particuliere als bedrijfsverhuizingen betreffen. Ook de afstanden verschillen per verhuizing: soms moet de verhuizer korte afstanden afleggen, en soms doorkruist hij in één dag heel Nederland.

Verhuizen betreft echter niet alleen het fysieke proces. Een goede controle en planning is namelijk ook vereist. Alle fasen van het verhuizen dienen nauwgezet bijgehouden te worden en eventueel bijgestuurd tijdens de verhuizing zelf. Er dienen goede en heldere (prijs)afspraken gemaakt te worden en er wordt vaak een strakke tijdsplanning gehanteerd.

Mensen vonden ons op: Job Verhuizer, Baan Verhuizer, Verhuizer Worden, Functie-eisen Verhuizer, Verantwoordelijkheden Verhuizer, Functieprofiel Verhuizer, Wat doet een Verhuizer, Werken als Verhuizer.

Verhuizer worden: Opleiding tot verhuizer

Er is geen specifieke opleiding of cursus nodig om verhuizer te kunnen worden. Soms kan er gevraagd worden naar een diploma Handyman. Dit betreft een diploma waarmee de verhuizer kan aantonen in staat te zijn aanvullende klussen te verrichten, zoals het ophangen van verlichting of het installeren van apparatuur. Dit diploma kan behaald worden aan het Verhuiscollege, een initiatief van brancheorganisatie 'Erkende Verhuizers'. Tijdens de colleges wordt niet alleen over het verhuisvak zelf gesproken, maar ook over omgang met klanten en collega's, veiligheid en fysieke gesteldheid.

Voor het verhuizen zelf is dus geen specifieke diploma nodig, alhoewel er soms om een Havo- of LTS-diploma gevraagd kan worden. Om zich te onderscheiden van andere verhuisbedrijven, kan er ook wel dikwijls gevraagd worden (of geldt het in ieder geval als een pré) in het bezit te zijn van het diploma 'Projectverhuizer'. Bedrijven die hier naar vragen, dragen meestal zelf het keurmerk van Professionele ProjectVerhuizers (PPV); zij zijn gespecialiseerd in een succesvolle zakelijke projectverhuizing.  

Werkervaring op het gebied van verhuizingen, evenals in bezit zijn van Rijbewijs CE (in ieder geval B is verplicht), geldt altijd als een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verhuizer, Verhuizer Worden, Opleidingsniveau Verhuizer, Scholing Verhuizer, Studie Verhuizer, Bijscholing Verhuizer, Omscholing Verhuizer.

Organisaties waar een verhuizer doorgaans werkzaam is

De verhuizer werkt altijd in de profitsector en is verbonden aan een verhuisbedrijf. Dit bedrijf kan zich hebben aangesloten bij brancheorganisatie 'Erkende Verhuizers'. Deze organisatie voert zelf geen verhuizingen uit, maar behartigt de belangen van de bedrijven die bij deze organisatie zijn aangesloten. Ook voor de klant is de wetenschap dat een bedrijf bij de 'Erkende Verhuizers' is aangesloten prettig. Het betreft een niet-alledaagse en vertrouwelijke klus, waarbij de klant veel prijs stelt op een schadevrije en soepele afhandeling ervan. Een verhuizer kan via een uitzendbureau in dienst zijn, op oproepbasis of als vaste kracht.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verhuizer, Verhuizer Worden, Opleidingsniveau Verhuizer, Scholing Verhuizer, Studie Verhuizer, Bijscholing Verhuizer, Omscholing Verhuizer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verhuizer

Een verhuizer kan zowel in vaste dienst zijn van een verhuisbedrijf als parttime of op oproepbasis. Dikwijls komt het voor dat er studenten worden gevraagd om zo nu en dan het vaste team te versterken of meegaan als chauffeur/bijrijder. Het loon verschilt veel en kan, naar gelang werkervaring, uiteenlopen van bijvoorbeeld 900 tot 1400 euro bruto per maand als beginnend verhuizer, tot 3000 euro op fulltime basis. Het gemiddelde salaris ligt voor starters rond de 1150 euro. Het is echter nagenoeg onmogelijk een indicatie van een vast salaris te geven, omdat verhuizers op projectbasis werkzaam zijn en met offertes werken. Verhuizen is maatwerk en naar gelang bijvoorbeeld de hoeveelheid goederen, maar ook de zwaarte en het materiaal hiervan, de afstand die afgelegd moet worden en de middelen benodigd voor vervoer, wordt uiteindelijk het tarief bepaald. De fysieke inspanning van de verhuizer verhoogt bijvoorbeeld het tarief, waardoor ook het zijn loon omhoog gaat. Ook de verdere secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen erg.

Mensen vonden ons op: Salaris Verhuizer, Loon Verhuizer, Wat verdien je als Verhuizer, Salarisschaal Verhuizer, Salarisindicatie Verhuizer, Bonus Verhuizer, CAO Verhuizer, Brutoloon Verhuizer, Nettoloon Verhuizer, Vakantiedagen Verhuizer, Pensioen Verhuizer.

Competenties, skills & vaardigheden verhuizer

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Luisteren
 • Representatief
 • Nauwkeurig
 • Goede fysieke conditie
Mensen vonden ons op: Kennis Verhuizer, Vaardigheden Verhuizer, Attitude Verhuizer, Kwalificaties Verhuizer, Competentieprofiel Verhuizer.

Boeken voor het beroep verhuizer

Wil je meer weten over het beroep verhuizer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verhuizer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verhuizer te komen.

De verhuizer | Marcel Pieterman

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789065232656 | 200 pagina's

“Ik geloof niet dat het een recessie was, Tim, vorig jaar. En ook niet echt een uitgesproken laagconjunctuur.” “Nee,” sprak Tim langzaam en wist dat er nu iets aan zat te komen wat met het onderwerp van deze ochtend te maken had, “Maar er was wel een inve...

Het Raadsel Van De Vreemde Verhuizers | A. van Velzen-Wijnen

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789033121357 | 80 pagina's

Als Erik en Jelmer een brief weg moeten brengen voor hun vader, zien ze een verhuisauto staan. Ze maken kennis met Frank en Maarten, die naar Diepenhorst zijn verhuisd. Bij de verhuizing zijn waardevolle spullen kwijtgeraakt. Vanaf + 8 jaar....

Mensen vonden ons op: boeken voor Verhuizer, Verhuizer ebooks, boek Verhuizer.

Persoonstypen verhuizer

Zo goed mogelijk luisteren naar de wens van de klant en voorzichtig kunnen omgaan met het privé-eigendom is van groot belang als verhuizer. Hij heeft een vertrouwelijke functie en moet zich in kunnen leven in de wensen en ideeën van de klant. Luisteren, het kunnen inschatten en inzien hoe alles precies gepositioneerd wordt, maakt de verhuizer een echte waarnemer. Hij vervult de wensen en voert dit door goed te luisteren zo goed mogelijk uit (waarnemer). 

De verhuizer moet van aanpakken weten, een goede werkinstelling hebben en goed met klanten om kunnen gaan. Ook moet hij op representatieve wijze de waarden en normen van het verhuisbedrijf uit kunnen dragen en van onberispelijk gedrag zijn. Het laten vallen van materiaal of onprofessioneel gedrag zijn uit den boze; nauwkeurig en secuur te werk gaan is zeer belangrijk. Zeker in het geval van bedrijfsverhuizingen dient er discreet met vertrouwelijke informatie omgegaan te worden en dient alles op de juiste plek terecht te komen. Een goede controle van de (schadevrije) voortgang van de verhuizing is hierbij een vereiste - er dient natuurlijk niets zoek te raken. Dit maakt de verhuizer zowel een perfectionist met oog voor detail als een succesvolle werker. Het verhuisbedrijf verlangt dit te allen tijde van zijn werknemers (perfectionist, succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verhuizer, Karakter Verhuizer.

Netwerk verhuizer

Een verhuizer heeft het meeste te maken met de klant. Vantevoren worden er in samenspraak met verschillende betrokken partijen prijsafspraken gemaakt, planningen doorgesproken en data bepaald. Op de dag van het verhuizen zelf is het belangrijk dat de verhuizer goed naar de klant luistert en de wensen zo goed mogelijk uitvoert. Een verhuizer heeft altijd een of meerdere collega's bij zich, waar hij nauw samen mee werkt. Verder heeft de verhuizer continu contact met de leidinggevende van het bedrijf waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verhuizer, Medewerkers Verhuizer.

Is het beroep verhuizer iets voor jou?

Zou je graag verhuizer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verhuizer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verhuizer, beroepskeuzetest Verhuizer, beroep Verhuizer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verhuizer

Over het algemeen zijn er vrij weinig doorgroeimogelijkheden op dit gebied. De verhuizer kan binnen het verhuisvak doorgroeien tot voorman verhuizer, of kan zich bijvoorbeeld juist meer richten op de transportbranche en logistiek. Aangezien elke soort verhuizing weer anders is, kan een verhuizer zich specialiseren in bijvoorbeeld seniorverhuizingen of het verhuizen van kwetsbaar antiek materiaal. Een andere optie is dat de verhuizer voor een meer coördinerende functie gaat. In zijn eigen beroepsgroep kan hij leidinggevende worden van het betreffende verhuisbedrijf waar hij werkzaam is, of in een breder perspectief (met een aanvullende opleiding) doorgroeien tot facility manager bij een willekeurig bedrijf. 

Arbeidsmarktperspectief score verhuizer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verhuizer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verhuizer, Promotie mogelijkheden Verhuizer, Carriere Verhuizer.

Solliciteren op de functie verhuizer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verhuizer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verhuizer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verhuizer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verhuizer, CV Verhuizer, sollicitatie Verhuizer.

Interviews met verhuizer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verhuizer

Vacatures verhuizer

Op zoek naar een nieuwe baan als Verhuizer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verhuizer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De verhuizer houdt zich bezig met het gehele verhuizingsproces van de klant; zowel het uit het huis sjouwen van de dozen, het inladen of stuwen van de te vervoeren goederen in de vrachtwagen als het lossen hiervan. Vantevoren moeten ook voorbereidende taken verricht worden: zo moeten meubels dikwijls ook uit elkaar gehaald worden, gordijnrails gedemonteerd en spullen in dozen gepakt - dit kan echter natuurlijk ook al gedaan zijn door de klant zelf. Wanneer het grotere (bedrijfs)verhuizingen betreft, is dit meestal nog niet gebeurd.

Beoordeling Verhuizer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verhuizer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verhuizer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep