U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verkoopadviseur personenauto's

Verkoopadviseur personenauto's worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verkoopadviseur personenauto's? Lees de functieomschrijving.

Een Verkoopadviseur Personenauto's verkoopt auto's aan klanten. Bij het tot standkomen van deze verkoop speelt een groot aantal zaken een rol, dat een Verkoopadviseur Personenauto's onder de knie moet hebben. Hij moet weten wat de wensen zijn van de klant en hierop adequaat kunnen inspelen. Dit moet op een goede manier gebeuren, opdat er respectvol met de klant omgegaan wordt. Tijdens de opleiding leert een Verkoopadviseur Personenautos hoe auto's verkocht kunnen worden aan de klant en hoe klachten van de klant weerlegd kunnen worden. Naast het goed kunnen omgaan met klanten, heeft de Verkoopadviseur Personenauto's kennis van de auto zelf, autoverzekeringen en het bedrijf waarvoor hij werkt. Het is eveneens belangrijk om de prijs van de auto goed in te kunnen schatten.

Een Verkoopadviseur Personenauto's bepaalt voor een groot deel de relatie tussen het bedrijf en de klant.

Een Verkoopadviseur Personenauto's kan zowel oude (tweedehands) als nieuwe auto's verkopen en is op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van autoverkoop.

Mensen vonden ons op: Job Verkoopadviseur personenauto's, Baan Verkoopadviseur personenauto's, Verkoopadviseur personenauto's Worden, Functie-eisen Verkoopadviseur personenauto's, Verantwoordelijkheden Verkoopadviseur personenauto's, Functieprofiel Verkoopadviseur personenauto's, Wat doet een Verkoopadviseur personenauto's, Werken als Verkoopadviseur personenauto's.

Verkoopadviseur personenauto's worden: Opleiding tot verkoopadviseur personenauto's

Het beroep Verkoopadviseur Personenauto's kan uitgeoefend worden met de MBO opleiding Verkoop Mobiliteitsbranche, die twee tot vier jaar duurt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkoopadviseur personenauto's, Verkoopadviseur personenauto's Worden, Opleidingsniveau Verkoopadviseur personenauto's, Scholing Verkoopadviseur personenauto's, Studie Verkoopadviseur personenauto's, Bijscholing Verkoopadviseur personenauto's, Omscholing Verkoopadviseur personenauto's.

Organisaties waar een verkoopadviseur personenauto's doorgaans werkzaam is

Een Verkoopadviseur Personenauto's werkt in een showroom van een autobedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkoopadviseur personenauto's, Verkoopadviseur personenauto's Worden, Opleidingsniveau Verkoopadviseur personenauto's, Scholing Verkoopadviseur personenauto's, Studie Verkoopadviseur personenauto's, Bijscholing Verkoopadviseur personenauto's, Omscholing Verkoopadviseur personenauto's.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verkoopadviseur personenauto's

Het startsalaris van een Verkoopadviseur Personenauto's is ongeveer €2000 bruto per maand, het eindsalaris ongeveer €3000 per maand. Bovenop dit salaris ontvangt hij een bonus voor iedere verkochte auto. Vaak krijg hij ook een auto van de zaak mee.

Mensen vonden ons op: Salaris Verkoopadviseur personenauto's, Loon Verkoopadviseur personenauto's, Wat verdien je als Verkoopadviseur personenauto's, Salarisschaal Verkoopadviseur personenauto's, Salarisindicatie Verkoopadviseur personenauto's, Bonus Verkoopadviseur personenauto's, CAO Verkoopadviseur personenauto's, Brutoloon Verkoopadviseur personenauto's, Nettoloon Verkoopadviseur personenauto's, Vakantiedagen Verkoopadviseur personenauto's, Pensioen Verkoopadviseur personenauto's.

Competenties, skills & vaardigheden verkoopadviseur personenauto's

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Kennis van auto's
Mensen vonden ons op: Kennis Verkoopadviseur personenauto's, Vaardigheden Verkoopadviseur personenauto's, Attitude Verkoopadviseur personenauto's, Kwalificaties Verkoopadviseur personenauto's, Competentieprofiel Verkoopadviseur personenauto's.

Boeken voor het beroep verkoopadviseur personenauto's

Wil je meer weten over het beroep verkoopadviseur personenauto's? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verkoopadviseur personenauto's bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verkoopadviseur personenauto's te komen.

Geillustreerde oldtimer encyclopedie / personenauto's 1945-1975 | R. de la Rive Box

personenauto's 1945-1975 - Nederlandstalig | Hardcover | 2008

Kunt u zich voorstellen hoeveel automobielfabrieken er sinds 1945 gesloten zijn? Hoeveel merken niet meer bestaan? Pas als u de namen weer tegenkomt, zult u zeggen: "Jawel, zo'n auto had mijn buurman ook." Merken zoals Hundson, Delahaye, Nash, Borgward zu...

Geillustreerde oldtimer encyclopedie / sport- en personenauto's 1886-1940 | R. de la Rive Box

1886-1940 - Nederlandstalig | Hardcover | 2007

In deze Oldtimerencyclopedie vindt u de mooiste, opvallendste, lelijkste en vreemdste auto's terug die vanaf de jaren '80 van de 19e eeuw zijn geproduceerd. U leest over de vele merken die de concurrentieslag niet lang volhielden en na enkele meer of mind...

Personenauto's Het Nieuwe Rijden | VekaBest

Handboek Voor Een Zuinige Veilige Manier Van Autorijden - Nederlandstalig | Paperback | 2009

HET NIEUWE RIJDEN PERSONENWAGENS. Van VekaBest, de marktleider op het gebied van de rijbewijs boeken. Dit is de nieuwste uitgave van het Handboek voor de automobilist voor een zuinige en veilige manier van rijden....

Mensen vonden ons op: boeken voor Verkoopadviseur personenauto's, Verkoopadviseur personenauto's ebooks, boek Verkoopadviseur personenauto's.

Persoonstypen verkoopadviseur personenauto's

De Verkoopadviseur Personenauto's steekt energie in het verkopen van auto's en het overtuigen van klanten. Hierbij is hij optimistisch, ijverig, zelfverzekerd en doelgericht  (Succesvolle werker). 

Hij is ook iemand die ontvankelijk, goedaardig, vriendelijke en diplomatiek kan zijn  (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verkoopadviseur personenauto's, Karakter Verkoopadviseur personenauto's.

Netwerk verkoopadviseur personenauto's

Een Verkoopadviseur Personenauto's probeert een auto te verkopen aan een klant.

Aan de bedrijfsleiding wordt meegedeeld hoe het met de verkoop van auto's gaat.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verkoopadviseur personenauto's, Medewerkers Verkoopadviseur personenauto's.

Is het beroep verkoopadviseur personenauto's iets voor jou?

Zou je graag verkoopadviseur personenauto's willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verkoopadviseur personenauto's bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verkoopadviseur personenauto's, beroepskeuzetest Verkoopadviseur personenauto's, beroep Verkoopadviseur personenauto's kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verkoopadviseur personenauto's

Er zijn veel vacatures te vinden voor Verkoopadvieseur Personenauto's en het is mogelijk om door te groeien naar andere, hogere functies.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verkoopadviseur personenauto's, Promotie mogelijkheden Verkoopadviseur personenauto's, Carriere Verkoopadviseur personenauto's.

Solliciteren op de functie verkoopadviseur personenauto's

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verkoopadviseur personenauto's dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verkoopadviseur personenauto's belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verkoopadviseur personenauto's. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verkoopadviseur personenauto's, CV Verkoopadviseur personenauto's, sollicitatie Verkoopadviseur personenauto's.

Interviews met verkoopadviseur personenauto's

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verkoopadviseur personenauto's

Vacatures verkoopadviseur personenauto's

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkoopadviseur personenauto's? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkoopadviseur personenauto's. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Verkoopadviseur Personenauto's verkoopt auto's aan klanten. Bij het tot standkomen van deze verkoop speelt een groot aantal zaken een rol, dat een Verkoopadviseur Personenauto's onder de knie moet hebben. Hij moet weten wat de wensen zijn van de klant en hierop adequaat kunnen inspelen.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Verkoopadviseur personenauto's

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verkoopadviseur personenauto's' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verkoopadviseur personenauto's

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep