U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verkoper Telecom

Verkoper Telecom worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verkoper Telecom? Lees de functieomschrijving.

Een Verkoper Telecom verricht dezelfde handelingen als een gewoon verkoper en is gespecialiseerd in telecom(producten), wat meestal neerkomt op mobiele telefoons en accessoires. De Verkoper ondersteunt klanten bij het kiezen van een mobiele telefoon die het beste bij hun past en adviseert en informeert hen over o.a. de gebruiksvriendelijkheid, levensduur van de batterij of applicaties. Eventueel kan hij een demonstratie geven van hoe e.e.a. werkt. Ook adviseert hij over passende abonnementen. Aandachtspunten hierbij zijn de belgewoonten van een klant en de mogelijkheden van een telefoon.

De Verkoper zal niet alleen proberen om de klant van dienst te zijn, maar ook om deze ertoe te bewegen een zo groot mogelijk pakket te kopen. Denk hierbij aan een extra internetabonnement of een telefoonverzekering. Het is dan ook van belang dat de Verkoper goed thuis is in de producten die hij verkoopt, zodat hij eenvoudig de juiste producten aan de juiste klant weet aan te bieden.

De Verkoper Telecom heeft een vlotte babbel en weet goed om te gaan met verschillende mensen. Ook klachten weet hij op professionele wijze in ontvangst te nemen en te behandelen.
De verkoopwerkzaamheden houden ook kassahandelingen in en administratieve taken rond het invoeren van klantgegevens en het opstellen van contracten (voor abonnementen). Meer dan in sommige andere winkels loopt de Verkoper door de winkel en zoekt klanten op, in plaats van dat zij hem bij de kassa opzoeken.

De Verkoper rapporteert aan de (assistent) Filiaalmanager.

Mensen vonden ons op: Job Verkoper Telecom, Baan Verkoper Telecom, Verkoper Telecom Worden, Functie-eisen Verkoper Telecom, Verantwoordelijkheden Verkoper Telecom, Functieprofiel Verkoper Telecom, Wat doet een Verkoper Telecom, Werken als Verkoper Telecom.

Verkoper Telecom worden: Opleiding tot verkoper Telecom

De Verkoper Telecom moet minimaal  MBO werk- en denkniveau hebben. Minimaal een jaar verkoopervaring is vaak een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkoper Telecom, Verkoper Telecom Worden, Opleidingsniveau Verkoper Telecom, Scholing Verkoper Telecom, Studie Verkoper Telecom, Bijscholing Verkoper Telecom, Omscholing Verkoper Telecom.

Organisaties waar een verkoper Telecom doorgaans werkzaam is

 • Winkels en  Bedrijven in Telecom
 • Warenhuizen
 • Beurzen
 • Helpdesk
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkoper Telecom, Verkoper Telecom Worden, Opleidingsniveau Verkoper Telecom, Scholing Verkoper Telecom, Studie Verkoper Telecom, Bijscholing Verkoper Telecom, Omscholing Verkoper Telecom.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verkoper Telecom

Het salaris van een Verkoper begint ongeveer rond de €1350 en kan oplopen tot ca. €3020 bruto per maand. Ervaring, opleiding en leeftijd zijn van invloed op het salaris.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen en korting op producten.

Mensen vonden ons op: Salaris Verkoper Telecom, Loon Verkoper Telecom, Wat verdien je als Verkoper Telecom, Salarisschaal Verkoper Telecom, Salarisindicatie Verkoper Telecom, Bonus Verkoper Telecom, CAO Verkoper Telecom, Brutoloon Verkoper Telecom, Nettoloon Verkoper Telecom, Vakantiedagen Verkoper Telecom, Pensioen Verkoper Telecom.

Competenties, skills & vaardigheden verkoper telecom

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Luisteren
 • Doorzettingsvermogen
 • Commercieel inzicht
 • Kennis van producten en abonnementen
Mensen vonden ons op: Kennis Verkoper Telecom, Vaardigheden Verkoper Telecom, Attitude Verkoper Telecom, Kwalificaties Verkoper Telecom, Competentieprofiel Verkoper Telecom.

Boeken voor het beroep verkoper telecom

Wil je meer weten over het beroep verkoper telecom? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verkoper telecom bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verkoper telecom te komen.

Verkoper & verkoop | A.A.M.. Tak

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789001652357 | 475 pagina's

Verkoper & verkoop 2e druk is een boek van A.A.M.. Tak uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001652357 In Verkoper en verkoop komen de theorie en de praktijk van verkopen in gelijke mate aan bod. Praktische voorbeelden en handige checklists ma...

Flow en de kunst van het zakendoen | Jan Bommerez

zeven vitale inzichten voor verkopers, ondernemers en managers - Nederlands | Druk: 13 | Paperback | 9789460001994 | 349 pagina's

Flow en de kunst van het zakendoen 13e druk is een boek van Jan Bommerez uitgegeven bij Uitgeverij Multilibris. ISBN 9789460001994 FLOW kan kortweg omschreven worden als: 'de optimale staat van ervaring'. Dit houdt in dat hij die in FLOW is, zich gelukkig...

Verkoper | Ovd Educatieve Uitgeverij

goederen ontvangen en verwerken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461717979

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Mensen vonden ons op: boeken voor Verkoper Telecom, Verkoper Telecom ebooks, boek Verkoper Telecom.

Persoonstypen verkoper Telecom

De Verkoper Telecom moet leergierig zijn, omdat hij op de hoogte moet zijn van alle ontwikkelingen binnen de telecom. Hij moet uit alle informatie het meest bruikbare weten te halen en dit inzetten bij het verkopen van producten en het overtuigen van potentiële klanten (Waarnemer).

Verder moet hij energiek zijn, zodat hij zoveel mogelijk klanten kan helpen in een zo'n kort mogelijke tijd, zonder dat hierbij de kwaliteit van de dienstverlening in het geding komt. Hij heeft een commerciële instelling en is gedreven in het behalen van (zoveel mogelijk) verkoopsuccessen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verkoper Telecom, Karakter Verkoper Telecom.

Netwerk verkoper Telecom

De Verkoper moet alles wat van belang is rapporteren aan de filiaalmanager. Hij is constant in contact met zijn klanten. Door goed te adviseren, aandacht te hebben voor de klant en deskundig over te komen zorgt hij dat klanten tevreden zijn en terug zullen komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verkoper Telecom, Medewerkers Verkoper Telecom.

Is het beroep verkoper Telecom iets voor jou?

Zou je graag verkoper Telecom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verkoper Telecom bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verkoper Telecom, beroepskeuzetest Verkoper Telecom, beroep Verkoper Telecom kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verkoper Telecom

Het aantal openstaande vacatures is vrij groot. De eisen waar de Verkoper aan moet voldoen zijn gering. Dit samen zorgt ervoor dat het arbeidsmarktperspectief voor de Verkoper in de Telecom gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een hoger salaris of een hogere functie. Denk daarbij aan assistent filiaalmanager of filiaalmanager. Het aantal jaar ervaring en de verkoopcijfers hebben een grote rol in de doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score verkoper Telecom

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verkoper Telecom. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verkoper Telecom, Promotie mogelijkheden Verkoper Telecom, Carriere Verkoper Telecom.

Solliciteren op de functie verkoper Telecom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verkoper Telecom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verkoper Telecom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verkoper Telecom. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verkoper Telecom, CV Verkoper Telecom, sollicitatie Verkoper Telecom.

Interviews met verkoper Telecom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verkoper Telecom

Vacatures verkoper telecom

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkoper Telecom? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkoper Telecom. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Verkoper Telecom verricht dezelfde handelingen als een gewoon verkoper en is gespecialiseerd in telecom(producten), wat meestal neerkomt op mobiele telefoons en accessoires. De Verkoper ondersteunt klanten bij het kiezen van een mobiele telefoon die het beste bij hun past en adviseert en informeert hen over o.a. de gebruiksvriendelijkheid, levensduur van de batterij of applicaties.

Beoordeling Verkoper Telecom

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verkoper Telecom' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verkoper Telecom

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep