U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vermogensbeheerder

Vermogensbeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vermogensbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een Vermogensbeheerder belegt in opdracht (een deel van) het vermogen van zijn cliënten. De mate van vrijheid die hij hierin heeft wordt vooraf besproken en vastgelegd. Een Vermogensbeheerder werkt voornamelijk zelfstandig en zal dus zelf cliënten moeten werven en een beleggingsportefeuille opzetten.

Vermogensbeheer kan zowel individueel als collectief geregeld zijn. Welvarende individuen hebben vaak eigen Vermogensbeheerders die steeds specifieke keuzes maken rond beleggen en investeren van het vermogen van hun cliënt. Het is ook mogelijk om collectief vermogen door een Vermogensbeheerder te laten beheren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een pensioenfonds.

Om de juiste keuzes voor klanten te kunnen maken  en nieuwe klanten te werven heeft de Vermogensbeheerder een uitgebreid netwerk van financiële en particuliere contacten. Hoewel de kern van zijn taak vermogensbeheer behelst, zal de Vermogensbeheerder ook veel tijd kwijt zijn aan het maken van contacten, onderhandelen met (toekomstige) klanten en met het overtuigen van mensen. Financiële kennis alleen is dan ook niet genoeg.

Elke organisatie voor vermogensbeheer heeft een eigen manier van werken, waardoor de functie van de Vermogensbeheerder inhoudelijk kan verschillen. In sommige functies is men enkel bezig met het werven van nieuwe klanten, terwijl in andere functies het meewerken aan beleggingsbeleid lange termijn denken vereist. Steeds geldt dat de klant centraal staat en dat het vermogen van de klant moet groeien.

Mensen vonden ons op: Job Vermogensbeheerder, Baan Vermogensbeheerder, Vermogensbeheerder Worden, Functie-eisen Vermogensbeheerder, Verantwoordelijkheden Vermogensbeheerder, Functieprofiel Vermogensbeheerder, Wat doet een Vermogensbeheerder, Werken als Vermogensbeheerder.

Vermogensbeheerder worden: Opleiding tot vermogensbeheerder

Om Vermogensbeheerder te kunnen worden is het nodig om een HBO of WO diploma te hebben in de richting van Economie of Financiën. Na zo'n opleiding is het aan te raden om eerst ervaring op te doen, bijvoorbeeld als beleggingsmanager en om je bij het DSI (Dutch Securities Institute) te registreren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vermogensbeheerder, Vermogensbeheerder Worden, Opleidingsniveau Vermogensbeheerder, Scholing Vermogensbeheerder, Studie Vermogensbeheerder, Bijscholing Vermogensbeheerder, Omscholing Vermogensbeheerder.

Organisaties waar een vermogensbeheerder doorgaans werkzaam is

Een Vermogensbeheerder werkt bij een bureau voor vermogensbeheer, zelfstandig of bij een particuliere bank. In sommige gevallen, vooral als men met collectief vermogen te maken heeft, kan het zijn dat de Vermogensbeheerder voor een staatsbank of andere overheidsorganisatie komt te werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vermogensbeheerder, Vermogensbeheerder Worden, Opleidingsniveau Vermogensbeheerder, Scholing Vermogensbeheerder, Studie Vermogensbeheerder, Bijscholing Vermogensbeheerder, Omscholing Vermogensbeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vermogensbeheerder

Een Vermogensbeheerder is zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van klanten, waarbij hij zelf steeds een percentage van de gemaakte winst opstrijkt. Hoewel het gewone salaris tussen de ca. €3000 en €4000 per maand ligt, kan het werkelijke inkomen dus veel hoger liggen. Verder worden Vermogensbeheerders over het algemeen gestimuleerd om verdere opleidingen te volgen en zijn de overige arbeidsvoorwaarden goed geregeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Vermogensbeheerder, Loon Vermogensbeheerder, Wat verdien je als Vermogensbeheerder, Salarisschaal Vermogensbeheerder, Salarisindicatie Vermogensbeheerder, Bonus Vermogensbeheerder, CAO Vermogensbeheerder, Brutoloon Vermogensbeheerder, Nettoloon Vermogensbeheerder, Vakantiedagen Vermogensbeheerder, Pensioen Vermogensbeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden vermogensbeheerder

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Anticiperen
 • Sterke drive
 • Enthousiasmeren
Mensen vonden ons op: Kennis Vermogensbeheerder, Vaardigheden Vermogensbeheerder, Attitude Vermogensbeheerder, Kwalificaties Vermogensbeheerder, Competentieprofiel Vermogensbeheerder.

Boeken voor het beroep vermogensbeheerder

Wil je meer weten over het beroep vermogensbeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vermogensbeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vermogensbeheerder te komen.

Vermogensbeheer | D. Busch

monografieen bw - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013126396

Vermogensbeheer 1e druk is een boek van Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013126396 In deze monografie staat de civielrechtelijke regulering van vermogensbeheer en de daarbij betrokken vermogensbeheerder centraal. Vermogensbeheerders zijn als uitgan...

Beleggingsleer en Vermogensbeheer | Wolters Kluwer Nederland B.V.

theorie en praktijk - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789013017618 | 417 pagina's

Steeds meer organisaties én individuen verdienen geld met beleggen. Vanzelfsprekend willen beleggers hun beleggingen makkelijk kunnen volgen en controleren. Dit kan nu dankzij een steeds populairdere benadering uit de beleggingstheorie, namelijk “beleggin...

Het Pensioenfonds Als Vermogensbeheerder | R.H. Maatman

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789013017519 | 310 pagina's

Aan het pensioenfonds worden door werkgevers en werknemers gelden toevertrouwd ter verzekering van pensioenen. Het pensioenfonds moet de gelden beleggen en de beleggingen beheren. Het pensioenfonds belegt niet voor zichzelf. De beleggingsresultaten komen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Vermogensbeheerder, Vermogensbeheerder ebooks, boek Vermogensbeheerder.

Persoonstypen vermogensbeheerder

De Vermogensbeheerder is erop gericht om het mensen naar de zin te maken, omdat er zo nieuwe klanten binnengehaald worden. Om klanten binnen te halen, creëert de Vemogensbeheerder een netwerk van mensen om zich heen van waaruit kennis en klandizie gevonden kan worden. Om dit netwerk en de klanten te houden is het nodig dat de Vermogensbeheerder communicatief sterk is en anderen goed weet te overtuigen. Ook betekent dit dat de Vermogensbeheerder aan een verscheidenheid van activiteiten deel moet nemen en dus erg afwisselend werk doet (Levensgenieter).

Wanneer de klant winst maakt maakt de Vermogensbeheerder dat zelf ook. Zo speelt hij een tactisch spel om de klant aan te houden en diens geld te gebruiken om winst te maken, waarbij allemaal opgebouwde netwerken van pas komen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vermogensbeheerder, Karakter Vermogensbeheerder.

Netwerk vermogensbeheerder

De Vermogensbeheerder heeft met veel mensen te maken, maar voornamelijk met klanten.  Daarnaast overlegt hij met adviseurs, zowel binnen als buiten het bedrijf, die over beleggen andere zaken kunnen adviseren. Intern heeft de Vermogensbeheerder vooral met de manager te maken, die het beleggingsbeleid overziet. De ondersteunende taken, zoals het daadwerkelijk beleggen of overschrijven van geld worden door personeel uitgevoerd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vermogensbeheerder, Medewerkers Vermogensbeheerder.

Is het beroep vermogensbeheerder iets voor jou?

Zou je graag vermogensbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vermogensbeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vermogensbeheerder, beroepskeuzetest Vermogensbeheerder, beroep Vermogensbeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vermogensbeheerder

De functie Vermogensbeheerder is een doorgroeipositie, waar mensen vanuit andere positie naar door stromen. Hierdoor lijkt de arbeidsmarkt niet gunstig, maar kan dat binnen een organisatie heel anders zijn. Ook heeft men de mogelijkheid om zelf een bedrijf op te starten als Vermogensbeheerder. Binnen een organisatie kan men van een positie als Vermogensbeheerder verder doorgroeien naar partner, of een managementpositie.

Arbeidsmarktperspectief score vermogensbeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vermogensbeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vermogensbeheerder, Promotie mogelijkheden Vermogensbeheerder, Carriere Vermogensbeheerder.

Solliciteren op de functie vermogensbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vermogensbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vermogensbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vermogensbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vermogensbeheerder, CV Vermogensbeheerder, sollicitatie Vermogensbeheerder.

Interviews met vermogensbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vermogensbeheerder

Vacatures vermogensbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Vermogensbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vermogensbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Vermogensbeheerder belegt in opdracht (een deel van) het vermogen van zijn cliënten. De mate van vrijheid die hij hierin heeft wordt vooraf besproken en vastgelegd. Een Vermogensbeheerder werkt voornamelijk zelfstandig en zal dus zelf cliënten moeten werven en een beleggingsportefeuille opzetten.

Beoordeling Vermogensbeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vermogensbeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vermogensbeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep