Verpleegkundige Endoscopie afdeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige Endoscopie afdeling? Lees de functieomschrijving.


Een verpleegkundige op de Endoscopie afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Endoscopie afdeling. Deze patiënten moeten allemaal een onderzoek ondergaan door middel van een endoscoop die in hun lichaam gebracht wordt en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Baan Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Verpleegkundige Endoscopie afdeling Worden, Functie-eisen Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Functieprofiel Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Wat doet een Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Werken als Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Verpleegkundige Endoscopie afdeling worden: Opleiding tot verpleegkundige Endoscopie afdeling

 

Om verpleegkundige op de Endoscopie te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Verpleegkundige Endoscopie afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Scholing Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Studie Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Omscholing Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Organisaties waar een verpleegkundige Endoscopie afdeling doorgaans werkzaam is

 


De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Verpleegkundige Endoscopie afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Scholing Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Studie Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Omscholing Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Endoscopie afdeling

 

De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Maag-Darm-Lever, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Loon Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Wat verdien je als Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Salarisschaal Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Salarisindicatie Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Bonus Verpleegkundige Endoscopie afdeling, CAO Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Brutoloon Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Nettoloon Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Vakantiedagen Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Pensioen Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige endoscopie afdeling

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Vaardigheden Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Attitude Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Kwalificaties Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Competentieprofiel Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Boeken voor het beroep verpleegkundige endoscopie afdeling

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige endoscopie afdeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige endoscopie afdeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige endoscopie afdeling te komen.

Zorggericht - Afdeling Duizendschoon | J. Korhorn

werkboek voor kwalificatieniveau 3, deelkwalificatie 309 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789031335206 | 68 pagina's

Zorgcategorie: Geriatrische zorgvrager Setting: WoonzorgcentrumKorte inhoud: De afdeling Duizendschoon is een afdeling in een verpleeghuis. De bewoners hebben psychogeriatrische problemen. Ze kunnen niet meer thuis wonen. Bij een blijvende opname wordt de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Verpleegkundige Endoscopie afdeling ebooks, boek Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Persoonstypen verpleegkundige Endoscopie afdeling

 

 

De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Karakter Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Netwerk verpleegkundige Endoscopie afdeling

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Endoscopie afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Endoscopie afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Medewerkers Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Is het beroep verpleegkundige Endoscopie afdeling iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige Endoscopie afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige Endoscopie afdeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verpleegkundige Endoscopie afdeling, beroepskeuzetest Verpleegkundige Endoscopie afdeling, beroep Verpleegkundige Endoscopie afdeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Endoscopie afdeling

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Endoscopie afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Endoscopie afdeling. Als de verpleegkundige op de Endoscopie afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige Endoscopie afdeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige Endoscopie afdeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige Endoscopie afdeling, Carriere Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Solliciteren op de functie verpleegkundige Endoscopie afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige Endoscopie afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige Endoscopie afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige Endoscopie afdeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verpleegkundige Endoscopie afdeling, CV Verpleegkundige Endoscopie afdeling, sollicitatie Verpleegkundige Endoscopie afdeling.

Interviews met verpleegkundige Endoscopie afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verpleegkundige Endoscopie afdeling

 • Verpleegkundige op de Neurologie afdeling
 • Verpleegkundige op de Oncologie afdeling
 • Verpleegkundige op de KNO afdeling

Overzicht

Vacatures verpleegkundige endoscopie afdeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige Endoscopie afdeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige Endoscopie afdeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een verpleegkundige op de Endoscopie afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Endoscopie afdeling. Deze patiënten moeten allemaal een onderzoek ondergaan door middel van een endoscoop die in hun lichaam gebracht wordt en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Endoscopie afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft.

Beoordeling Verpleegkundige Endoscopie afdeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Endoscopie afdeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Endoscopie afdeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep