Verpleegkundige Hartbewaking afdeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige Hartbewaking afdeling? Lees de functieomschrijving.


Een verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Hartbewaking afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een afwijking aan hun en hebben hier continue intensieve bewaking voor nodig om meteen in te grijpen als het nodig is. De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Baan Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Verpleegkundige Hartbewaking afdeling Worden, Functie-eisen Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Functieprofiel Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Wat doet een Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Werken als Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Verpleegkundige Hartbewaking afdeling worden: Opleiding tot verpleegkundige Hartbewaking afdeling

 

Om verpleegkundige op de Hartbewaking te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Verpleegkundige Hartbewaking afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Scholing Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Studie Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Omscholing Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Organisaties waar een verpleegkundige Hartbewaking afdeling doorgaans werkzaam is

 

De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Verpleegkundige Hartbewaking afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Scholing Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Studie Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Omscholing Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Hartbewaking afdeling

 

 

De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Maag-Darm-Lever, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Loon Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Wat verdien je als Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Salarisschaal Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Salarisindicatie Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Bonus Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, CAO Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Brutoloon Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Nettoloon Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Vakantiedagen Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Pensioen Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige hartbewaking afdeling

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Vaardigheden Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Attitude Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Kwalificaties Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Competentieprofiel Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Boeken voor het beroep verpleegkundige hartbewaking afdeling

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige hartbewaking afdeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige hartbewaking afdeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige hartbewaking afdeling te komen.

Zorggericht - Afdeling Duizendschoon | J. Korhorn

werkboek voor kwalificatieniveau 3, deelkwalificatie 309 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789031335206 | 68 pagina's

Zorgcategorie: Geriatrische zorgvrager Setting: WoonzorgcentrumKorte inhoud: De afdeling Duizendschoon is een afdeling in een verpleeghuis. De bewoners hebben psychogeriatrische problemen. Ze kunnen niet meer thuis wonen. Bij een blijvende opname wordt de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Verpleegkundige Hartbewaking afdeling ebooks, boek Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Persoonstypen verpleegkundige Hartbewaking afdeling

 

 

De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Karakter Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Netwerk verpleegkundige Hartbewaking afdeling

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Hartbewaking afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Hartbewaking afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Medewerkers Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Is het beroep verpleegkundige Hartbewaking afdeling iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige Hartbewaking afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige Hartbewaking afdeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, beroepskeuzetest Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, beroep Verpleegkundige Hartbewaking afdeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Hartbewaking afdeling

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Hartbewaking afdeling. Als de verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige Hartbewaking afdeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige Hartbewaking afdeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, Carriere Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Solliciteren op de functie verpleegkundige Hartbewaking afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige Hartbewaking afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige Hartbewaking afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige Hartbewaking afdeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, CV Verpleegkundige Hartbewaking afdeling, sollicitatie Verpleegkundige Hartbewaking afdeling.

Interviews met verpleegkundige Hartbewaking afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verpleegkundige Hartbewaking afdeling

 • Verpleegkundige op de Neurologie afdeling
 • Verpleegkundige op de Oncologie afdeling
 • Verpleegkundige op de KNO afdeling

Overzicht

Vacatures verpleegkundige hartbewaking afdeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige Hartbewaking afdeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige Hartbewaking afdeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Hartbewaking afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een afwijking aan hun en hebben hier continue intensieve bewaking voor nodig om meteen in te grijpen als het nodig is. De verpleegkundige op de Hartbewaking afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft.

Beoordeling Verpleegkundige Hartbewaking afdeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Hartbewaking afdeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Hartbewaking afdeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep