Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling? Lees de functieomschrijving.

 

Een verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Interne geneeskunde  afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een aandoening in de inwendige organen en liggen daarom op deze afdeling.  De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.

Tevens neemt de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Baan Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling Worden, Functie-eisen Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Functieprofiel Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Wat doet een Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Werken als Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling worden: Opleiding tot verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

 

Om verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling  te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Scholing Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Studie Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Omscholing Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Organisaties waar een verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling doorgaans werkzaam is

 

De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Scholing Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Studie Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Omscholing Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

 

De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Maag-Darm-Lever, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Loon Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Wat verdien je als Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Salarisschaal Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Salarisindicatie Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Bonus Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, CAO Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Brutoloon Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Nettoloon Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Vakantiedagen Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Pensioen Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige interne geneeskunde afdeling

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Vaardigheden Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Attitude Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Kwalificaties Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Competentieprofiel Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Boeken voor het beroep verpleegkundige interne geneeskunde afdeling

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige interne geneeskunde afdeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige interne geneeskunde afdeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige interne geneeskunde afdeling te komen.

Interne geneeskunde | J.T.E. de Jong

basiswerk v&v, niveau 5 - Nederlands | Druk: 5th | Hardcover | 9789031349654 | 453 pagina's

Interne geneeskunde 5e druk is een boek van J.T.E. de Jong uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031349654 Om op professionele en verantwoorde wijze verpleegkundige zorg te kunnen verlenen moet een hbo-verpleegkundige beschikken over gedegen ke...

Basiswerk V&V 4 - Interne geneeskunde en chirurgie | IJ.D. Jungen

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789031349753 | 626 pagina's

Interne geneeskunde en chirurgie sluit aan op de basiswerken Anatomie en fysiologie en Algemene ziekteleer. In deze boeken wordt de basis gelegd voor een goed begrip van de interne en chirurgische ziektebeelden. Om op verantwoorde wijze verpleegkundige zo...

Interne geneeskunde en chirurgie | IJ.D. Jungen

Nederlands | Druk: 3 | Hardcover | 9789031391967 | 606 pagina's

Interne geneeskunde en chirurgie 1e druk is een boek van IJ.D. Jungen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031391967 Het boek begint met het hoofdstuk medisch meedenken. Bij alle onderdelen van het diagnostisch proces spelen verpleegkundigen e...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling ebooks, boek Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Persoonstypen verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

 

De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Karakter Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Netwerk verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Interne geneeskunde  afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Interne geneeskunde  afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Medewerkers Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Is het beroep verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, beroepskeuzetest Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, beroep Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Interne geneeskunde  afdeling. Als de verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig.
 

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, Carriere Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Solliciteren op de functie verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, CV Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling, sollicitatie Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling.

Interviews met verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

 • Verpleegkundige op de KNO afdeling
 • Verpleegkundige op de Oncologie afdeling
 • Verpleegkundige op de Kindergeneeskunde afdeling

Overzicht

Vacatures verpleegkundige interne geneeskunde afdeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Interne geneeskunde  afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een aandoening in de inwendige organen en liggen daarom op deze afdeling.  De verpleegkundige op de Interne geneeskunde  afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft.

Beoordeling Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Interne geneeskunde afdeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Zou je deze opleiding ook kunnen volgen na het behalen van je doktersassistente opleiding? 

Door: M

Reageer op dit beroep