Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling? Lees de functieomschrijving.

 

Een verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Plastische Chirurgie  afdeling. Deze patiënten willen allemaal een esthetische en/of functionele ingreep laten doen en komen daarom op deze afdeling terecht.  De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Baan Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling Worden, Functie-eisen Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Functieprofiel Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Wat doet een Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Werken als Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling worden: Opleiding tot verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

 

Om verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling  te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Scholing Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Studie Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Omscholing Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Organisaties waar een verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling doorgaans werkzaam is

 

De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Scholing Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Studie Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Omscholing Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

 

De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Maag-Darm-Lever, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Loon Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Wat verdien je als Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Salarisschaal Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Salarisindicatie Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Bonus Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, CAO Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Brutoloon Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Nettoloon Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Vakantiedagen Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Pensioen Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige plastische chirurgie afdeling

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Vaardigheden Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Attitude Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Kwalificaties Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Competentieprofiel Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Boeken voor het beroep verpleegkundige plastische chirurgie afdeling

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige plastische chirurgie afdeling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige plastische chirurgie afdeling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige plastische chirurgie afdeling te komen.

Plastische en reconstructieve chirurgie / druk 2 | Els Gerritsen

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789035226616 | 214 pagina's

De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. Elk deel in de reeks h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling ebooks, boek Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Persoonstypen verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

 

De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Karakter Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Netwerk verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Plastische Chirurgie  afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Plastische Chirurgie  afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Medewerkers Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Is het beroep verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, beroepskeuzetest Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, beroep Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Plastische Chirurgie  afdeling. Als de verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, Carriere Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Solliciteren op de functie verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, CV Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling, sollicitatie Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling.

Interviews met verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

 • Verpleegkundige op de KNO afdeling
 • Verpleegkundige op de Oncologie afdeling
 • Verpleegkundige op de Kindergeneeskunde afdeling

Overzicht

Vacatures verpleegkundige plastische chirurgie afdeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Plastische Chirurgie  afdeling. Deze patiënten willen allemaal een esthetische en/of functionele ingreep laten doen en komen daarom op deze afdeling terecht.  De verpleegkundige op de Plastische Chirurgie  afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft.

Beoordeling Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Plastische Chirurgie afdeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep