Verpleegkundige in een verzorgingshuis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige in een verzorgingshuis? Lees de functieomschrijving.

Een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis ondersteunt ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. De Verpleegkundige biedt aanvullende zorg en stimuleert de cliënt om dingen zo lang mogelijk zelfstandig te doen. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt.

De Verpleegkundige helpt bij de lichamelijke verzorging van de cliënt (bijvoorbeeld wassen), bij het aankleden en zo nodig bij het eten. Als een cliënt een afspraak heeft helpt de Verpleegkundige om op tijd aanwezig te zijn. Niet alle ouderen kunnen aangeven wat ze nodig hebben, waardoor de Verpleegkundige goed moeten kunnen observeren en interpreteren om erachter te komen wat er nodig is. Andere taken van een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis zijn het toedienen van medicijnen, het monitoren van medicijngebruik en het in de gaten houden van de gezondheidssituatie van de patiënten. De Verpleegkundige moet daarnaast een vertrouwensband op bouwen met de cliënten om een veilige sfeer voor hen te creëeren. Het is belangrijk dat de Verpleegkundige stressbestendig en besluitvaardig is. In stresssituaties moet de verpleegkundige adequaat reageren en de juiste mensen waarschuwen. Daarnaast moet hij soms terminale zorg verlenen.

Naast de verzorgende taken moet een Verpleegkundige ook administratieve zaken bijhouden en onderhoudt hij contacten met artsen en professionals als psychologen. De Verpleegkundige is ook een aanspreek punt voor familieleden

Een Verpleegkundige kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond als weekenddiensten.

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Baan Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Verpleegkundige in een verzorgingshuis Worden, Functie-eisen Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Functieprofiel Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Wat doet een Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Werken als Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Verpleegkundige in een verzorgingshuis worden: Opleiding tot verpleegkundige in een verzorgingshuis

Om een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt. Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt 4 jaar.

Na je opleiding kun je in verschillende sectoren van de verpleegkunde terecht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie, verpleeghuizen, de GGD, de kraamzorg en de gehandicaptenzorg.Je zou je ook nog verder kunnen specialiseren in bijvoorbeeld ouderenzorg of als specialist chronisch zieken.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende cursussen en bijscholingen om je vaardigheden te verbeteren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Verpleegkundige in een verzorgingshuis Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Scholing Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Studie Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Bijscholing Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Omscholing Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Organisaties waar een verpleegkundige in een verzorgingshuis doorgaans werkzaam is

 • Verzorgingshuis
 • Woonzorgcomplex
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Verpleegkundige in een verzorgingshuis Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Scholing Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Studie Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Bijscholing Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Omscholing Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige in een verzorgingshuis

Een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis verdient ongeveer tussen de €1680 en €2730.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag die tussen de 22 en 60 % van je salaris ligt
Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Loon Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Wat verdien je als Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Salarisschaal Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Salarisindicatie Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Bonus Verpleegkundige in een verzorgingshuis, CAO Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Brutoloon Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Nettoloon Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Vakantiedagen Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Pensioen Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige in een verzorgingshuis

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Empathisch vermogen
 • Geduld
 • Observeren
 • Kennis van symptomen en ziektebeelden
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Vaardigheden Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Attitude Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Kwalificaties Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Competentieprofiel Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Boeken voor het beroep verpleegkundige in een verzorgingshuis

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige in een verzorgingshuis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige in een verzorgingshuis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige in een verzorgingshuis te komen.

Met hoofd en hart | Christie Watson

Liefdevolle ervaringen van een verpleegkundige - Nederlandstalig | Hardcover | 9789402701050 | 320

"Een indringend boek over leven en dood. Zo mooi geschreven dat het je de adem beneemt.' Ruby Wax Na meer dan twintig jaar op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deur...

Zakboek verpleegkundige diagnosen | Lynda Juall Carpenito-Moyet

Nederlandstalig | Paperback | 2012 | 9789001886752

Zakboek verpleegkundige diagnosen 1e druk is een boek van Lynda Juall Carpenito-Moyet uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001886752 De ontwikkelingen van verpleegkundige diagnosen in de Verenigde Staten gaan steeds door, waardoor een nieuwe ...

ProActive Nursing: klinische problematiek inzichtelijk | Marc Bakker

Observeren, analyseren en communiceren - Nederlandstalig | Paperback | 9789058758620 | 440

ProActive Nursing: klinische problematiek inzichtelijk 2e druk is een boek van Marc Bakker uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789058758620 'Hoe gaat het?' Deze vraag stellen verpleegkundigen de hele dag door. Maar hoe beoordelen zij profession...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Verpleegkundige in een verzorgingshuis ebooks, boek Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Persoonstypen verpleegkundige in een verzorgingshuis

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je cliënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijik om moet gaan met de gegevens van je cliënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Karakter Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Netwerk verpleegkundige in een verzorgingshuis

Je werkt voornamelijk zelfstandig maar je houdt zowel contact met de arts van de cliënt alsook professionals als fysiotherapeuten en logopedisten die betrokken zijn bij de behandeling. Er wordt dan overlegd over allerlei zaken die betrekking hebben op de cliënt, zoals medicijngebruik. Daarnaast onderhoud je ook contacten met de familie van de cliënt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Medewerkers Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Is het beroep verpleegkundige in een verzorgingshuis iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige in een verzorgingshuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige in een verzorgingshuis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verpleegkundige in een verzorgingshuis, beroepskeuzetest Verpleegkundige in een verzorgingshuis, beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige in een verzorgingshuis

 Door de vergrijzing blijft het de vraag naar Verpleegkundigen in Verzorgingshuizen groot.

 

Je kunt bijscholingen volgen zodat je een managementfunctie op je kunt nemen. Daarnaast zou je hoofdverpleegkundige of coördinator kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige in een verzorgingshuis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige in een verzorgingshuis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige in een verzorgingshuis, Carriere Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Solliciteren op de functie verpleegkundige in een verzorgingshuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige in een verzorgingshuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige in een verzorgingshuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige in een verzorgingshuis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verpleegkundige in een verzorgingshuis, CV Verpleegkundige in een verzorgingshuis, sollicitatie Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Interviews met verpleegkundige in een verzorgingshuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures verpleegkundige in een verzorgingshuis

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige in een verzorgingshuis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis ondersteunt ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. De Verpleegkundige biedt aanvullende zorg en stimuleert de cliënt om dingen zo lang mogelijk zelfstandig te doen. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt.

Beoordeling Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep