U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vertaler Localisation

Vertaler Localisation worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vertaler Localisation? Lees de functieomschrijving.

Localisation is het aanpassen van een product om het beter te laten aansluiten bij een nieuwe markt. Dit heeft betrekking op het vertalen van de tekst en het bewerken van culturele elementen zodat het zal aansluiten bij de behoeften en ideeën van een andere locale. Een locale bestaat uit een groep mensen met een gedeelde taal en culturele achtergrond. Dit kan een bepaald land, een regio of subgroep zijn. Localisation is dus een vorm van vertalen, waarbij kennis van de target cultuur extreem belangrijk is. Belangrijke culturele overwegingen zijn o.a. spreekwoorden en gezegden, symbolen, munteenheden, maateenheden, notatiewijze van data en nummers, locale kleursymboliek, fonts, sneltoetsen, culturele connotaties van bijvoorbeeld productnamen en sociale verhoudingen zoals bijvoorbeeld tussen man en vrouw.

 

Naast het vertalen van de tekst en het cultureel aanpassen van het product is een Vertaler Localisation ook verantwoordelijk voor het terminologiebeleid, de pagina lay-out en het redigeren en proeflezen van het product. Localisation is een relatief nieuwe industrie en is voornamelijk gerelateerd aan software producten, games en websites. Een Vertaler Localisation kan op veel verschillende soorten projecten worden ingezet.

 

Localisation wordt ook wel afgekort als L10n (een L gevolgd door tien letter en eindigend op een n). Het is nauw verbonden met internationalisation (i18n), waarbij producten bij voorbaat zo worden ontworpen dat ze gemakkelijk gelocaliseerd kunnen worden voor verschillende markten. 

Mensen vonden ons op: Job Vertaler Localisation, Baan Vertaler Localisation, Vertaler Localisation Worden, Functie-eisen Vertaler Localisation, Verantwoordelijkheden Vertaler Localisation, Functieprofiel Vertaler Localisation, Wat doet een Vertaler Localisation, Werken als Vertaler Localisation.

Vertaler Localisation worden: Opleiding tot vertaler Localisation

Naast een diepgaande kennis van culturele gebruiken en waarden is een uitstekende beheersing van de brontaal (of source language) en doeltaal (of target language) essentieel. Het is gebruikelijk dat de Vertaler Localisation uit een tweede taal naar de moedertaal toe vertaald. Naast een goede taalvaardigheid in de eigen taal is doorgaans een opleiding op HBO of universitair niveau vereist in de tweede taal of in vertalen.

 

Sommige vertaalopleidingen leggen meer de nadruk op literair vertalen, maar er zijn ook instituten die zich richten op de technologische toepassingen van vertalen. De laatste is relevanter voor een Vertaler Localisation. Voor een Vertaler Localisation is kennis van vertaaltools en affiniteit met software een pre. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vertaler Localisation, Vertaler Localisation Worden, Opleidingsniveau Vertaler Localisation, Scholing Vertaler Localisation, Studie Vertaler Localisation, Bijscholing Vertaler Localisation, Omscholing Vertaler Localisation.

Organisaties waar een vertaler Localisation doorgaans werkzaam is

Een Vertaler Localisation werkt vooral met software producten, games en websits. Dit kan op projectbasis zijn of in een full-time betrekking. Door de immense groei in vraag naar localisation door globalisering zoeken veel grote organisaties Vertalers voor Localisation. Een Vertaler Localisation kan ook bij een vertaalbureau aan de slag die localisation opdrachten aanneemt.

  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vertaler Localisation, Vertaler Localisation Worden, Opleidingsniveau Vertaler Localisation, Scholing Vertaler Localisation, Studie Vertaler Localisation, Bijscholing Vertaler Localisation, Omscholing Vertaler Localisation.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vertaler Localisation

Het salaris van een Vertaler Localisation is sterk afhankelijk van de werkgever en de hoeveelheid ervaring die de Vertaler heeft. Als een Vertaler Localisation freelance werkt, hangt het af van de opdrachtgevers en kan inkomen onregelmatig zijn. Een Vertaler Localisation kan ongeveer uitgaan van een maandsalaris tussen de €2200 en de €3300. 

Mensen vonden ons op: Salaris Vertaler Localisation, Loon Vertaler Localisation, Wat verdien je als Vertaler Localisation, Salarisschaal Vertaler Localisation, Salarisindicatie Vertaler Localisation, Bonus Vertaler Localisation, CAO Vertaler Localisation, Brutoloon Vertaler Localisation, Nettoloon Vertaler Localisation, Vakantiedagen Vertaler Localisation, Pensioen Vertaler Localisation.

Competenties, skills & vaardigheden vertaler localisation

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Vertaler Localisation, Vaardigheden Vertaler Localisation, Attitude Vertaler Localisation, Kwalificaties Vertaler Localisation, Competentieprofiel Vertaler Localisation.

Boeken voor het beroep vertaler localisation

Wil je meer weten over het beroep vertaler localisation? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vertaler localisation bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vertaler localisation te komen.

Gouden vertaalregels | Paul Claes

tips voor beginnende (en andere) vertalers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460043482 | 190 pagina's

Gouden vertaalregels 1e druk is een boek van Paul Claes uitgegeven bij Vantilt. ISBN 9789460043482 Alle vertalers die vandaag de dag aan de slag gaan, moeten het wiel opnieuw uitvinden. Er bestaat namelijk geen Nederlands handboek met praktische vertaalwe...

E-mails en brieven schrijven in het Duits | C. Timmers

Nederlands | Druk: 11 | Paperback | 9789000368051 | 272 pagina's

Prisma E-mails en brieven schrijven in het Duits biedt heldere antwoorden op alle vragen die zich kunnen voordoen bij het schrijven van Duitse e-mails of brieven, zowel in de zakelijke als in de privésfeer. Het boek bevat praktische adviezen voor alle asp...

Teksten in beweging | Ewout van der Knaap

Over vertaling, vertalers en literatuur - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460044441 | 280 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Vertaler Localisation, Vertaler Localisation ebooks, boek Vertaler Localisation.

Persoonstypen vertaler Localisation

Voor een Vertaler Localisation is nauwgezet werken een zeer belangrijke kwaliteit. Een Vertaler Localisation moet een perfectionist zijn en oog hebben voor detail, zodat er een goed eindproduct wordt afgeleverd.

 

Daarnaast heeft een Vertaler Localisation constant te maken met deadlines die moeten worden gehaald. Er moet onder tijdsdruk worden gepresteerd, waardoor een Vertaler Localisation efficiënt en resultaatgericht moet zijn. (Succesvolle werker

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vertaler Localisation, Karakter Vertaler Localisation.

Netwerk vertaler Localisation

Een Vertaler Localisation heeft vooral veel te maken met een Localisation Project Manager. De Localisation Project Manager is verantwoordelijk voor de taakverdeling, planning en het budget van opdrachten. De Localisation Project Manager communiceert met de opdrachtgever en vertalers en is dus een belangrijk contact.

 

De Vertaler Localisation werk meestal in een Localisation team. Dit team zal o.a. bestaan uit andere vertalers, Localisation Engineers en Localisation testers. Localisation Engineers nemen het technische gedeelte van het localisation proces voor hun rekening zoals bijvoorbeeld het programmeren. Localisation testers zijn als het ware de eindredactie en testen het eindproduct. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Vertaler Localisation, Medewerkers Vertaler Localisation.

Is het beroep vertaler Localisation iets voor jou?

Zou je graag vertaler Localisation willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vertaler Localisation bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vertaler Localisation, beroepskeuzetest Vertaler Localisation, beroep Vertaler Localisation kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vertaler Localisation

Door globalisering willen veel organisaties deel uitmaken van de internationale markt. Hierdoor is de vraag naar Localisation sterk gegroeid en zo ook de vraag naar Vertalers die willen werken aan Localisation projecten. Een Vertaler Localisation kan overstappen van kleinere vertaalbureaus of organisaties naar grotere. Ook kan een Vertaler Localisation doorgroeien naar een positie als Localisation Project Manager en zelf vertaalopdrachten en een Localisation team managen. 

Arbeidsmarktperspectief score vertaler Localisation

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vertaler Localisation. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vertaler Localisation, Promotie mogelijkheden Vertaler Localisation, Carriere Vertaler Localisation.

Solliciteren op de functie vertaler Localisation

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vertaler Localisation dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vertaler Localisation belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vertaler Localisation. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vertaler Localisation, CV Vertaler Localisation, sollicitatie Vertaler Localisation.

Interviews met vertaler Localisation

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vertaler Localisation

Vacatures vertaler localisation

Op zoek naar een nieuwe baan als Vertaler Localisation? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vertaler Localisation. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Localisation is het aanpassen van een product om het beter te laten aansluiten bij een nieuwe markt. Dit heeft betrekking op het vertalen van de tekst en het bewerken van culturele elementen zodat het zal aansluiten bij de behoeften en ideeën van een andere locale. Een locale bestaat uit een groep mensen met een gedeelde taal en culturele achtergrond.

Beoordeling Vertaler Localisation

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vertaler Localisation' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vertaler Localisation

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep