U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vertrouwensarts AMK

Vertrouwensarts AMK worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vertrouwensarts AMK? Lees de functieomschrijving.

Een Vertrouwensarts Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) bekijkt vanuit een medisch perspectief of er sprake is van kindermishandeling.

Bij vermoedens van kindermishandeling wordt een Vertrouwensarts AMK gezocht die dit gaat onderzoeken.  Een Vertrouwensarts doet een lichamelijk onderzoek, waarbij hij speciaal let op fysieke tekenen die kunnen duiden op kindermishandeling. Als er sprake is van kindermishandeling stelt hij samen met andere deskundigen een behandelplan op. Dit plan wordt na enige tijd geëvalueerd. Een Vertrouwensarts AMK adivseert degene die de behandeling uitvoert over medische zaken. Bij het doen van onderzoek wordt ook ingeschat hoe groot het risico is dat de mishandeling nogmaals plaatsvindt.

Een Vertrouwensarts AMK houdt contact met deskundigen en instanties die hulp verlenen bij kindermishandeling. Alle werkzaamheden die een Vertrouwensarts AMK verricht worden verwerkt in een verslag, waarvan een dossier wordt gemaakt. Een Vertrouwensarts AMK geeft hiernaast informatie over het benaderen van kindermishandeling vanuit een medische invalshoek, zodat collega's, deskundigen en andere betrokkenen ervan op de hoogte zijn. Ook heeft een Vertrouwensarts AMK een rol in het opstellen van een protocol bij een (mogelijk) geval van kindermishandeling.

Een Vertrouwensarts AMK kan een medewerker AMK begeleiden in het houden van confrontatiegesprekken met ouders en jeugdigen. Ook zal de behandeling hierin toegelicht worden. Een Vertrouwensarts AMK kan ook zelfstandig een confrontatiegesprek houden.

Een Vertrouwensart AMK werkt met een mulitdisciplinair team. Vanuit de medische discipline levert een Vertrouwensarts AMK een bijdrage in het al dan niet constateren en bevestigen van kindermishandeling.

Mensen vonden ons op: Job Vertrouwensarts AMK, Baan Vertrouwensarts AMK, Vertrouwensarts AMK Worden, Functie-eisen Vertrouwensarts AMK, Verantwoordelijkheden Vertrouwensarts AMK, Functieprofiel Vertrouwensarts AMK, Wat doet een Vertrouwensarts AMK, Werken als Vertrouwensarts AMK.

Vertrouwensarts AMK worden: Opleiding tot vertrouwensarts AMK

Een Vertrouwensarts AMK heeft de opleiding Geneeskunde (WO) afgerond en is wettelijk geregistreerd volgens de wet Beroepen Individuele Gezondsheidszorg (BIG).

Naast deze opleiding wordt er verwacht dat een Vertrouwensarts minimaal vijf jaar ervaring heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vertrouwensarts AMK, Vertrouwensarts AMK Worden, Opleidingsniveau Vertrouwensarts AMK, Scholing Vertrouwensarts AMK, Studie Vertrouwensarts AMK, Bijscholing Vertrouwensarts AMK, Omscholing Vertrouwensarts AMK.

Organisaties waar een vertrouwensarts AMK doorgaans werkzaam is

Een Vertrouwenarts AMK werkt meestal binnen de instelling Advies en Meldpunt Kindermishandeling.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vertrouwensarts AMK, Vertrouwensarts AMK Worden, Opleidingsniveau Vertrouwensarts AMK, Scholing Vertrouwensarts AMK, Studie Vertrouwensarts AMK, Bijscholing Vertrouwensarts AMK, Omscholing Vertrouwensarts AMK.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vertrouwensarts AMK

Een Vertrouwensarts AMK heeft een startsalaris van €3072 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4835 bruto per maand.

Hier komt nog onregelmatigheidstoeslag bij, 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Vertrouwensarts AMK, Loon Vertrouwensarts AMK, Wat verdien je als Vertrouwensarts AMK, Salarisschaal Vertrouwensarts AMK, Salarisindicatie Vertrouwensarts AMK, Bonus Vertrouwensarts AMK, CAO Vertrouwensarts AMK, Brutoloon Vertrouwensarts AMK, Nettoloon Vertrouwensarts AMK, Vakantiedagen Vertrouwensarts AMK, Pensioen Vertrouwensarts AMK.

Competenties, skills & vaardigheden vertrouwensarts amk

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
 • Medische, forensische en psychiatrische kennis
 • Empathisch vermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Kritisch
Mensen vonden ons op: Kennis Vertrouwensarts AMK, Vaardigheden Vertrouwensarts AMK, Attitude Vertrouwensarts AMK, Kwalificaties Vertrouwensarts AMK, Competentieprofiel Vertrouwensarts AMK.

Boeken voor het beroep vertrouwensarts amk

Wil je meer weten over het beroep vertrouwensarts amk? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vertrouwensarts amk bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vertrouwensarts amk te komen.

Vrijheidsstrijd, Verzet, Terrorisme | F. van Ree

verslag van een RAF vertrouwensarts - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026515903 | 264 pagina's

In 1977 en 1987 was psychiater Frank van Ree een van de vertrouwensartsen van drie gedetineerden leden van Rote Armee Fraktion. In dit boek schetst Van Ree en indringend beeld van zijn toenmalige taak, die hij als een van de zwaarste van zijn beroepsleven...

Amk Aşklar | Funda MentaloğLu

Turkstalig | E-book | 2789786018222

''Gerçekten yılın en eğlenceli kitabı.'' -Washington Post- ''İstanbullu kadının büyüleyici, etkili ve komik hikâyesi heyecanla devam ediyor. Bu kitapla, başınıza gelen her acıya gülüyorsunuz.'' -The New York Times- ''Dünyanın en etkileyici 100 kişisinden ...

The Education of Annie | Angie Cameron

Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780971761001 | 356 pagina's

The journey Annie takes towards self-acceptance and independence during her college years is told here with threads of love and humor, and presents an array of memorable characters....

Mensen vonden ons op: boeken voor Vertrouwensarts AMK, Vertrouwensarts AMK ebooks, boek Vertrouwensarts AMK.

Persoonstypen vertrouwensarts AMK

Een Vertrouwensarts AMK doet onderzoek bij kinderen naar (mogelijke) kindermishandeling. Hiervoor heeft hij een gedegen kennis met betrekking tot kinderpsychiatrie en geneeskunde. Hiernaast is hij volhardend en gevoelig.  Hij  kan echter ook achterdochtig zijn (Waarnemer). In relaties is een waarnemer vriendelijk en opmerkzaam. Deze eigenschappen komen goed van pas bij het uitvoeren van een onderzoek waarbij mogelijk sprake is van kindermishandeling.

Een Vertrouwensarts AMK heeft een zeer verantwoordelijke baan, omdat met het onderzoek dat uitgevoerd wordt vast kan komen te staan of een kind mishandeld is (vanuit een medisch oogpunt). Het onderzoek dat uitgevoerd wordt, moet hierom dan ook betrouwbaar zijn (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vertrouwensarts AMK, Karakter Vertrouwensarts AMK.

Netwerk vertrouwensarts AMK

Een Vertrouwensarts AMK krijgt van een medewerker AMK een melding dat er mogelijk sprake is van kindermishandeling. Aan deskundigen in jeugdzorginstellingen en artsen geeft een Vertrouwenarts AMK informatie en voorlichting over kindermishandeling. Een arts kan, wanner er hoogstwaarschijnlijk sprake is van kindermishandeling, een melding hiervan doen bij het AMK. Het AMK zorgt er dan vervolgens voor dat een Vertrouwensarts AMK het kind onderzoekt. Met het doen van het onderzoek is het AMK medeverantwoordelijk voor het oplossen en behandelen van kindermishandeling.

Mensen vonden ons op: Collega’s Vertrouwensarts AMK, Medewerkers Vertrouwensarts AMK.

Is het beroep vertrouwensarts AMK iets voor jou?

Zou je graag vertrouwensarts AMK willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vertrouwensarts AMK bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vertrouwensarts AMK, beroepskeuzetest Vertrouwensarts AMK, beroep Vertrouwensarts AMK kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vertrouwensarts AMK

Een Vertrouwensarts AMK kan zich specialiseren in een aantal gebieden, zoals kinderarts, jeugdarts of huisarts. In dit specifieke gebied wordt kennis opgedaan. Een Vertrouwenarts AMK kan doorgroeien naar een functie in management binnen een AMK. Er is veel vraag naar Vertrouwensartsen AMK.

Arbeidsmarktperspectief score vertrouwensarts AMK

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vertrouwensarts AMK. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vertrouwensarts AMK, Promotie mogelijkheden Vertrouwensarts AMK, Carriere Vertrouwensarts AMK.

Solliciteren op de functie vertrouwensarts AMK

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vertrouwensarts AMK dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vertrouwensarts AMK belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vertrouwensarts AMK. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vertrouwensarts AMK, CV Vertrouwensarts AMK, sollicitatie Vertrouwensarts AMK.

Interviews met vertrouwensarts AMK

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vertrouwensarts AMK

 • Medewerker AMK
 • Arts
 • Kinder- en Jeugdpsychiater

Vacatures vertrouwensarts amk

Op zoek naar een nieuwe baan als Vertrouwensarts AMK? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vertrouwensarts AMK. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Vertrouwensarts Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) bekijkt vanuit een medisch perspectief of er sprake is van kindermishandeling. Bij vermoedens van kindermishandeling wordt een Vertrouwensarts AMK gezocht die dit gaat onderzoeken.  Een Vertrouwensarts doet een lichamelijk onderzoek, waarbij hij speciaal let op fysieke tekenen die kunnen duiden op kindermishandeling.

Beoordeling Vertrouwensarts AMK

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vertrouwensarts AMK' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vertrouwensarts AMK

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep