U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verwarmingsmonteur

Verwarmingsmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verwarmingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

De Verwarmingsmonteur werkt doorgaans bij een installatiebedrijf en houdt zich daar bezig met de aanleg en onderhoud van allerlei verwarminginstallaties. Denk hierbij aan CV-installaties, luchtbehandelinginstallaties en sanitaire installaties.

De Verwarmingsmonteur weet hoe verwarmingsinstallaties moeten worden onderhouden en geïnstalleerd en welke machines en gereedschappen hiervoor bruikbaar zijn. Ook weet de Verwarmingsmonteur hoe deze machines en gereedschappen het beste gebruikt kunnen worden.

De Verwarmingsmonteur werkt aan de hand van een werktekening of werkopdracht. Tot de werkzaamheden van de Verwarmingsmonteur horen onder andere het aanleggen van leidingen, het plaatsen en aansluiten van toestellen en het verrichten van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Dit werk moet nauwkeurig gebeuren en goed gecontroleerd worden. Als er lekkages ontstaan, kan dit namelijk tot grote problemen leiden. Het is aan de Verwarmingsmonteur om dit zo goed mogelijk proberen te voorkomen.

Mensen vonden ons op: Job Verwarmingsmonteur, Baan Verwarmingsmonteur, Verwarmingsmonteur Worden, Functie-eisen Verwarmingsmonteur, Verantwoordelijkheden Verwarmingsmonteur, Functieprofiel Verwarmingsmonteur, Wat doet een Verwarmingsmonteur, Werken als Verwarmingsmonteur.

Verwarmingsmonteur worden: Opleiding tot verwarmingsmonteur

Om aan de slag te kunnen als Verwarmingsmonteur wordt eerst vaak de MBO opleiding tot Assistent Verwarmingsmonteur (niveau 2) gevolgd. Na deze opleiding kan de MBO opleiding tot Verwarmingsmonteur (niveau 3) gevolgd worden. Deze opleiding duurt twee jaar en hierbij ga je één dag in de week naar school en vier dagen in de week aan het werk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verwarmingsmonteur, Verwarmingsmonteur Worden, Opleidingsniveau Verwarmingsmonteur, Scholing Verwarmingsmonteur, Studie Verwarmingsmonteur, Bijscholing Verwarmingsmonteur, Omscholing Verwarmingsmonteur.

Organisaties waar een verwarmingsmonteur doorgaans werkzaam is

De Verwarmingsmonteur werkt doorgaans bij een installatiebedrijf. Dit installatiebedrijf is verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van verwarmingsinstallaties. Hiervoor heeft het installatiebedrijf meestal diverse Verwarmingsmonteurs in dienst. De Verwarmingsmonteur is hiermee werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verwarmingsmonteur, Verwarmingsmonteur Worden, Opleidingsniveau Verwarmingsmonteur, Scholing Verwarmingsmonteur, Studie Verwarmingsmonteur, Bijscholing Verwarmingsmonteur, Omscholing Verwarmingsmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verwarmingsmonteur

Het startsalaris van de Assistent Verwarmingsmonteur ligt rond de €1500,-. Dit salaris kan oplopen naarmate meer ervaring en meer verantwoordelijkheid verkregen wordt. De Verwarmingsmonteur kan dan tot ongeveer €2000,- gaan verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Verwarmingsmonteur, Loon Verwarmingsmonteur, Wat verdien je als Verwarmingsmonteur, Salarisschaal Verwarmingsmonteur, Salarisindicatie Verwarmingsmonteur, Bonus Verwarmingsmonteur, CAO Verwarmingsmonteur, Brutoloon Verwarmingsmonteur, Nettoloon Verwarmingsmonteur, Vakantiedagen Verwarmingsmonteur, Pensioen Verwarmingsmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden verwarmingsmonteur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Verwarmingsmonteur, Vaardigheden Verwarmingsmonteur, Attitude Verwarmingsmonteur, Kwalificaties Verwarmingsmonteur, Competentieprofiel Verwarmingsmonteur.

Boeken voor het beroep verwarmingsmonteur

Wil je meer weten over het beroep verwarmingsmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verwarmingsmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verwarmingsmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Verwarmingsmonteur, Verwarmingsmonteur ebooks, boek Verwarmingsmonteur.

Persoonstypen verwarmingsmonteur

De Verwarmingsmonteur moet energiek en zelfverzekerd te werk gaan (Succesvolle werker). De Verwarmingsmonteur moet zijn werk goed controleren en nauwkeurig te werk gaan (Waarnemer). Als de Verwarmingsmonteur een fout maakt en hierdoor een lekkage veroorzaakt, kunnen er namelijk grote problemen ontstaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verwarmingsmonteur, Karakter Verwarmingsmonteur.

Netwerk verwarmingsmonteur

De Verwarmingsmonteur werkt vaak samen met ander (Assistent) Verwarmingsmonteurs. Daarnaast werkt de Verwarmingsmonteur ook in opdracht van iemand en in dienst van een werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verwarmingsmonteur, Medewerkers Verwarmingsmonteur.

Is het beroep verwarmingsmonteur iets voor jou?

Zou je graag verwarmingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verwarmingsmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verwarmingsmonteur, beroepskeuzetest Verwarmingsmonteur, beroep Verwarmingsmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verwarmingsmonteur

De Verwarmingsmonteur gaat vaak eerst aan de slag als Assistent Verwarmingsmonteur. Vanuit deze functie groeit de Assistent Verwarmingsmonteur door tot Verwarmingsmonteur. De Verwarmingsmonteur krijgt dan meer verantwoordelijkheid en moeilijkere taken. Ook doorleren behoort tot de doorgroeimogelijkheden. De MBO opleidingen Onderhoudsmonteur Verwarmingstechniek en Aankomend Projecttechnicus Gebouwinstallaties sluiten bijvoorbeeld aan bij de vaardigheden van de Verwarmingsmonteur.

Arbeidsmarktperspectief score verwarmingsmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verwarmingsmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verwarmingsmonteur, Promotie mogelijkheden Verwarmingsmonteur, Carriere Verwarmingsmonteur.

Solliciteren op de functie verwarmingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verwarmingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verwarmingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verwarmingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verwarmingsmonteur, CV Verwarmingsmonteur, sollicitatie Verwarmingsmonteur.

Interviews met verwarmingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verwarmingsmonteur

Vacatures verwarmingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Verwarmingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verwarmingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Verwarmingsmonteur werkt doorgaans bij een installatiebedrijf en houdt zich daar bezig met de aanleg en onderhoud van allerlei verwarminginstallaties. Denk hierbij aan CV-installaties, luchtbehandelinginstallaties en sanitaire installaties. De Verwarmingsmonteur weet hoe verwarmingsinstallaties moeten worden onderhouden en geïnstalleerd en welke machines en gereedschappen hiervoor bruikbaar zijn.

Beoordeling Verwarmingsmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verwarmingsmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verwarmingsmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep