U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verzekeringsemployee

Verzekeringsemployee worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verzekeringsemployee? Lees de functieomschrijving.

De Verzekeringsemployee is werkzaam op een assurantiekantoor of bij een verzekeringsmaatschappij. De Verzekeringsemployee fungeert als tussenpersoon tussen de kantoor en het kantoor waar de Verzekeringsemployee voor werkt. De Verzekeringsemployee onderhoudt de contacten met de klanten, inspecteurs en tussenpersonen.

De Verzekeringsemployee geeft advies over verzekeringen. Ook verwerkt de Verzekeringsemployee veranderingen in de verzekeringen van bestaande klanten. Zo kan het voorkomen dat de premie of het eigen risico in de polis van een bestaande klant verandert. De Verzekeringsemployee moet deze verandering dan in de polis doorvoeren.

De Verzekeringsemployee kan in een bepaalde branche binnen de verzekeringen werkzaam zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand of transport. De Verzekeringsemployee moet goed op de hoogte zijn van alles wat er in die branche speelt, vooral op het gebied van veranderingen. Alleen dan kan de Verzekeringsemployee de klant van een zo goed mogelijk advies voorzien. Ook moet de Verzekeringsemployee beschikken over goede contactuele eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk. De Verzekeringsemployee moet een goed contact met de klant op kunnen bouwen en een goede uitdrukkingsvaardigheid hebben om goed met bedrijven te kunnen communiceren. Daarnaast moet de Verzekeringsemployee ook nauwkeurig te werk gaan, een kleine fout kan in de verzekeringsbranche grote gevolgen hebben.

Mensen vonden ons op: Job Verzekeringsemployee, Baan Verzekeringsemployee, Verzekeringsemployee Worden, Functie-eisen Verzekeringsemployee, Verantwoordelijkheden Verzekeringsemployee, Functieprofiel Verzekeringsemployee, Wat doet een Verzekeringsemployee, Werken als Verzekeringsemployee.

Verzekeringsemployee worden: Opleiding tot verzekeringsemployee

De Verzekeringsemployee moet minimaal een HBO opleiding afgerond hebben, het liefst in de economische sector met als specialisatie Verzekeringen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verzekeringsemployee, Verzekeringsemployee Worden, Opleidingsniveau Verzekeringsemployee, Scholing Verzekeringsemployee, Studie Verzekeringsemployee, Bijscholing Verzekeringsemployee, Omscholing Verzekeringsemployee.

Organisaties waar een verzekeringsemployee doorgaans werkzaam is

De Verzekeringsemployee werkt meestal bij een assurantiekantoor of bij een verzekeringsmaatschappij. De Verzekeringsemployee is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verzekeringsemployee, Verzekeringsemployee Worden, Opleidingsniveau Verzekeringsemployee, Scholing Verzekeringsemployee, Studie Verzekeringsemployee, Bijscholing Verzekeringsemployee, Omscholing Verzekeringsemployee.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verzekeringsemployee

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Verzekeringsemployee zijn afhankelijk van de organisatie en de branche waar de Verzekeringsemployee werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Verzekeringsemployee, Loon Verzekeringsemployee, Wat verdien je als Verzekeringsemployee, Salarisschaal Verzekeringsemployee, Salarisindicatie Verzekeringsemployee, Bonus Verzekeringsemployee, CAO Verzekeringsemployee, Brutoloon Verzekeringsemployee, Nettoloon Verzekeringsemployee, Vakantiedagen Verzekeringsemployee, Pensioen Verzekeringsemployee.

Competenties, skills & vaardigheden verzekeringsemployee

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Kritisch
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Verzekeringsemployee, Vaardigheden Verzekeringsemployee, Attitude Verzekeringsemployee, Kwalificaties Verzekeringsemployee, Competentieprofiel Verzekeringsemployee.

Boeken voor het beroep verzekeringsemployee

Wil je meer weten over het beroep verzekeringsemployee? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verzekeringsemployee bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verzekeringsemployee te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Verzekeringsemployee, Verzekeringsemployee ebooks, boek Verzekeringsemployee.

Persoonstypen verzekeringsemployee

De Verzekeringsemployee moet zelfverzekerd zijn en zelfstandig kunnen werken (Baas). De Verzekeringsemployee moet op basis van eigen inzicht advies kunnen geven en dit op een overtuigende manier weten over te brengen bij klanten en bedrijven (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verzekeringsemployee, Karakter Verzekeringsemployee.

Netwerk verzekeringsemployee

De Verzekeringsemployee onderhoudt contact met klanten, bedrijven, inspecteurs en tussenpersonen. Daarnaast werkt de Verzekeringsemployee in opdracht van een organisatie en een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verzekeringsemployee, Medewerkers Verzekeringsemployee.

Is het beroep verzekeringsemployee iets voor jou?

Zou je graag verzekeringsemployee willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verzekeringsemployee bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verzekeringsemployee, beroepskeuzetest Verzekeringsemployee, beroep Verzekeringsemployee kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verzekeringsemployee

Er zijn weinig vacatures te vinden voor de functie van Verzekeringsemployee. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak wel naar een functie met meer verantwoordelijkheid en meer leidinggevende functies.

Arbeidsmarktperspectief score verzekeringsemployee

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verzekeringsemployee. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verzekeringsemployee, Promotie mogelijkheden Verzekeringsemployee, Carriere Verzekeringsemployee.

Solliciteren op de functie verzekeringsemployee

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verzekeringsemployee dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verzekeringsemployee belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verzekeringsemployee. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verzekeringsemployee, CV Verzekeringsemployee, sollicitatie Verzekeringsemployee.

Interviews met verzekeringsemployee

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verzekeringsemployee

Vacatures verzekeringsemployee

Op zoek naar een nieuwe baan als Verzekeringsemployee? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verzekeringsemployee. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Verzekeringsemployee is werkzaam op een assurantiekantoor of bij een verzekeringsmaatschappij. De Verzekeringsemployee fungeert als tussenpersoon tussen de kantoor en het kantoor waar de Verzekeringsemployee voor werkt. De Verzekeringsemployee onderhoudt de contacten met de klanten, inspecteurs en tussenpersonen.

Beoordeling Verzekeringsemployee

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verzekeringsemployee' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verzekeringsemployee

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep