U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vestigingsassistent

Vestigingsassistent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vestigingsassistent? Lees de functieomschrijving.

 

Een Vestigingsassistent geeft leiding aan (een deel van) de medewerkers van een vestiging. Hij stuurt hen aan en is voor hen een belangrijk aanspreekpunt. De Vestigingsmanager zal proberen problemen op te lossen en helpen met het doorvoeren van verbetervoorstellen (aangedragen door de Vestigingsmanager of de directie).

De Vestigingsassistent draagt zorg voor de organisatie en coördinatie van alle processen binnen de vestiging en is medeverantwoordelijk voor de afstemmingen van de onderdelen van de bedrijfsvoering. Zo zorgt de Vestigingsassistent voor het juiste assortiment in bijvoorbeeld een drogisterij en hij leidt de logistiek in goede banen.

Vaak heeft de Vestigingsassistent ook administratieve en secretariële taken. Hij legt cliëntinformatie vast en archiveert deze. Ook maakt de Vestigingsassistent afspraken met klanten. De Vestigingsassisent ondersteunt de werkzaamheden binnen de vestiging op deze manier zo goed mogelijk.  

De Vestigingsassistent rapporteert zijn werkzaamheden aan de Vestigingsmanager, die eindverantwoordelijk is voor de vestiging. 

Mensen vonden ons op: Job Vestigingsassistent, Baan Vestigingsassistent, Vestigingsassistent Worden, Functie-eisen Vestigingsassistent, Verantwoordelijkheden Vestigingsassistent, Functieprofiel Vestigingsassistent, Wat doet een Vestigingsassistent, Werken als Vestigingsassistent.

Vestigingsassistent worden: Opleiding tot vestigingsassistent

 

De precieze functie van een Vestigingsassistent verschilt per bedrijf. Soms neemt de Vestigingsassistent voornamelijk administratieve werkzaamheden voor zijn rekening, maar vaak heeft de Vestigingsassistent veel meer taken. De opleidingseisen verschillen daarom per bedrijf. Zo kan gevraagd worden naar iemand met een MBO-diploma en –denkniveau en ervaring met administratieve taken, maar er ook gevraagd worden naar iemand met een HBO-diploma van een economische studie, zoals Bedrijfseconomie, Commerciële Economie of Management, Economie en Recht. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vestigingsassistent, Vestigingsassistent Worden, Opleidingsniveau Vestigingsassistent, Scholing Vestigingsassistent, Studie Vestigingsassistent, Bijscholing Vestigingsassistent, Omscholing Vestigingsassistent.

Organisaties waar een vestigingsassistent doorgaans werkzaam is

 

Een Vestigingsassistent kan werkzaam zijn in bedrijven in allerlei soorten branches en sectoren. Zo kan een Vestigingsassistent aan de slag bij bedrijven in de detail- of groothandel, horeca, bank- of verzekeringswereld of tuinbouwsector. Hoe groter het bedrijf, hoe meer kans dat er een Vestigingsassistent nodig is.

De bedrijven die een Vestigingsassistent in dienst hebben, zijn bedrijven die streven naar winst. Ze behoren dus tot de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vestigingsassistent, Vestigingsassistent Worden, Opleidingsniveau Vestigingsassistent, Scholing Vestigingsassistent, Studie Vestigingsassistent, Bijscholing Vestigingsassistent, Omscholing Vestigingsassistent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vestigingsassistent

 

Een Vestigingsassistent kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2200,- bruto per maand. Het salaris hangt af van de leeftijd, genoten opleiding, ervaring en precieze functie van de Vestigingsassistent. Ook hangt het bedrag af van het bedrijf waar de Vestigingsassitent werkt. Vaak geldt dat hoe groter het bedrijf en hoe meer verantwoordelijkheden de Vestigingsassistent heeft, hoe meer hij verdient.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waartoe het bedrijf behoort. 

Mensen vonden ons op: Salaris Vestigingsassistent, Loon Vestigingsassistent, Wat verdien je als Vestigingsassistent, Salarisschaal Vestigingsassistent, Salarisindicatie Vestigingsassistent, Bonus Vestigingsassistent, CAO Vestigingsassistent, Brutoloon Vestigingsassistent, Nettoloon Vestigingsassistent, Vakantiedagen Vestigingsassistent, Pensioen Vestigingsassistent.

Competenties, skills & vaardigheden vestigingsassistent

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Accuratesse
 • Delegeren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Vestigingsassistent, Vaardigheden Vestigingsassistent, Attitude Vestigingsassistent, Kwalificaties Vestigingsassistent, Competentieprofiel Vestigingsassistent.

Boeken voor het beroep vestigingsassistent

Wil je meer weten over het beroep vestigingsassistent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vestigingsassistent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vestigingsassistent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Vestigingsassistent, Vestigingsassistent ebooks, boek Vestigingsassistent.

Persoonstypen vestigingsassistent

 

Persoonstypen die passen bij een Vestigingsassistent zijn Baas, Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Vestigingsassistent is het aanspreekpunt van de medewerkers op een vestiging. Hij moet, in overleg met de Vestigingsmanager, beslissingen durven nemen en het personeel aan kunnen sturen (Baas).

Ook ziet de Vestigingsassistent waar zich problemen voordoen, want hij heeft overzicht over de verschillende processen binnen de vestiging (Waarnemer).

Tevens werkt de Vestigingsassistent doelgericht en op een efficiënte manier (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vestigingsassistent, Karakter Vestigingsassistent.

Netwerk vestigingsassistent

 

De Vestigingsassistent onderhoudt contact met andere Vestigingsassistenten over bijvoorbeeld afspraken en procedures. De Vestigingsassistent rapporteert zijn werkzaamheden aan de Vestigingsmanager. Ook is hij het aanspreekpunt voor de medewerkers binnen de vestiging, zoals inkopers en verkopers.

De Vestigingsassistent heeft vaak administratieve taken en komt dus ook in contact met andere Administratieve Medewerkers.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Vestigingsassistent, Medewerkers Vestigingsassistent.

Is het beroep vestigingsassistent iets voor jou?

Zou je graag vestigingsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vestigingsassistent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vestigingsassistent, beroepskeuzetest Vestigingsassistent, beroep Vestigingsassistent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vestigingsassistent

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor Vestigingsassistenten. Soms is alleen een Vestigingsmanager genoeg. Hoe groter het bedrijf, hoe meer kans dat ook een Vestigingsassistent wordt gevraagd.

Een Vestigingsassistent kan beginnen bij een middelgroot bedrijf. Na een aantal jaar ervaring kan hij overstappen naar steeds grotere bedrijven en meer verantwoordelijkheden krijgen. Een Vestigingsassistent kan ook doorgroeien naar Vestigingsmanager. 

Arbeidsmarktperspectief score vestigingsassistent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vestigingsassistent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vestigingsassistent, Promotie mogelijkheden Vestigingsassistent, Carriere Vestigingsassistent.

Solliciteren op de functie vestigingsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vestigingsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vestigingsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vestigingsassistent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vestigingsassistent, CV Vestigingsassistent, sollicitatie Vestigingsassistent.

Interviews met vestigingsassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vestigingsassistent

Vacatures vestigingsassistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Vestigingsassistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vestigingsassistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Vestigingsassistent geeft leiding aan (een deel van) de medewerkers van een vestiging. Hij stuurt hen aan en is voor hen een belangrijk aanspreekpunt. De Vestigingsmanager zal proberen problemen op te lossen en helpen met het doorvoeren van verbetervoorstellen (aangedragen door de Vestigingsmanager of de directie).

Beoordeling Vestigingsassistent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vestigingsassistent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vestigingsassistent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep