U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Vestigingsmanager

Vestigingsmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een vestigingsmanager? Lees de functieomschrijving.

Een Vestigingsmanager begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging van een bedrijf. De Vestigingsmanager geeft leiding aan de medewerkers. Hij heeft het overzicht over de verschillende afdelingen en is voor het personeel het eerste aanspreekpunt. De Vestigingsmanager begeleidt en adviseert de werknemers en zorgt er bovendien voor dat vastgestelde procedures en voorschriften worden nageleefd. 

De Vestigingsmanager moet goed op de hoogte zijn van de producten, diensten en processen van het bedrijf. Hij moet de werknemers goed kunnen helpen en klanten kunnen informeren. De Vestigingsmanager onderhoudt klantrelaties en breidt deze uit. De Vestigingsmanager houdt de markt in de gaten, zodat hij in kan springen op eventuele veranderingen. Hij bewaakt het bedrijfsimago.

Een Vestigingsmanager beheert soms ook de financiële administratie van de vestiging. Hij houdt de omzet van de vestiging bij en maakt daarvan verslagen voor de directie.

Regelmatig overlegt de Vestigingsmanager met de directie en met Vestigingsmanagers van andere vestigingen. Ook neemt de Vestigingsmanager actief deel aan discussies en gesprekken over de beleidsvorming. De Vestigingsmanager stelt verbeteringen voor ten aanzien van de kwaliteit, bedrijfsresultaten en de werksfeer. Zo kan de Vestigingsmanager een maatregel voorstellen die de verkoopcijfers zouden kunnen doen stijgen. 

Mensen vonden ons op: Job Vestigingsmanager, Baan Vestigingsmanager, Vestigingsmanager Worden, Functie-eisen Vestigingsmanager, Verantwoordelijkheden Vestigingsmanager, Functieprofiel Vestigingsmanager, Wat doet een Vestigingsmanager, Werken als Vestigingsmanager.

Vestigingsmanager worden: Opleiding tot vestigingsmanager

Een functie als Vestigingsmanager op MBO-niveau bestaat voornamelijk uit uitvoerend werk. Een Vestigingsmanager bij een supermarkt heeft genoeg aan een MBO-opleiding Detailhandel of Filiaalbeheer. Een Vestigingsmanager van een bank of uitzendbureau heeft meer verantwoordelijkheden en dient daarom in het bezit te zijn van een HBO-diploma van een economische studie, zoals Bedrijfseconomie, Commerciële Economie, Small Business and Retail Management of Management, Economie en Recht. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Vestigingsmanager, Vestigingsmanager Worden, Opleidingsniveau Vestigingsmanager, Scholing Vestigingsmanager, Studie Vestigingsmanager, Bijscholing Vestigingsmanager, Omscholing Vestigingsmanager.

Organisaties waar een vestigingsmanager doorgaans werkzaam is

Vestigingsmanagers vind je in allerlei soorten bedrijven in verschillende sectoren en branches. Zo kan een Vestigingsmanager werkzaam zijn bij een bedrijf in de detail- of groothandel (kledingwinkels, drogisterijen, supermarkten), in de horeca, bij een bank- of verzekeringsbedrijf, een MKB-bedrijf of een bedrijf in de tuinbouwsector. Dit zijn allemaal bedrijven die streven naar winst en dus behoren tot de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Vestigingsmanager, Vestigingsmanager Worden, Opleidingsniveau Vestigingsmanager, Scholing Vestigingsmanager, Studie Vestigingsmanager, Bijscholing Vestigingsmanager, Omscholing Vestigingsmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden vestigingsmanager

Een Vestigingsmanager kan rekenen op zo’n €2200,- tot €3500,- bruto per maand. Het salaris hangt af van leeftijd, jaren ervaring en opleiding, maar ook zeker van het bedrijf en de sector waar de Vestigingsmanager werkt. Een Vestigingsmanager van een middelgroot bedrijf verdient gemiddeld zo’n €2350,- bruto per maand, terwijl een Vestigingsmanager van een groothandel gemiddeld €3300,- bruto per maand verdient. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waartoe het bedrijf behoort. 

Mensen vonden ons op: Salaris Vestigingsmanager, Loon Vestigingsmanager, Wat verdien je als Vestigingsmanager, Salarisschaal Vestigingsmanager, Salarisindicatie Vestigingsmanager, Bonus Vestigingsmanager, CAO Vestigingsmanager, Brutoloon Vestigingsmanager, Nettoloon Vestigingsmanager, Vakantiedagen Vestigingsmanager, Pensioen Vestigingsmanager.

Competenties, skills & vaardigheden vestigingsmanager

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Leiderschap
 • Delegeren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Vestigingsmanager, Vaardigheden Vestigingsmanager, Attitude Vestigingsmanager, Kwalificaties Vestigingsmanager, Competentieprofiel Vestigingsmanager.

Boeken voor het beroep vestigingsmanager

Wil je meer weten over het beroep vestigingsmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je vestigingsmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken vestigingsmanager te komen.

Personeelsmanagement Vestigingsmanager groothandel | R. van Midde

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789037208214

Personeelsmanagement Vestigingsmanager groothandel 2e druk is een boek van R. van Midde uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037208214 Het bronnenboek Personeelsmanagement is bedoeld voor de tweede- en derdejaars cursisten van de opleiding Vestigingsmanage...

vestigingsmanager groothandel | Frans Jozef Becx

kerntaken voor de vestigingsmanager groothandel - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789057843549 | 700 pagina's

Dit bronnenboek is ontwikkeld voor de opleiding Manager handel en hoort bij de methode Ondernemendleren. Ondernemendleren is een leermethode waarin de competentieontwikkeling van een beginnend beroepsbeoefenaar in de bedrijfstak detailhandel het uitgangsp...

Logistiek management - Vestigingsmanager Groothandel + inlogcode website 1 jaar | R. Emmerik

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060539316 | 286 pagina's

Logistiek management is een bronnenboek dat is bedoeld voor cursisten in het derde jaar van de opleiding Vestigingsmanager groothandel. In dit boek leert de cursist de goederenstroom en de voorraad beheersen. Onderwerpen als voorraadbeheer, bestelmethoden...

Mensen vonden ons op: boeken voor Vestigingsmanager, Vestigingsmanager ebooks, boek Vestigingsmanager.

Persoonstypen vestigingsmanager

Persoonstypen die passen bij een Vestigingsmanager zijn Baas, Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Vestigingsmanager geeft leiding aan het personeel van de vestiging. Hij stuurt hen aan, helpt bij problemen en neemt beslissingen. De Vestigingsmanager kan goed delegeren, streeft naar maximale resultaten en deinst daarbij niet terug voor een uitdaging (Baas).

Ook is de Vestigingsmanager analytisch en inzichtelijk. Hij heeft overzicht over de verschillende afdelingen en hun prestaties en hij houdt de markt in de gaten. De Vestigingsmanager ziet daardoor waar dingen niet goed gaan en kan verbeteringen voorstellen (Waarnemer).

Verder is de Vestigingsmanager doelgericht en efficiënt. Hij staat stevig in zijn schoenen en motiveert medewerkers (Succesvolle Werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Vestigingsmanager, Karakter Vestigingsmanager.

Netwerk vestigingsmanager

Een Vestigingsmanager onderhoudt contact met de andere Vestigingsmanagers over procedures, afspraken enzovoort. Ook praat de Vestigingsmanager veel met klanten, om met hen een relatie op te bouwen en hen dingen te verkopen. De Vestigingsmanager rapporteert zijn werkzaamheden aan de directie van het bedrijf en vergadert met de directieleden. Ook kan het zijn dat de Vestigingsmanager een assistent heeft, de Vestigingsassistent. Bovendien komt de Vestigingsmanager in aanraking met medewerkers van verschillende afdelingen, zoals verkopers en inkopers. Vaak heeft de Vestigingsmanager een secretaresse die bijvoorbeeld afspraken voor hem inplant. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Vestigingsmanager, Medewerkers Vestigingsmanager.

Is het beroep vestigingsmanager iets voor jou?

Zou je graag vestigingsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als vestigingsmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Vestigingsmanager, beroepskeuzetest Vestigingsmanager, beroep Vestigingsmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden vestigingsmanager

Er zijn veel vacatures voor Vestigingsmanagers, soms ook wel Bedrijfsleiders genoemd. Het is voor bedrijven van groot belang dat iemand in de gaten houdt of de vestigingen goed draaien.

Een Vestigingsmanager kan beginnen bij een middelgroot bedrijf. Na een aantal jaar ervaring kan hij overstappen naar steeds grotere bedrijven en meer verantwoordelijkheden krijgen. Een Vestigingsmanager kan ook binnen het bedrijf doorgroeien. Een Vestigingsmanager kan bijvoorbeeld een Regiomanager worden. Ook kan hij een eigen bedrijf beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score vestigingsmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep vestigingsmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Vestigingsmanager, Promotie mogelijkheden Vestigingsmanager, Carriere Vestigingsmanager.

Solliciteren op de functie vestigingsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als vestigingsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor vestigingsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als vestigingsmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Vestigingsmanager, CV Vestigingsmanager, sollicitatie Vestigingsmanager.

Interviews met vestigingsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen vestigingsmanager

Vacatures vestigingsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Vestigingsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vestigingsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Vestigingsmanager begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging van een bedrijf. De Vestigingsmanager geeft leiding aan de medewerkers. Hij heeft het overzicht over de verschillende afdelingen en is voor het personeel het eerste aanspreekpunt.

Beoordeling Vestigingsmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Vestigingsmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Vestigingsmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep