U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Videotheekmedewerker

Videotheekmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een videotheekmedewerker? Lees de functieomschrijving.

De videotheekmedewerker werkt in een videotheek.

De videotheekmedewerker is werkzaam in een videotheek. Hij staat achter de balie en informeert klanten over verschillende films en beantwoordt hun vragen. De videotheekmedewerker neemt daarnaast teruggebrachte films in, zoekt wanneer iemand een film wil huren het schijfje (of de schijfjes) die bij de hoesjes horen uit en huurt de films aan klanten uit. Daarnaast zet hij films terug in de kasten, hangt hij posters op, zet hij filmborden neer, verkoopt hij verschillende producten (waaronder bijvoorbeeld popcorn, filmposters of drankjes) aan klanten, rekent hij boetes af en plakt hij stickers op de dvdhoesjes.

De videotheekmedewerker kan omgaan met een kassasysteem, weet hoe hij door middel van bepaalde cijfercombinaties of lettercombinaties de juiste filmschijfjes in de juiste hoesjes weet te krijgen (en kan dit snel doen), kan producten afrekenen en snel geld wisselen en heeft verstand van films. Hij beantwoordt de vragen van klanten op een juiste manier en geeft desgevraagd filmadviezen.

De videotheekmedewerker is over het algemeen zelfstandig werkzaam. Hij houdt de balie en de winkel netjes en overzichtelijk en zet de dvd's in de juiste kastjes. De videotheekmedewerker is representatief en sociaal vaardig en heeft verstand van films in verschillende genres.

Mensen vonden ons op: Job Videotheekmedewerker, Baan Videotheekmedewerker, Videotheekmedewerker Worden, Functie-eisen Videotheekmedewerker, Verantwoordelijkheden Videotheekmedewerker, Functieprofiel Videotheekmedewerker, Wat doet een Videotheekmedewerker, Werken als Videotheekmedewerker.

Videotheekmedewerker worden: Opleiding tot videotheekmedewerker

Voor het beroep van videotheekmedewerker is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die iets willen bijverdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Videotheekmedewerker, Videotheekmedewerker Worden, Opleidingsniveau Videotheekmedewerker, Scholing Videotheekmedewerker, Studie Videotheekmedewerker, Bijscholing Videotheekmedewerker, Omscholing Videotheekmedewerker.

Organisaties waar een videotheekmedewerker doorgaans werkzaam is

De videotheekmedewerker werkt in een videotheek.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Videotheekmedewerker, Videotheekmedewerker Worden, Opleidingsniveau Videotheekmedewerker, Scholing Videotheekmedewerker, Studie Videotheekmedewerker, Bijscholing Videotheekmedewerker, Omscholing Videotheekmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden videotheekmedewerker

Het salaris van de videotheekmedewerker ligt tussen de €1000,- en €1300,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Videotheekmedewerker, Loon Videotheekmedewerker, Wat verdien je als Videotheekmedewerker, Salarisschaal Videotheekmedewerker, Salarisindicatie Videotheekmedewerker, Bonus Videotheekmedewerker, CAO Videotheekmedewerker, Brutoloon Videotheekmedewerker, Nettoloon Videotheekmedewerker, Vakantiedagen Videotheekmedewerker, Pensioen Videotheekmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden videotheekmedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Zelfkennis
 • Zelfontwikkeling
 • Verstand van films
Mensen vonden ons op: Kennis Videotheekmedewerker, Vaardigheden Videotheekmedewerker, Attitude Videotheekmedewerker, Kwalificaties Videotheekmedewerker, Competentieprofiel Videotheekmedewerker.

Boeken voor het beroep videotheekmedewerker

Wil je meer weten over het beroep videotheekmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je videotheekmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken videotheekmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Videotheekmedewerker, Videotheekmedewerker ebooks, boek Videotheekmedewerker.

Persoonstypen videotheekmedewerker

De videotheekmedewerker is een gever. Hij helpt klanten door vragen te beantwoorden, films uit te lenen en eventueel filmadviezen te geven.

Daarnaast is de videotheekmedewerker een succesvolle werker. Hij werkt over het algemeen in zijn eentje in de videotheek en moet de videotheek op de dag dat hij werkt daarom goed draaiende weten te houden. De videotheekmedewerker werkt zelfstandig en accuraat en is sociaal vaardig en representatief.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Videotheekmedewerker, Karakter Videotheekmedewerker.

Netwerk videotheekmedewerker

Het netwerk van de videotheekmedewerker bestaat uit zijn leidinggevende (die af en toe langs komt of een gesprek met hem aangaat als er dingen verandert moeten worden), zijn collega's (op dagen wanneer hij samenwerkt of als ze hem komen aflossen) en de klanten die langskomen in de videotheek om een dvd te gaan huren, een product te kopen of een vraag te stellen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Videotheekmedewerker, Medewerkers Videotheekmedewerker.

Is het beroep videotheekmedewerker iets voor jou?

Zou je graag videotheekmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als videotheekmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Videotheekmedewerker, beroepskeuzetest Videotheekmedewerker, beroep Videotheekmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden videotheekmedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor de videotheekmedewerker is gemiddeld. Er is over het algemeen altijd wel werkgelegenheid maar er zijn vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

 

Arbeidsmarktperspectief score videotheekmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep videotheekmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Videotheekmedewerker, Promotie mogelijkheden Videotheekmedewerker, Carriere Videotheekmedewerker.

Solliciteren op de functie videotheekmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als videotheekmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor videotheekmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als videotheekmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Videotheekmedewerker, CV Videotheekmedewerker, sollicitatie Videotheekmedewerker.

Interviews met videotheekmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen videotheekmedewerker

Vacatures videotheekmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Videotheekmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Videotheekmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De videotheekmedewerker werkt in een videotheek. De videotheekmedewerker is werkzaam in een videotheek. Hij staat achter de balie en informeert klanten over verschillende films en beantwoordt hun vragen.

Beoordeling Videotheekmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Videotheekmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Videotheekmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep