U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Viool leraar

Viool leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een viool leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De viool leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument viool bespelen. De viool leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De viool leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de viool leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.            

Daarnaast is het aan de viool leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De viool leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de viool leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de viool leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een viool leraar gaat die op een hoger niveau zit.              

Mensen vonden ons op: Job Viool leraar, Baan Viool leraar, Viool leraar Worden, Functie-eisen Viool leraar, Verantwoordelijkheden Viool leraar, Functieprofiel Viool leraar, Wat doet een Viool leraar, Werken als Viool leraar.

Viool leraar worden: Opleiding tot viool leraar

 

Als de viool leraar de viool goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de viool leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de viool leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.      

Het is goed mogelijk dat de viool leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel viool leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de viool leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de viool leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat viool leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De viool leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Viool leraar, Viool leraar Worden, Opleidingsniveau Viool leraar, Scholing Viool leraar, Studie Viool leraar, Bijscholing Viool leraar, Omscholing Viool leraar.

Organisaties waar een viool leraar doorgaans werkzaam is

 

De viool leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De viool leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de viool leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.             

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Viool leraar, Viool leraar Worden, Opleidingsniveau Viool leraar, Scholing Viool leraar, Studie Viool leraar, Bijscholing Viool leraar, Omscholing Viool leraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden viool leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de viool leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De viool leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.             

Als het bekend is dat een viool leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De viool leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.      

Het is als viool leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de viool leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

 

 


Mensen vonden ons op: Salaris Viool leraar, Loon Viool leraar, Wat verdien je als Viool leraar, Salarisschaal Viool leraar, Salarisindicatie Viool leraar, Bonus Viool leraar, CAO Viool leraar, Brutoloon Viool leraar, Nettoloon Viool leraar, Vakantiedagen Viool leraar, Pensioen Viool leraar.

Competenties, skills & vaardigheden viool leraar

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Viool leraar, Vaardigheden Viool leraar, Attitude Viool leraar, Kwalificaties Viool leraar, Competentieprofiel Viool leraar.

Boeken voor het beroep viool leraar

Wil je meer weten over het beroep viool leraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je viool leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken viool leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Viool leraar, Viool leraar ebooks, boek Viool leraar.

Persoonstypen viool leraar

 

De viool leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de viool leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de viool leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.             

Ook is het belangrijk dat de viool leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de viool leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.            

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Viool leraar, Karakter Viool leraar.

Netwerk viool leraar

 

Elke viool leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de viool leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de viool leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.  

Als de viool leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere viool leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de viool leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de viool leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega viool leraar.  

Op een muziekschool heeft de viool leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever viool wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Viool leraar, Medewerkers Viool leraar.

Is het beroep viool leraar iets voor jou?

Zou je graag viool leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als viool leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Viool leraar, beroepskeuzetest Viool leraar, beroep Viool leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden viool leraar

 

Het is voor de viool leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van viool spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de viool leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De viool leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score viool leraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep viool leraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Viool leraar, Promotie mogelijkheden Viool leraar, Carriere Viool leraar.

Solliciteren op de functie viool leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als viool leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor viool leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als viool leraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Viool leraar, CV Viool leraar, sollicitatie Viool leraar.

Interviews met viool leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen viool leraar

Vacatures viool leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Viool leraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Viool leraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De viool leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument viool bespelen. De viool leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De viool leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Viool leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Viool leraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Viool leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep