U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Visbioloog

Visbioloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een visbioloog? Lees de functieomschrijving.

De Visbioloog houdt zich bezig met een specifieke stroming binnen het vakgebied van de biologie. Deze stroming wordt de visserijbiologie genoemd. In de visserijbiologie wordt gekeken naar de grootte van de verschillende vissoorten. Hoeveel vissen zijn er van de verschillende soorten en wat zijn hun kenmerken? Aan de hand hiervan kan de Visbioloog adviezen uitbrengen.

 

De Visbioloog onderzoekt kenmerken zoals leeftijd, gewicht en lengte. Commercieel gezien kijkt de bioloog naar de hoeveelheid vissen en de hoeveelheid en kenmerken van de vissen die gevangen worden. Aan de hand van deze gegevens kan de Visbioloog vaststellen hoeveel vissen van een bepaalde soort gevangen kunnen worden zonder dat de soort een bedreigde diersoort gaat worden. In dit proces wordt dan ook de zogenaamde vastquota vastgelegd.

 

Er zijn  wereldwijd verschillende organisaties die zich hiermee bezighouden. In Nederland wordt dit vooral gedaan door IMARES. Het werk is belangrijk om voldoende vissoorten in de zeeën te behouden, maar deze ook te kunnen vangen voor commercieel gebruik. De Visbioloog moet daarom beide belangen in het oog houden bij zijn werk.

Mensen vonden ons op: Job Visbioloog, Baan Visbioloog, Visbioloog Worden, Functie-eisen Visbioloog, Verantwoordelijkheden Visbioloog, Functieprofiel Visbioloog, Wat doet een Visbioloog, Werken als Visbioloog.

Visbioloog worden: Opleiding tot visbioloog

Om als Visbioloog aan de slag te kunnen is het goed om de opleiding Biologie te volgen. Deze opleiding wordt op HBO en WO niveau aangeboden en duurt gemiddeld vier jaar. Door bepaalde richtingen te kiezen en praktijkervaring op te doen kan de bioloog dan doorgroeien tot Visbioloog.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Visbioloog, Visbioloog Worden, Opleidingsniveau Visbioloog, Scholing Visbioloog, Studie Visbioloog, Bijscholing Visbioloog, Omscholing Visbioloog.

Organisaties waar een visbioloog doorgaans werkzaam is

De Visbioloog werkt bij een organisatie die visstanden in de gaten houdt. Wereldwijd zijn er verschillende organisaties die zich hierop richten. In Nederland wordt dit gedaan door IMARES. De Visbioloog werkt in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Visbioloog, Visbioloog Worden, Opleidingsniveau Visbioloog, Scholing Visbioloog, Studie Visbioloog, Bijscholing Visbioloog, Omscholing Visbioloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden visbioloog

Het salaris van de Visbioloog zal vergelijkbaar zijn met dat van de bioloog. Gemiddeld ligt het salaris tussen de €2000,- en €3600,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Visbioloog, Loon Visbioloog, Wat verdien je als Visbioloog, Salarisschaal Visbioloog, Salarisindicatie Visbioloog, Bonus Visbioloog, CAO Visbioloog, Brutoloon Visbioloog, Nettoloon Visbioloog, Vakantiedagen Visbioloog, Pensioen Visbioloog.

Competenties, skills & vaardigheden visbioloog

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Visbioloog, Vaardigheden Visbioloog, Attitude Visbioloog, Kwalificaties Visbioloog, Competentieprofiel Visbioloog.

Boeken voor het beroep visbioloog

Wil je meer weten over het beroep visbioloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je visbioloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken visbioloog te komen.

La Visologie | Flavio Gazzola

Franstalig | Paperback | 9788899521004 | 356 pagina's

Edition francaise du livre intitule "Visology" du Professeur et Conferencier Flavio Gazzola. Le visage utilise comme un miroir reflexologique en matiere de diagnostics et de traitements des fonctions et des organes internes de l'organisme humain. La Visol...

Mensen vonden ons op: boeken voor Visbioloog, Visbioloog ebooks, boek Visbioloog.

Persoonstypen visbioloog

De Visbioloog moet een goed analytisch vermogen hebben (Waarnemer). De bioloog moet een goede inschatting kunnen merken van de vissoorten en hier gedegen adviezen over kunnen geven. Om deze reden moet de Visbioloog ook onafhankelijk en zelfverzekerd te werk kunnen gaan (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Visbioloog, Karakter Visbioloog.

Netwerk visbioloog

De Visbioloog werkt samen met ander (vis)biologen en andere professionals in de visserij.

Mensen vonden ons op: Collega’s Visbioloog, Medewerkers Visbioloog.

Is het beroep visbioloog iets voor jou?

Zou je graag visbioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als visbioloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Visbioloog, beroepskeuzetest Visbioloog, beroep Visbioloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden visbioloog

Er is vraag naar Visbiologen, maar deze vraag is niet enorm groot. Het is een gespecialiseerd beroep. Door goede adviezen uit te brengen en cursussen te volgen zijn er doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score visbioloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep visbioloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Visbioloog, Promotie mogelijkheden Visbioloog, Carriere Visbioloog.

Solliciteren op de functie visbioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als visbioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor visbioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als visbioloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Visbioloog, CV Visbioloog, sollicitatie Visbioloog.

Interviews met visbioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen visbioloog

Vacatures visbioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Visbioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Visbioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Visbioloog houdt zich bezig met een specifieke stroming binnen het vakgebied van de biologie. Deze stroming wordt de visserijbiologie genoemd. In de visserijbiologie wordt gekeken naar de grootte van de verschillende vissoorten.

Beoordeling Visbioloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Visbioloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Visbioloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep