U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Visser Binnenwateren

Visser Binnenwateren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een visser Binnenwateren? Lees de functieomschrijving.

Een Visser Binnenwateren vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in meren en rivieren. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoelt zijn maar dat hoeft niet.

Als Visser Binnenwateren heb je onder andere netten, hengels en fuiken ter beschikking om de dieren binnen te halen. Maar er komt meer bij de functie kijken dan alleen het vissen. Je bent ook verantwoordelijk voor het plannen van een visroute, het in de gaten houden van budgetten, het voorbereiden van de materialen, sorteren en schoonmaken van de vangst en het op peil houden van voorraden en materialen op het schip.

Het kan zijn dat je daarnaast leidinggevende taken krijgt en de bemanning aanstuurt. Je neemt dan ook registratie waar van de vangst, activiteiten, weersomstandigheden en financiën.

Mensen vonden ons op: Job Visser Binnenwateren, Baan Visser Binnenwateren, Visser Binnenwateren Worden, Functie-eisen Visser Binnenwateren, Verantwoordelijkheden Visser Binnenwateren, Functieprofiel Visser Binnenwateren, Wat doet een Visser Binnenwateren, Werken als Visser Binnenwateren.

Visser Binnenwateren worden: Opleiding tot visser Binnenwateren

Als je wilt gaan werken als Visser Binnenwateren kun je gaan voor een MBO opleiding richting Visserij of een studie die opleidt tot Stuurman. Er zijn ook HBO opleidingen aan de Visserij gerelateerd, maar die gaan  vooral in op Management.

De inhoud van de opleidingen is gericht op visserijkunde, zeemanschap, wetgeving, veiligheid en techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Visser Binnenwateren, Visser Binnenwateren Worden, Opleidingsniveau Visser Binnenwateren, Scholing Visser Binnenwateren, Studie Visser Binnenwateren, Bijscholing Visser Binnenwateren, Omscholing Visser Binnenwateren.

Organisaties waar een visser Binnenwateren doorgaans werkzaam is

Het doel van de gehele visserij is om uiteindelijk winst te maken. Als Visser Binnenwateren ben je dus actief in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Visser Binnenwateren, Visser Binnenwateren Worden, Opleidingsniveau Visser Binnenwateren, Scholing Visser Binnenwateren, Studie Visser Binnenwateren, Bijscholing Visser Binnenwateren, Omscholing Visser Binnenwateren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden visser Binnenwateren

Het salaris van een Visser Binnenwateren hangt samen met de te vervullen taken op het schip. Meer verantwoordelijkheden en meer leidinggevende taken betekent meestal een hoger salaris dan als je onderaan de ladder staat. Gemiddeld verdient een Visser Binnenwateren tussen de €1500 en €2500 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Visser Binnenwateren, Loon Visser Binnenwateren, Wat verdien je als Visser Binnenwateren, Salarisschaal Visser Binnenwateren, Salarisindicatie Visser Binnenwateren, Bonus Visser Binnenwateren, CAO Visser Binnenwateren, Brutoloon Visser Binnenwateren, Nettoloon Visser Binnenwateren, Vakantiedagen Visser Binnenwateren, Pensioen Visser Binnenwateren.

Competenties, skills & vaardigheden visser binnenwateren

 • Energie
 • Organiseren
 • Financieel bewustzijn
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Visser Binnenwateren, Vaardigheden Visser Binnenwateren, Attitude Visser Binnenwateren, Kwalificaties Visser Binnenwateren, Competentieprofiel Visser Binnenwateren.

Boeken voor het beroep visser binnenwateren

Wil je meer weten over het beroep visser binnenwateren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je visser binnenwateren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken visser binnenwateren te komen.

Jongensdromen | Willem Vissers

Het gouden seizoen van Ajax - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789048852338 | 264 pagina's

In Jongensdromen, het gouden seizoen van Ajax volgt verslaggever Willem Vissers van de Volkskrant de opkomst van het nieuwe Ajax op de voet. In het boek zijn de belangrijkste wedstrijdverslagen, reportages, interviews en columns chronologisch afgedrukt, w...

Zou't! | Loes Visser

De kracht van een alkalische leefstijl - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079677702 | 192 pagina's

Zou't! De kracht van een alkalische leefstijl. De natuurlijke weg naar gezondheid en een energiek leven. "U moet de rest van uw leven medicijnen blijven gebruiken.' Met deze boodschap werd ik door mijn behandelende specialist in het jaar 2014 naar huis ge...

Holistik Handboek | Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser

Body, mind, soul & holy crap - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789000363667 | 208 pagina's

In Holistik Handboek geven Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt, hoofdredacteuren van het succesvolle platform Holistik, een realistische én praktische visie op het holisme. Het holisme is een levensovertuiging waarbij de essentie is dat alles onlosmakeli...

Mensen vonden ons op: boeken voor Visser Binnenwateren, Visser Binnenwateren ebooks, boek Visser Binnenwateren.

Persoonstypen visser Binnenwateren

Wanneer je leidinggevende taken krijgt als Visser Binnenwateren dan is het belangrijk ook leiderschapskwaliteiten te bezitten. Als je met een groep onder jouw leiding aan boord van een schip werk moet doen dan is natuurlijk overwicht goed om te hebben zodat je eventuele orders worden opgevolgd (Baas).

Daarnaast moet je in de visserij over voldoende energie beschikken om alle fysieke werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Gedrevenheid helpt je de taken in de gestelde tijd te volbrengen en een praktische kijk helpt in de voorbereiding en uitvoering (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Visser Binnenwateren, Karakter Visser Binnenwateren.

Netwerk visser Binnenwateren

Als Visser Binnenwateren heb je in eerste instantie te maken met de Vissers waarmee je op het water zit, waaronder ook de stuurman. Daarnaast is er vaak management of een leidinggevende die aan wal blijft en andere dingen regelt. Daar moeten de Vissers verantwoording aan afleggen.

Uiteindelijk moet de vis verkocht gaan worden en dus krijgt de Visser Binnenwateren ook te maken met het verwerken van de vis en eventuele handel. Die handel kan zijn via een tussenpersoon tussen de visserij en de verwerkende industrie of tussen de visserij en de uiteindelijke detailhandel. Ook directe contacten met visverkopers met winkels of kraampjes zijn mogelijk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Visser Binnenwateren, Medewerkers Visser Binnenwateren.

Is het beroep visser Binnenwateren iets voor jou?

Zou je graag visser Binnenwateren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als visser Binnenwateren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Visser Binnenwateren, beroepskeuzetest Visser Binnenwateren, beroep Visser Binnenwateren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden visser Binnenwateren

Vacatures voor de functie van Visser Binnenwateren zijn er maar weinig, maar zijn wanneer je eenmaal met stages in de sector actief bent makkelijker te vinden. En wanneer je eenmaal als Visser aan de slag bent kun je ook groeien door meer leidinggevende taken op je te nemen en de bemanning aan te sturen. Uiteindelijk kun je ook meer richting management doorschuiven, maar dan wordt de kans dat je op het schip blijft werken wel kleiner.

Arbeidsmarktperspectief score visser Binnenwateren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep visser Binnenwateren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Visser Binnenwateren, Promotie mogelijkheden Visser Binnenwateren, Carriere Visser Binnenwateren.

Solliciteren op de functie visser Binnenwateren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als visser Binnenwateren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor visser Binnenwateren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als visser Binnenwateren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Visser Binnenwateren, CV Visser Binnenwateren, sollicitatie Visser Binnenwateren.

Interviews met visser Binnenwateren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen visser Binnenwateren

Vacatures visser binnenwateren

Op zoek naar een nieuwe baan als Visser Binnenwateren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Visser Binnenwateren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Visser Binnenwateren vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in meren en rivieren. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoelt zijn maar dat hoeft niet. Als Visser Binnenwateren heb je onder andere netten, hengels en fuiken ter beschikking om de dieren binnen te halen.

Beoordeling Visser Binnenwateren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Visser Binnenwateren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Visser Binnenwateren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Van kleins af aan met opa op de waal en Merwede gevist op paling met fuiken eb reperatie zelfstandig en zalmvisserij voor een instantie rivo en snoekbaars met netten. En zou deze baan nog er zijn laat dan snel iets van je horen

Door: Struik

Er zijn nog steeds beroepsvissers opde binnenwateren op grote plassen en meren.V.w.b.de grote rivieren is het wel afgelopen.Gr.

Door: Dirk

Reageer op dit beroep