U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voedingscoach

Voedingscoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voedingscoach? Lees de functieomschrijving.

De Voedingscoach begeleidt mensen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Afvallen, ons gewicht en gezonde voeding zijn dingen waar we ons steeds meer mee bezig houden. Mensen die wat gewicht willen verliezen of hun eetpatroon aan willen passen om een gezondere levensstijl te kunnen volgen, kunnen bij de Voedingscoach om hulp vragen.

 

De Voedingscoach is deskundig op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl. De Voedingscoach weet alles over gezonde voeding, de juiste hoeveelheden en de juiste balans in het eten. Door daarnaast voldoende te bewegen kan een gezonde levensstijl worden nagestreefd. De Voedingscoach adviseert de klanten voornamelijk over een gezond voedingspatroon.

 

Het is belangrijk dat mensen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Mensen moeten niet te veel, maar ook weer niet te weinig eten. Veel mensen die bijvoorbeeld af willen vallen, gaan minder eten. Maar dit hoeft niet per se de oplossing te zijn. Het aanpassen van het voedingspatroon en gevarieerd gaan eten, werken veelal beter. De Voedingscoach bekijkt het huidige voedingspatroon van de mensen, analyseert en beoordeelt deze en stelt een nieuw voedingspatroon op. De Voedingscoach stimuleert de mensen om gezond te eten, genoeg te bewegen en een gezonde levensstijl na te streven. De Voedingscoach heeft hierin een coachende en adviserende rol.

Mensen vonden ons op: Job Voedingscoach, Baan Voedingscoach, Voedingscoach Worden, Functie-eisen Voedingscoach, Verantwoordelijkheden Voedingscoach, Functieprofiel Voedingscoach, Wat doet een Voedingscoach, Werken als Voedingscoach.

Voedingscoach worden: Opleiding tot voedingscoach

Er zijn verschillende opleiding op het gebied van voeding en diëten. Veel van deze opleidingen worden op MBO en HBO niveau aangeboden. De opleidingen duren twee tot vier jaar en bieden daarna de kans om aan de slag te gaan als Voedingscoach. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voedingscoach, Voedingscoach Worden, Opleidingsniveau Voedingscoach, Scholing Voedingscoach, Studie Voedingscoach, Bijscholing Voedingscoach, Omscholing Voedingscoach.

Organisaties waar een voedingscoach doorgaans werkzaam is

De Voedingscoach werkt vaak als zelfstandige of werkt bij bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. De Voedingscoach is meestal in de profit sector werkzaam.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voedingscoach, Voedingscoach Worden, Opleidingsniveau Voedingscoach, Scholing Voedingscoach, Studie Voedingscoach, Bijscholing Voedingscoach, Omscholing Voedingscoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voedingscoach

Gemiddeld verdient de Voedingscoach tussen de €1800,- en €3200,- per maand. Dit is afhankelijk van de organisatie waar de Voedingscoach voor werkt en het aantal jaren ervaring dat de Voedingscoach heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Voedingscoach, Loon Voedingscoach, Wat verdien je als Voedingscoach, Salarisschaal Voedingscoach, Salarisindicatie Voedingscoach, Bonus Voedingscoach, CAO Voedingscoach, Brutoloon Voedingscoach, Nettoloon Voedingscoach, Vakantiedagen Voedingscoach, Pensioen Voedingscoach.

Competenties, skills & vaardigheden voedingscoach

 • Analytisch
 • Discipline
 • Coachen
 • Motiveren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Voedingscoach, Vaardigheden Voedingscoach, Attitude Voedingscoach, Kwalificaties Voedingscoach, Competentieprofiel Voedingscoach.

Boeken voor het beroep voedingscoach

Wil je meer weten over het beroep voedingscoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voedingscoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voedingscoach te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Voedingscoach, Voedingscoach ebooks, boek Voedingscoach.

Persoonstypen voedingscoach

De Voedingscoach moet situaties goed in kunnen schatten, een juiste beoordeling maken en het juiste plan voor een nieuw voedingspatroon kunnen opstellen (Waarnemer). De Voedingscoach heeft een coachende en adviserende rol en moet hierdoor beschikken over mensenkennis en communicatie vaardigheden. De Voedingscoach moet gevoelig zijn voor wat anderen nodig hebben en hen waar nodig begeleiden en bijstaan (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voedingscoach, Karakter Voedingscoach.

Netwerk voedingscoach

De Voedingscoach werkt veel zelfstandig, maar heeft soms ook contact met andere Voedingscoaches en diëtisten. Ook worden mensen vaak vanuit de huisarts doorverwezen naar een voedingscoach en heeft de Voedingscoach dus ook contact met de huisarts.

Mensen vonden ons op: Collega’s Voedingscoach, Medewerkers Voedingscoach.

Is het beroep voedingscoach iets voor jou?

Zou je graag voedingscoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voedingscoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voedingscoach, beroepskeuzetest Voedingscoach, beroep Voedingscoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voedingscoach

Er is voldoende vraag naar Voedingscoaches. Veel mensen zijn met hun gewicht bezig en willen een gezonde levensstijl hebben. Door op de hoogte te blijven van recente ontwikkeling en te blijven leren kan de Voedingscoach ook doorgroeien in het vakgebied.

Arbeidsmarktperspectief score voedingscoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voedingscoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voedingscoach, Promotie mogelijkheden Voedingscoach, Carriere Voedingscoach.

Solliciteren op de functie voedingscoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voedingscoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voedingscoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voedingscoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voedingscoach, CV Voedingscoach, sollicitatie Voedingscoach.

Interviews met voedingscoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen voedingscoach

Vacatures voedingscoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Voedingscoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voedingscoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Voedingscoach begeleidt mensen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Afvallen, ons gewicht en gezonde voeding zijn dingen waar we ons steeds meer mee bezig houden. Mensen die wat gewicht willen verliezen of hun eetpatroon aan willen passen om een gezondere levensstijl te kunnen volgen, kunnen bij de Voedingscoach om hulp vragen.

Beoordeling Voedingscoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voedingscoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voedingscoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik was in Nederland geboren. Maar Nu woon ik in Curacao. Ik ben 17 jaar oud. Ik wil voedingcoach studeren. En ik wil weten welke stad in nederland kan ik dïatist studeren. En hoeveel maanden of jaar duurt dit opleiding? Ik wil graag weten om te weten met welke richting ga ik door. Dankjewel

Door: Shagira Pinedo

Hallo Shagira,hierboven staat het logo van Civas opleidingen.Als je hierop klikt,krijg je de informatie die je hebben wilt.H.Gr.

Door: nancy

Reageer op dit beroep