U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voeger

Voeger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voeger? Lees de functieomschrijving.

De Voeger of Gevelbehandelaar zorgt voor een nette afwerking van de voegen in muren. Hij doet dit door mortel in de voegen te stoppen, en die mortel met een voegspijker netjes af te werken. Het voegen van muren maakt die muren niet alleen mooier, maar zorgt er tevens voor dat er geen water in het metselwerk kan lopen. Het werk van de Voeger gaat pas van start nadat de metselaar de muren gemetseld heeft en de voegen heeft uitgekrabd. Indien de Voeger renovatiewerkzaamheden uitvoert, moet hij zelf de oude voegen verwijderen.

De Voeger begint bovenaan een muur en maakt de muren schoon met verdunt zoutzuur en water. Nadat de muur opnieuw droog is, brengt de Voeger zijn zelfgemengde mortel aan. Dit doet hij met een voegspijker. Er zijn twee soorten voegen die door Voegers moeten worden zetten: de lintvoeg en de stootvoeg. De lintvoegen zijn de horizontale voegen, de stootvoegen zijn de verticale voegen. Gewoonlijk zet de eerste Voeger de lintvoegen, en komt een collega van hem erachteraan om de stootvoegen aan te brengen en het geheel af te werken.

De Voeger werkt voornamelijk aan de muren waarvan de stenen in het zicht blijven, en moet daarom secuur en netjes werken. Ook bij het mengen van zijn eigen mortel moet de Voeger nauwkeurig te werk gaan. De Voeger moet goed op zijn veiligheid letten. Hij werkt regelmatig op grote hoogte en zijn gereedschap moet van goede kwaliteit zijn.

Mensen vonden ons op: Job Voeger, Baan Voeger, Voeger Worden, Functie-eisen Voeger, Verantwoordelijkheden Voeger, Functieprofiel Voeger, Wat doet een Voeger, Werken als Voeger.

Voeger worden: Opleiding tot voeger

Voordat men aan de opleiding tot Voeger kan beginnen moet men in ieder geval een VMBO diploma in zijn bezit hebben. Tijdens de opleiding zelf begint men met de theorie van het metselen en voegen. Daarna ligt er een grote nadruk op in de praktijk leren voegen. Tijdens die praktijkervaringen zal de Voeger in opleiding ook leren omgaan met steigers en het belang van de veiligheid. Een rijbewijs is een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voeger, Voeger Worden, Opleidingsniveau Voeger, Scholing Voeger, Studie Voeger, Bijscholing Voeger, Omscholing Voeger.

Organisaties waar een voeger doorgaans werkzaam is

De meeste Voegers komen na hun opleiding in de bouwsector, specifieker bij een voegbedrijf, terecht. Veel Voegers werken als onderaannemer, die tegen een bepaalde prijs per vierkante meter opdrachten aannemen van een hoofdaannemer. Er zijn Voegers die gespecialiseerd zijn in restauratiewerkzaamheden. Deze treden voornamelijk in dienst van bedrijven die gesprecialiseerd zijn in het restaureren van (oude) panden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voeger, Voeger Worden, Opleidingsniveau Voeger, Scholing Voeger, Studie Voeger, Bijscholing Voeger, Omscholing Voeger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voeger

Beginnende Voegers kunnen rekenen op een startsalaris van € 1500 per maand. Afhankelijk van de ervaring, eventuele specialisatie en het aantal jaren in vast dienstverband werken kan het salaris van de Voeger oplopen tot € 2500. De Voeger krijgt een reiskosten- en ziektekostenvergoeding. Een dertiende maand behoort tot de mogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Voeger, Loon Voeger, Wat verdien je als Voeger, Salarisschaal Voeger, Salarisindicatie Voeger, Bonus Voeger, CAO Voeger, Brutoloon Voeger, Nettoloon Voeger, Vakantiedagen Voeger, Pensioen Voeger.

Competenties, skills & vaardigheden voeger

 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Secuur
 • Fysiek sterk
Mensen vonden ons op: Kennis Voeger, Vaardigheden Voeger, Attitude Voeger, Kwalificaties Voeger, Competentieprofiel Voeger.

Boeken voor het beroep voeger

Wil je meer weten over het beroep voeger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voeger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voeger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Voeger, Voeger ebooks, boek Voeger.

Persoonstypen voeger

De Voeger weet wat hij moet doen en gaat doelgericht en efficiënt te werk. Hij krijgt een opdracht en stelt zichzelf tot doel die opdracht zo secuur en goed mogelijk te volbrengen (Succesvolle werker). Daarnaast zorgt de Gevelbehandelaar ervoor dat de muren die hij behandelt er netjes uitzien. Hij zorgt ervoor dat de muren na zijn behandeling visitekaartjes voor het gebouw zijn. Hiervoor stelt de Voeger hoge eisen aan zichzelf (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voeger, Karakter Voeger.

Netwerk voeger

De Voeger gaat aan de slag nadat de metselaar zijn werk gedaan heeft. Overleg tussen de metselaar en de Voeger is soms nodig om op elkaar af te stemmen op welke manier er gevoegd moet worden. Daarnaast kan de Voeger in contact komen met de gevelreiniger. Als de gevelreiniger erachter komt dat een muur opnieuw gevoegd moet worden, kan hij dit doorgeven aan zijn klanten en een Voeger aanbevelen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Voeger, Medewerkers Voeger.

Is het beroep voeger iets voor jou?

Zou je graag voeger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voeger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voeger, beroepskeuzetest Voeger, beroep Voeger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voeger

Als men is opgeleid tot Voeger komt men snel in deze functie terecht. Echte doorgroeimogelijkheden binnen het Voegersvak zelf zijn er niet. Men kan zich wel gemakkelijk om laten scholen tot metselaar en stucadoor.

Arbeidsmarktperspectief score voeger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voeger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voeger, Promotie mogelijkheden Voeger, Carriere Voeger.

Solliciteren op de functie voeger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voeger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voeger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voeger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voeger, CV Voeger, sollicitatie Voeger.

Interviews met voeger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen voeger

Vacatures voeger

Op zoek naar een nieuwe baan als Voeger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voeger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Voeger of Gevelbehandelaar zorgt voor een nette afwerking van de voegen in muren. Hij doet dit door mortel in de voegen te stoppen, en die mortel met een voegspijker netjes af te werken. Het voegen van muren maakt die muren niet alleen mooier, maar zorgt er tevens voor dat er geen water in het metselwerk kan lopen.

Beoordeling Voeger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voeger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voeger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep